“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

π. Γ. Μεταλληνός: Ποιᾶς παιδείας εἶναι προστάτες οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες;

www.orthodoxia-ellhnismos.gr

Ανησυχία για τη Σιωπή Ελλάδας και Κύπρου – Παζάρια για 5 δις Κάνουν τώρα οι Τούρκοι για τους Πρόσφυγες!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μόνο οι αφελείς και οι έχοντες συμφέροντα δεν θα περίμεναν ότι ο Τούρκος όσα και να του δώσεις, θα ζητήσει περισσότερα αλλά και τη δουλειά θα την κάνει με το δικό του τρόπο. Ήδη λοιπόν διέρρευσε από το περιβάλλον της ΕΕ ότι η Τουρκία ζητάει πέντε αντί για τρία δις Ευρώ για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές. 

Stratfor: επιβεβαιώνει ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ “τα χαλιά της Ευρώπης δεν ράβονται σε ένα”

   Σημ: ο Άγιος Αρσένιος είχε βαπτίσει τον Άγιο Παϊσιο
¨Τι ισχυρίζεται  ο George Friedman ιδρυτής της παγκόσμιας εταιρείας  πληροφοριών Stratfor. 
Η  Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας και θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την  δημιουργία εταιρικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Friedman, ο σχηματισμός μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην ενίσχυση των δύο χωρών.

Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ,  είπε ο Friedman σε μια συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten (ΕΝ).

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε "πορτοκαλί" συναγερμό τέθηκε η τουρκική Αεροπορία - Πλήρης αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής για τους Τούρκους πιλότους

ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ S-400
Η τουρκική Αεροπορία και όλες οι πολεμικές βάσεις της (μεταξύ αυτών και αυτές της Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ και του Εσκί Σεχίρ που έχουν ως βασική αποστολή την καταστροφή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας) τέθηκαν πριν λίγο σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού, ένα επίπεδο πριν την έναρξη επιχειρήσεων, με σχετική διαταγή του Γενικού Επιτελέίου , ως απάντηση στην διείσδυση του ρωσικού υποστρατηγικού βομβαρδιστικού (κάτι που η Μόσχα διέψευσε) στον τουρκικό εναέριο χώρο, βόρεια της Λαττάκειας.

Φερχόφσταντ: Να αναλάβει η Ευρώπη τα ελληνο-τουρκικά σύνορα

Επιμέλεια: Ιωάννα Ηλιάδη 
Να αναλάβει ευρωπαϊκή δύναμη τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων προτείνει ο Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Την απίστευτη αυτή δήλωση μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο BELGA με τίτλο «Ας αφήσουμε την Ευρώπη να αναλάβει τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Ρωσικό μαχητικό κρούσης Su-34 εισέβαλε από την Συρία στην Τουρκία!

ΕΒΑΛΑΝ "ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ" ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΩΝ S-400 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
του Γιάννη Πετρίδη Ένα ρωσικό μαχητικό υποστρατηγικής κρούσης Sυ-34 εισέβαλε πριν λίγο στον εναέριο χώρο της Τουρκίας από την συριακή εδαφική επικράτεια βορειοανατολικά του τουρκομανικού θύλακα, εξοπλισμένο με βλήματα αέρος-αέρος για την περίπτωση που δεχόταν απειλή από τουρκικά μαχητικά.