“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δεν είναι κακό…

Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Δέν είναι κακό τό κρασί αλλά η μέθη
–ούτε οι τροφές αλλά η γαστριμαργία
-ούτε τά χρήματα αλλά η φιλαργυρία
-ούτε η ομιλία αλλά η φλυαρία
-ούτε τά ευχάριστα τού κόσμου αλλά η υπερβολή

«Η Μεσόγειος φλέγεται»

Τεράστιες δυνάμεις συγκεντρώθηκαν ξαφνικά στην Α.Μεσόγειο. Τρία «εχθρικά» αεροπλανοφόρα και τρεις αντίπαλοι Στόλοι σε απόσταση «αναπνοής»
του Πάνου Σπαγόπουλου
Δεκατέσσερις ΝΟΤΑΜ εκδόθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Τουρκία, την Γαλλία, το Ισραήλ και την Βρετανία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου για ασκήσεις με χρήση πυρών μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου στην μεγαλύτερη συγκέντρωση ένοπλης ισχύος εδώ και δεκαετίες.

Ο Άγιος Νικόλαος ο Στρειδάς

Νίκων Κουτσίδης (Ἀρχιμανδρίτης)
Στήν Ἱερά Μονή Σταυρονικήτα ὑπάρχει μιά ψηφιδωτή εἰκόνα τοῦ ἁγίου Νικολάου (προστάτου τῆς Μονῆς). Στό μέτωπο τοῦ ἁγίου ὑπάρχει κατά μῆκος σχισμή ὀκτώ ἑκατοστῶν, πάνω στήν ὁποία εἶχε φυτευθῆ ἕνα μεγάλο «ὄστρεο» κατά τό χρονικό διάστημα, πού ἡ εἰκόνα εἶχε μείνει στόν βυθό τῆς θάλασσας. Ἔτσι ἡ εἰκόνα αὐτή ἔλαβε τήν προσηγορία: «ἅγιος Νικόλαος ὁ Στρειδᾶς ἤ Ἀστρειδᾶς». 

Άραγε μετά τα Χριστούγεννα ή ώρα των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ και μαζί της η ώρα των ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
“Χιόνια στο καμπαναριό και οι τούρκοι ξεσαλώνουν προς τα εδώ” βλ. ασκήσεις, παραβιάσεις, λεκτικούς εκβιασμούς-λεονταρισμούς και έπεται εορταστική συνέχεια. Πως μπορείς σαν Ελλάδα που βρίσκεσαι σε αυτή την μνημονιακή πίεση να διαχειριστείς τον παραλογισμό του σουλτάνου;
Και όμως μπορούμε, αν συμπεριφερθούμε ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ και ΨΥΧΡΑΙΜΑ.
Που προσγειώθηκαν οι αιτούντες άσυλο τούρκοι  φυγάδες ¨τρομοκράτες κατά τον Ερντογάν¨  μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ;

Η Θράκη, ο Τουρισμός και η Σπηλιά του Κύκλωπα

- έκκληση εθνικής ομοψυχίας -
Τέλη της δεκαετίας του ’60 οι Γερμανοί απεφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την πλατεία, την ευρισκόμενη προ του καθεδρικού ναού της Κολωνίας. Ο ναός είναι γοτθικού ρυθμού και έχει δύο κωδωνοστάσια ύψους 167  μέτρων έκαστο. Αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλεως. Πιθανολογούταν και τότε, ότι κάπου εκεί πλησίον θα έπρεπε να ευρίσκεται το αρχαίο ρωμαϊκό τείχος της πόλεως. Και η Γερμανία διαθέτει Αρχαιολογική Υπηρεσία, ανάλογη της Ελληνικής.