“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Α. Παπανδρέου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», έχει προσκαλέσει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα για συνομιλίες τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην «ατζέντα» των συνομιλιών, εκτός από την πορεία του Κυπριακού ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση της Γενεύης, θα είναι και θέματα ενέργειας, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας Ισραήλ - Κύπρου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας στα μέσα Μαρτίου θα επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ.

http://www.newsbomb.gr/

ΊΜΙΑ: “ΠΡΑΞΗ ΗΡΩΙΣΜΟΥ Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ”

«Η θυσία των τριών αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού πριν 15 χρόνια, αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας στη σύγχρονη εποχή», τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την αυριανή επέτειο της τραγωδίας των Ιμίων. «Το επεισόδιο των ΙΜΙΩΝ που αποτέλεσε την έκφραση των τουρκικών ισχυρισμών περί "γκρίζων ζωνών" και οι συνεχείς προκλητικές ενέργειες των Τούρκων δεν πρόκειται να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα», σημειώνει ο κ. Τζίμας.

http://www.newsbomb.gr/

Ο ΣΗΜIΤΗΣ ΠΑΡEΔΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚO EΔΑΦΟΣ

«Παρέδωσαν Ελληνικό έδαφος και αυτό έγινε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Κώστα Σημίτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τα Ίμια, που διοργάνωσε η Νεολαία του κόμματός του. Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), λέγοντας ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις κωλυσιέργησαν και τώρα πλέον είναι αργά. «Ανατρέπεται ο Μουμπάρακ και για να βρεθεί ηγεσία στην Αίγυπτο να υπογράψει την ΑΟΖ με την Ελλάδα, θα περάσουν πολλά χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε και για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας, πως «και χρυσός υπάρχει και ουράνιο υπάρχει και νικέλιο υπάρχει και μια άλλη σειρά ορυκτών υπάρχουν».

http://www.newsbomb.gr/

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΑ ΊΜΙΑ...

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη νύχτα των Ιμίων (τότε που η Ελλάδα υποχώρησε στις πιέσεις Tούρκων και Αμερικανών, έφυγαν οι Έλληνες κομάντος από τη βραχονησίδα των Ιμίων και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο) παραμένει σκοτεινή υπόθεση η πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου τις δραματικές ώρες τις κρίσης. Ήταν εκείνη τη νύχτα που μέσα στη θύελλα το ελληνικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο», με χειριστές τους αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού Γιαλοψό, Καραθανάση και Βλαχάκο, πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα για να δει τις κινήσεις των Τούρκων κομάντος και ξαφνικά έπεσε στη θάλασσα παρασύροντας στο θάνατο τους τρεις ηρωικούς αξιωματικούς. Οι έρευνες που ακολούθησαν από εμπειρογνώμονες τω ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τα πορίσματά τους με κάθε τρόπο, τόνιζαν ότι η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ωστόσο στα ευρήματα του ελικοπτέρου υπάρχουν ανεξήγητες οπές στα πλευρά του και στους έλικές του, γεγονός που κάνει τους συγγενείς των θυμάτων να πιστεύουν ότι το ελικόπτερο έπεσε από τουρκικά πυρά εκείνη τη νύχτα.

http://www.newsbomb.gr