“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μήπως κάνετε “χοντρό λάθος” εκεί στην Αμερική;

Ποιος σας είπε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και γενικά η Ορθοδοξία έχει ανάγκη από προνόμια, την στιγμή που ΑΥΤΗ χαρίζει δωρεάν “προνόμια”; 
Ποιός λοιπόν μπορεί να της χορηγήσει προνόμια; Στην ετήσια έκθεση του για τις «Θρησκευτικές Ελευθερίες» το State Department παρεμβαίνει ωμά σε βάρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και υποστηρίζει πως, «η κυβέρνηση χορήγησε προνόμια και νομικά προνόμια στην Ορθόδοξη Εκκλησία -ό,τι δεν παρέχει σε άλλες θρησκευτικές ομάδες- όπως η προνομιακή φορολογία και η θεσμοθετημένη σύνδεση με το κράτος».

Στην Ιερά Μονή Ιβήρων

Του  Δημητρίου Π. Λυκούδη, Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών- Για το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
«Πλησιάζει το δεκαπενταύγουστο. Καντηλέρια και μανουάλια γυαλίζονται. Καντήλια ανεβοκατεβαίνουν. Καλόγεροι, μετέωροι σε σκάλες, συγυρίζουν τα εξαρτήματα και τ΄ αφιερώματα. Κελλιώτες και ασκητές ετοιμάζουν τα φτωχά τους χειροτεχνήματα για το πανηγύρι των Ιβήρων. Έφθασα στη μονή των Ιβήρων το βράδι κατάκοπος» [Παπαντωνίου Ζαχαρία, Άγιον Όρος, Εστία, Αθήνα 1997, σελ. 35].
Εδώ διστάζω να συνεχίσω! Δέον και πρέπον να επιστρατεύσω την όλη όση δεξιοτεχνία ενκρύπτει η γνωστική μου διάκριση, να επιδαψαλεύσω την καλύτερη από τις γραφίδες μου για να καταθέσω μικρό θυμιατήρι, αναφορά ευπρόσδεκτη να κάμνω στην Κυρία Θεοτόκο και στο περιφρούρητο ιερό της καθίδρυμα, στην ιερά μονή των Ιβήρων, στον Αγιώνυμο και θεοπρόβλητο Άθωνα.

Σχέσεις Τουρκίας­ - Ισραήλ: Ο πιο δυσεπίλυτος γρίφος

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι σχέσεις Οθωμανών­ - Εβραίων, καθώς και οι σχέσεις Τουρκίας ­- Ισραήλ, είναι ένα ιστορικό και γεωπολιτικό θέμα που δεν έχει αναλυθεί επαρκώς στην Ελλάδα, παρότι αυτό το τεράστιο ζήτημα καθόρισε την τύχη του Ελληνισμού της Ανατολής αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1923 μέχρι σήμερα.

Στόλο στέλνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη Γάζα

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ"
Στόλο στέλνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη Γάζα. Πρόκειται για "ανθρωπιστική βοήθεια" συνοδεία πολεμικών πλοίων, που την οργανώνει η γνωστή "βιτρίνα" της ΜΙΤ με μορφη ΜΚΟ, ΙΗΗ.