“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

“μαστούρωσε διπλωματικά” ο Τούρκος και ντύθηκε καμικάζι; ΣΥΝΤΟΜΑ και κοντά μας…

ΦΩΤΟ: φυλάνε γύρω- γύρω την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με πολεμικά για να μην τους “φύγει”
Ήταν που ήταν ζαλισμένοι τώρα γίνονται  και επικίνδυνα απρόοπτοι.
Τον Αύγουστο του 2013 ο Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τον αντικαπνιστικό νόμο περιόρισε δραστικά τη χρήση της πιο διαδεδομένης ανατολίτικης συνήθειας,  που θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας σε επιλεγμένα ελάχιστα καταστήματα. http://www.iefimerida.gr/ 21|08|2013

Ταπεινωτικούς όρους "ειρήνης" από Μόσχα προς Τουρκία: "Θα πληρώσετε, θα ζητήσετε συγγνώμη, αποζημίωση και τιμωρία των ενόχων"

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ταπεινωτικούς όρους θέτει η Μόσχα στην Άγκυρα για να υπάρξει εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων που περιλαμβάνουν πληρωμή για το χαμένο Su-24, αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου, επίσημη υποβολή συγγνώμης για το περιστατικό, τιμωρία των υπαίτιων και των ενόχων (εδώ προφανώς αναφέρουν τους πράκτορες Τουρκμένος που σκότωσαν αφού πρώτα βασάνισαν, τον Ρώσο πιλότο Όλεγκ Πεσκόφ), διαμέσου του πρεσβευτή της στην Άγκυρα Andrey Karlov.  

Ότι έχει τουρκική σημαία καταδιώκεται από τους Ρώσους! Νέο επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα

Η επιχείρηση του Πούτιν με την κωδική ονομασία “θα το μετανιώσετε πολλές φορές” φαίνεται ότι έχει αρχίσει. 
Κάθε πλοίο που έχει υψωμένη τουρκική σημαία είναι εν δυνάμει στόχος ρωσικών δυνάμεων.! Μετά από το επεισόδιο στο Αιγαίο, νέο επεισόδιο αυτή τη φορά στη Μαύρη Θάλασσα!

ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Η «ΑΛΕΠΟΥ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ξαφνικά οι Τούρκοι θυμήθηκαν ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά και μάλιστα άρχισαν να βάζουν πάνω τους και την ελληνική σημαία για να φαίνεται η ελληνική κυριαρχία στα εδάφη αυτά που μέχρι σήμερα τα θεωρούν γκρίζα και ακαθορίστου εθνικότητας, διεκδικούμενα μάλιστα από τον τουρκικό επεκτατισμό.

"Έσχατο καταφύγιο"

Υπάρχουν στο Άγιο Όρος μερικές σπάνιες ανθρώπινες φύσεις που όσο και να θέλει κανείς, είναι αδύνατο με ακρίβεια να προσδιορίσει τα μέτρα της αξίας τους ή να περιγράψει με λόγια τη δύναμη και την ομορφιά της ψυχής τους. Απλοί καλόγεροι, άσημοι για τα μάτια του κόσμου, όμως τόσο έντονα ζυμωμένοι με το σπάνιο χάρισμα να γνωρίζουν επακριβώς την πεπτωκυΐα κατάσταση στην οποία οι ίδιοι κινούνται, να μιλούν με γόνιμη παρρησία για την αμαυρωθείσα εικόνα τους και να ’ναι πρακτικά υπαρκτοί ακόμα και για ληστές, τελώνες και πόρνες. 

«Ιδού αγώνας, ιδού πάλη υπέρ φύσιν με την σάρκα, με τον διάβολο..»

ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗΣ († 1910-1993)
~ …Διατί ὅμως, ἀφοῦ ἀκούομεν καί μανθάνομεν τόν τρόπον καί τά μέσα τά ὁποῖα μετεχειρίσθησαν οἱ κερδήσαντες τήν αἰωνιότητα.
Ἰδού μιά μόνον σκιά σᾶς περιγράφω, ὅπου εἶδον μέσα στό χειρόγραφον ἐπάνω στόν Ἄθωνα, ἀσκητές νά γλύφουν τό ξηρό ψωμί τῶν 100 ἡμερῶν, νά τρώγουν ὠμά τά ἄγρια χόρτα, νά εἶναι γυμνοί καί μέ τρίχινον σακκί παιδιά φορεμένα τῶν 20 ἐτῶν καί γεροντάκια 80 καί 90 ἐτῶν. 

Σ' ένα μοναστήρι του Αστραχάν 59 εικόνες μυροβλύζουν...

Μέγα σημείο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται σ' ένα από τα μικρά νησιά Volodarsky,στην περιφέρεια Αστραχάν στην Ρωσία. Συνολικά 59 εικόνες διαφόρων μεγεθών μυροβλύζουν και άλλες δακρύζουν.
Το φαινόμενο, όπως ενημερώνει ο ιερομόναχος Μητροφάνης, έγινε αντιληπτό για πρώτη φορά στις 22 Ιουνίου όταν άρχισε να μυροβλύζει η εικόνα του Αγίου Τσάρου Νικολάου και της οικογενείας του, η οποία είχε αγιογραφηθεί επτά χρόνια πριν.