“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

O Eρντογάν καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Ερντογάν καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Δαμασκό και δήλωσε πως «αυτές οι επιδρομές είναι μια ευκαιρία επιβίωσης στο καθεστώς Άσαντ που προσφέρθηκε από το Ισραήλ σε χρυσό δίσκο». Η Άγκυρα θεωρεί πως η αεροπορική επιδρομή έφερε σε δύσκολη θέση τους αντάρτες της Συρίας, καθώς παρουσιάζονται ως «συμπολεμιστές» του Ισραήλ, ενισχύοντας το μέτωπο του Ιράν –Συρίας-Χεζμπολάχ που υποστηρίζουν πως οι αντάρτες στηρίζονται από τις ΗΠΑ το Ισραήλ και την Τουρκία. .

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ. (ΚΑΙ ΑΠΛΑΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ)

Ο ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ
«ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΝ ΓΟΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟ ΚΑΥΧΗΜΑ»
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ 
Το καλύτερο δώρο του Ουρανού στις μέρες μας  είναι το συναξάρι αυτού του ΑΓΙΟΥ που έγινε το πιο σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς πολλών συνανθρώπων μας που δέχθηκαν την ευεργετική παρουσία ΤΟΥ στις πονεμένες ζωές τους. Στο Παγκόσμιο στερέωμα πολλοί τον γνωρίζουν και περισσότεροι τον τιμούν με ύμνους και ωδές πνευματικές και  αυτό το οφείλουμε ΘΕΙΑ-ΝΕΥΣΗ στους ταπεινούς εκείνους  κατοίκους  της ΘΕΡΜΗΣ που ((ευαγγελίσθηκαν)) αυτό το  πρότυπο συναξάρι της Άγιας Βιοτής του που δόθηκε δωρεά στην χειμαζόμενη ανθρωπότητα του αιώνα μας.

Eρντογάν: «Η Αγία Σοφία μπορεί να γίνει τζαμί»

Ο Ερντογάν φαίνεται πως ετοιμάζει το έδαφος για την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan, κατά τη διάρκεια της συνόδου στελεχών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξηςö στον τούρκο πρωθυπουργό ρωτήθηκε για το πότε θα λειτουργήσει και αν θα λειτουργήσει ποτέ η Αγία Σοφία ως τζαμί.

ΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις-Υπολοχαγός αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών δυσκολιών

Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας υπολοχαγός αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄ αυτή τη τραγική απόφαση δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. 
Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του. Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας.

Μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα - Οι Κύπριοι το τόλμησαν

του Στρατή Μαζίδη*
Διχοτομημένοι, στη μέση του κυκλώνα, περιστοιχισμένοι από εχθρούς και “φίλους” και φυσικά…ξεχασμένοι από τη μαμά Ελλάδα, οι Κύπριοι δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έτσι λοιπόν πληροφορήθηκα σήμερα από υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς πως γερμανική αλυσίδα καταστημάτων βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στην Κύπρο καθώς οι πωλήσεις των εκεί καταστημάτων της σημειώνουν κάμψη που αυτή τη στιγμή αγγίζει το 70%. Την ίδια στιγμή, χαράς ευαγγέλια για την ελληνική εταιρεία “Μαρινόπουλος Α.Ε.” που καταγράφει αντίστοιχες αυξήσεις των πωλήσεων της τάξης του 60%.

Ο Άγιος Ραφαήλ

Ο Άγιος Ραφαήλ και οι συν αυτώ (Νικόλαος&Ειρήνη) θαυματουργούν  ασταμάτητα σε ολόκληρο τον κόσμο αρκεί να υπάρχει Πίστη και Αγάπη για όσα Αυτός και οι Αγαπημένοι του θυσιάστηκαν το Πάσχα του 1463. Ας αναζητούμε τους 3 Αγίους πριν μας οδηγήσει η ανάγκη και ο πόνος σε αυτούς..