“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: θεραπεία του χαρακτήρα που εύκολα πέφτει στην κατάκριση

Kάθε ανθρώπινος χαρακτήρας θεωρείται ασθενής, όταν απουσιάζει απ  αυτόν η θεία Χάρη, που τελειοποιεί και συνέχει τα πάντα, αφού «τά ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί». Aυτό τονίζει και ο Kύριός μας, όταν λέει ότι «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» ( Ιω. 15,5).
Eκτός όμως της παρουσίας της Χάριτος, απαραίτητα χρειάζεται και η ανθρώπινη πρόθεση και συνεργασία, σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες της λογικής και τις θείες εντολές, που θα προκαλέσουν τη θεία επέμβαση.

Δεν ψωνίζουμε την Κυριακή των Βαΐων! Βεβηλώνουν για πρώτη φορά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, ο θεμελιώδης νόμος στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας μας, επί δυο αιώνες, αρχίζει με το «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετου Τριάδος».
Από το πρώτο Σύνταγμα, με την ονομασία «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», το οποίο ψηφίστηκε από την Α' Εθνοσυνέλευση στις 1 Ιανουαρίου 1822 στην Επίδαυρο και αναθεωρήθηκε το 1823  από τη Β' Εθνοσυνέλευση  στο Άστρος της Κυνουρίας, και όλα τα μετέπειτα Συντάγματα, του 1827, του 1832, του 1844, του 1864 (αναθεώρηση 1911), του 1927, του 1952, καθώς και το τελευταίο (ΦΕΚ 120 Α/20-6-2008), το Σύνταγμα του 1975 το οποίο ισχύει με τις αναθεωρήσεις (1986, 2001, 2008), γίνεται αναφορά «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετου Τριάδος».

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναστάσεως του φίλου και ομοτράπεζου του Κυρίου μας, Λαζάρου, αποτελεί προοίμιο της παλιγγενεσίας και προανάκρουσμα της Ανάστασης του Χριστού. «Τὴν ψυχωφελῆ πληρώσαντες Τεσσαρακοστήν, βοήσωμεν· Χαίροις πόλις Βηθανία, πατρὶς ἡ τοῦ Λαζάρου, χαίρετε Μάρθα καὶ Μαρία, αἱ τούτου ἀδελφαί, αὔριον Χριστός παραγίνεται, ζωῶσαι ῥήματι, τὸν τεθνεῶτα ἀδελφόν· οὗ φωνῆς ἀκούσας, ὁ πικρὸς καὶ ἀκόρεστος ᾍδης, φόβῳ τρομάξας, καὶ μέγα στενάξας, ἀπολύσει Λάζαρον, κειρίαις ἐσφιγμένον, οὗ τῷ θαύματι, δῆμος Ἑβραίων ἐκπλαγείς, μετὰ βαΐων καὶ κλάδων, αὐτῷ προσυπαντήσουσι, καὶ ὀφθήσονται εὐφημοῦντες παῖδες, ὃν φθονοῦσι πατέρες. Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου, Βασιλεὺς τοῦ Ἰσραήλ», έψαλλε η Αγία μας Εκκλησία στον σημερινό εσπερινό. 

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!! ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΜΟΣΧΑ!!!!

Το USS Donald Cook, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό εξοπλισμένο με το πανίσχυρο αντιπυραυλικό σύστημα Aegis, πέρασε την Πέμπτη τον Βόσπορο και εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Ρωσία να ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει μια αρμάδα (πολεμικό στόλο) στην περιοχή.
Νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι η αποστολή του αντιτορπιλικού είναι καθησυχάσει του ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους και τους εταίρους στη Μαύρη Θάλασσα σε ακολουθία των γεγονότων στην Ουκρανία.

Ταπείνωση !

Μακάριοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που κατόρθωσαν να μιμηθούν την ταπεινή γη, η οποία, ενώ πατιέται από όλους, όμως όλους τους σηκώνει με την αγάπη της και τους τρέφει με στοργή σαν καλή μάννα, η οποία έδωσε και το υλικό για την σάρκα μας στην πλάση. Δέχεται επίσης με χαρά και ό,τι της πετάμε, από καλούς καρπούς μέχρι ακάθαρτα σκουπίδια, τα οποία επεξεργάζεται αθόρυβα σε βιταμίνες και τις προσφέρει πλουσιοπάροχα με τους καρπούς της αδιακρίτως σε καλούς και κακούς ανθρώπους.
Ο ταπεινός άνθρωπος, όπως φαίνεται, είναι ο δυνατότερος του κόσμου, διότι και νικάει, αλλά και σηκώνει πολλά ξένα βάρη με ελαφριά την συνείδησή του.