“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η Ρωσία «φρενάρει» τον Πυρηνικό όλεθρο με νέα έξυπνα όπλα;

Φώτο από  http://www.hellasforce.com
Τακτική ελιγμού, κίνηση διπλωματικής προσέγγισης, κέρδος χρόνου για κατάλληλες στρατιωτικές προετοιμασίες;  Κάτι από όλα αυτά μπορεί να εξηγήσουν  την πρόσφατη αναθεώρηση του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσίας.
Το επικαιροποιημένο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας,  το  οποίο αναμένεται να εγκριθεί πριν από τα τέλη του 2014, θα επικεντρωθεί σε μη-πυρηνική αποτροπή ενός ανώνυμου πιθανού εχθρού.  Γιατί είναι απαραίτητο να επικαιροποιηθεί το δόγμα σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή;

“Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν”

“Τα εν οίκω μη εν ΔΗΜΩ”... και ο κυρ ΔΗΜΑΣ

Φώτο απο diktiospartakos.blogspot.com 
«Τα εν οίκω μη εν δήμω» έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή.
Και ξαφνικά η ιδιωτική ζωή των Νέο- Ελλήνων γέμισε με ΔΗΜΑ. Η ανακοίνωση της επίσπευσης των Προεδρικών εκλογών με μοναδικό υποψήφιο τον κ.  Σταύρο Δήμα “αναστάτωσε” την καθημερινότητα και έφερε στο προσκήνιο νέους πρωταγωνιστές και μάλιστα πολλούς.

Συμμορία παραφρόνων!

Νέα μέτρα που παραπέμπουν στο κατοχικό δάνειο ζητά η Τρόικα… Εγκληματική η οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους.
Τέσσερα μέτρα-φωτιά προτείνει η τρόικα προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως η εφημερίδα «Αγορά». Τα μέτρα αυτά μόνο νοσηροί εγκέφαλοι μπορεί να τα έχουν συλλάβει, αφού παραπέμπουν στην λαίλαπα των κατοχικών κυβερνήσεων και συνιστούν βιασμό του πολιτεύματος.

ΗΠΑ προς Ερντογάν: "Σταματήστε τις συλλήψεις δημοσιογράφων"

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα την Τουρκία, σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τα "δημοκρατικά θεμέλιά" της, μετά το νέο κύμα συλλήψεων, κυρίως δημοσιογράφων.
"Η ελευθερία του Τύπου, ο σεβασμός της διαδικασίας και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι θεμελιώδη στοιχεία σε όλες τις υγιείς δημοκρατίες και κατοχυρώνονται στο τουρκικό Σύνταγμα", υπογράμμισε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Πσάκι.