“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

☦ Στην Ιερά Μονή Ιβήρων

«Πλησιάζει το δεκαπενταύγουστο. Καντηλέρια και μανουάλια γυαλίζονται. Καντήλια ανεβοκατεβαίνουν. Καλόγεροι, μετέωροι σε σκάλες, συγυρίζουν τα εξαρτήματα και τ΄ αφιερώματα. Κελλιώτες και ασκητές ετοιμάζουν τα φτωχά τους χειροτεχνήματα για το πανηγύρι των Ιβήρων. 

Έφθασα στη μονή των Ιβήρων το βράδι κατάκοπος»[Παπαντωνίου Ζαχαρία, Άγιον Όρος, Εστία, Αθήνα 1997, σελ. 35].

☦ Ἡ Παναγία προστατεύει καί παρακολουθεί τούς Μοναχούς στό Περιβόλι της σάν καλή Μάνα

Κάποτε, ὁ Γερὸ-Θεοφύλακτος τῆς Νέας Σκήτης, ὅταν ἦταν ἀρχάριος, πονοῦσε πολὺ καὶ ἔκλαιγε ἀπὸ τοὺς φρικτοὺς πόνους ἀπαρηγόρητα. Τότε, ἀκούει ξαφνικὰ φωνὴ ἀπὸ τὴν Εἰκόνα τῆς Παναγίας νὰ τοῦ λέη:

 - Τί κλαῖς; Τί φοβᾶσαι; Σ’ ἀφήνω ἔγω;

☦ Όταν το χέρι του Εισαγγελέα, που το κουνούσε στον Άγιο Νεκτάριο, «ξεράθηκε»…

Πολλά όμως διεσπείροντο από τους κακούς ανθρώπους στην Αθήνα περί του Πενταπόλεως και της ανέγερσης της Μονής (δηλαδή της γυναικείας Μονής της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα, της οποίας κατόπιν διετέλεσε εφημέριος και πνευματικός).

Πολύ εδοκιμάσθη από τους διεστραμμένους, τους μοχθηρούς και τους συκοφάντες.Διέδιδαν συκοφαντίες ανηθικότητος ανηκούστους. Ησχολήθη με αυτές και η Ιερά Σύνοδος. Ο δε τότε Πρόεδρος αυτής, ο Αθηνών Θεοκλητός μετέβη αυτοπροσώπως επιτοπίως το 1908, διά να εξετάση. Φεύγοντας όμως από εκεί αναγκάσθηκε να ομολογήση ότι «ήτο όντως Θείον έργον». Πολύ τον κατέτρεξε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Μελέτιος Μεταξάκης. Αυτός διετέλεσε και Οικουμενικός Πατριάρχης και Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Αυτός ο δυστυχής ήτανε μασώνος μοντέρνος, νεωτεριστής και έκαμε πολύ κακό στην Εκκλησία. Αυτός ήταν και κατά του μοναχισμού. Όταν ο Άγιος αγωνιζόταν με τόσες δυσκολίες να κτίση το Μοναστήρι, επήγε και τον απέτρεπε…

☦ «Ο τελικός αντίχριστος δεν έρχεται αν δεν φύγει πρώτα ο τούρκος μέσα από την ανθρώπινη ιστορία»

Μια τέτοια δικτατορία μόνο ο πονηρός θα μπορούσε να σκεφτεί (ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ). lockdown – διαπραγματεύσεις για ΑΙΓΑΙΟ εν μέσω απειλών  – τσιπάρισμα μέσω της ιατρικής με τον αριθμό του αντίχριστου.  Ο αυθεντικός συνωμότης είναι αυτός που κατηγορεί τους άλλους ως συνωμοσιολόγους;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Lockdown-Τσιπάριαμα- Διαπραγματεύσεις 

Ετοιμάζεται lockdown παγκοσμίως και τα χρηματιστήρια καταρρέουν. Πόσο προβλέψιμοι είναι οι νεοταξίτες πιά, τους καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά.

Ο φόβος πάντα ήταν εργαλείο, όταν επικρατεί το σκοτάδι.

☦ Η συκοφαντία

Ένας μοναχός ρώτησε κάποιο μεγάλο γέροντα:

-Πώς ο διάβολος καταφέρνει και κινεί πόλεμο στους αγίους;

Κι εκείνος του διηγήθηκε το ακόλουθο επεισόδιο:

Στο όρος Σινά ασκήτευε ο μοναχός Νίκων. Έτυχε κάποτε ένας άνδρας να μπη στη σκηνή ενός φαρανίτη, όπου βρήκε την κόρη του μονάχη. Κι αφού αμάρτησε μαζί της, της παρήγγειλε:

-Να πης στους δικούς σου, πως ο αναχωρητής Νίκων ήρθε και σε διέφθειρε.