“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πάρτε πίσω τὸ νομοσχέδιο γιὰ τὴν κατάργηση τῆς Κυριακάτικης ἀργίας, πρὶν σᾶς στείλουμε στὸν ἀγύριστο!

Πρὶν λίγες ἡμέρες, εἴχαμε πραγματοποιήσει μία ἀνάρτηση σχετικὴ μὲ τὴν κατάργηση τῆς Κυριακάτικης ἀργίας. Εἶναι ἀνάγκη ὅμως νὰ προσθέσουμε ὁρισμένες σημαντικὲς διευκρινίσεις. Ἔτσι λοιπόν, κάποιος φίλος μᾶς ἐξήγησε ὅτι τὸνομοσχέδιο ψηφίστηκε τὴν τωρινὴ περίοδο τοῦ καλοκαιριοῦ, διότι στὰ θερινὰ τμήματα δὲν συμμετέχουνὅλοι οἱ βουλευτὲς τῶν κομμάτων. Ἔτσι, δόθηκε ἡ μεγάλη εὐκαιρία στὰ ἐκκλησιόμαχα κόμματα ἀλλὰ καὶ στοὺς προδότες πλέον βουλευτὲς τῆς ΝΔ καθώς καὶ τοῦ ΠΑΣΟΚ, νὰ βγοῦν ἔπειτα ἀπὸ τὴν ψηφοφορία ὁρισμένοι, δηλαδὴ οἱ «θρησκευόμενοι» κατὰ τὸ δὴ λεγόμενο (ἰδιαιτέρως τῆς ΝΔ) καὶ νὰ ἰσχυριστοῦν ὅτι δὲν ψήφισαν κάποιον ἀντιεκκλησιαστικὸ νόμο κλπ!!!

Η Αίγυπτος κατηγορεί τον Τούρκο πρέσβη ότι μεταφέρει τα χρήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Μεγαλώνει η ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας, μετά τις κατηγορίες που διέρρευσαν στον αιγυπτιακό Τύπο για τον Τούρκο πρέσβη, Hüseyin Avni Botsalı, τον οποίον κατηγορούν ότι παραβιάζοντας τα διπλωματικά ειωθώτα, χρησιμοποιεί το διπλωματικό σάκο για να μεταφέρει στο εξωτερικό χρήματα της  Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ

Η λιτότητα κοστίζει ζωές
Ένας λαός που χαρακτηρίζεται για την αισιοδοξία του και την καλή του διάθεση έχει πέσει σε μαύρη κατάθλιψη. Οι Έλληνες έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια οι πιο απαισιόδοξοι άνθρωποι στον κόσμο σε ό,τι αφορά το μέλλον και τις προοπτικές τους. Τέσσερις στους δέκα, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής έρευνα, πιστεύουν ότι η ζωή τους θα είναι χειρότερη σε πέντε χρόνια από σήμερα και, προφανώς, δεν συμμερίζονται τις κυβερνητικές δηλώσεις περί πετυχημένου μοντέλου ανάπτυξης και εξόδου από την ύφεση, στην οποία φαίνεται να βυθίζουν βαθύτερα τη χώρα τα προωθούμενα νέα μέτρα απολύσεων και περικοπών. Η λιτότητα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, αλλά η συνταγή των περικοπών συνεχίζεται και δεν προβλέπεται να σταματήσει σύντομα.

Γ.Σωφρόνιος του Έσσεξ: το μίσος ανάμεσα στα έθνη.

Αν όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός, ο Σωτήρας του κόσμου, ο Δημιουργός του σύμπαντος πώς μπορούμε να συμβιβάσουμε αυτή τη θεωρία μας με την ιδέα της εθνικότητας, του τόπου, της εποχής …;
Δε γνωρίζω Χριστό Έλληνα, Ρώσο, Άγγλο, Άραβα … Ο Χριστός είναι για μένα το παν, το υπερκόσμιο Είναι.

Ένα μήνυμα «αλληλεγγύης» του Δημάρχου Αθηναίων προς τους Έλληνες που πεινούν!!!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στουρνάρας: «Θα τα γράψω σε βιβλίο όταν έρθει η ώρα»

Στα τετ α τετ που έχει με τον ομόλογό του υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη ο Γιάννης Στουρνάρας. Η ερώτηση ήταν: «Είστε η συμπάθεια του κ. Σόιμπλε κατά δήλωσή του. Στις διαπροσωπικές σας κουβέντες αφήνει κάποιον υπαινιγμό, του στυλ: «κάντε υπομονή μέχρι τότε και μετά εδώ είμαστε, θα δούμε»;»

«Τρίζει» το στέγαστρο Καλατράβα - Δεν έχει ποτέ συντηρηθεί και γίνεται επικίνδυνο

Ουδέποτε έχει συντηρηθεί από τους Ολυμπιακούς του 2004 το έργο των 130 εκατ. ευρώ, το στέγαστρο Καλατράβα και εκπέμπει πλέον σήμα κινδύνου. Το στέγαστρο σχεδίασε ο διάσημος ισπανός αρχιτέκτων Σαντιάγο Καλατράβα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και στοίχισε συνολικά 130 εκατ. ευρώ. Στο εντυπωσιακό αυτό έργο ουδέποτε έχει γίνει η βαριά συντήρηση που προβλέπεται από την περίπλοκη κατασκευή του, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί στη φθορά της χρήσης και του χρόνου, εξαιτίας της έλλειψη οικονομικών πόρων που καθιστούν αδύνατη τη δημοπράτηση των απαραίτητων διαγωνισμών για την προβλεπόμενη συντήρηση του θόλου.

Τι έκρυβε το «μυστικό δείπνο» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Ζάλτσα;

Μυστικές διαβουλεύσεις στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Αρχιεπισκόπου στη Ζάλτσα Βοιωτίας
Έντονη υπήρξε η φημολογία ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κάλεσε, στη θέση Ζάλτσα Βοιωτίας όπου βρίσκεται εκεί η ιδιόκτητη Μονή του –κατάλυμα-, το σκληρό πυρήνα των άμεσων συνεργατών του προκειμένου να κουβεντιάσει και να προβληματιστεί για εκκρεμή θέματα της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος  γενικά.

Τουρκία: Τα πρώτα… τελεσίγραφα για το Κυπριακό κι εμείς…

Πανικός έχει πέσει στην Άγκυρα με την ταχύτητα των εξελίξεων στον τομέα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω και της συμμαχίας με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να προβαίνει σε εκτόξευση κενών περιεχομένου απειλών αναφορικά με τις επικείμενες συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Κώστα Βενιζέλου αποκαλύπτει τους τουρκικούς σχεδιασμούς, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η ελληνική (ελλαδική και κυπριακή) πλευρά να συμφωνήσει σε μια ξεκάθαρη στρατηγική αντιμετώπισης των μεθοδεύσεων της Άγκυρας…

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕN "ΒΓΑΙΝΟΥΝ"

Η επαναξιολόγηση της τρόικα φέρνει νέα μέτρα - Μήπως και εκλογές το φθινόπωρο;
Kαι όμως η οικτρή κατάσταση των οικονομικών αλλά και η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν σωρεία φόρων μέχρι τα Χριστούγεννα, αυξάνουν κατα πολύ την πιθανότητα εκλογών μες το φθινόπωρο.Οι αντιδράσεις για τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, ο αναβρασμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας είναι πρόσθετες "νάρκες" στον δρόμο της δικομματικής κυβέρνησης.

ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 3 ΧΡΟΝΟ ΚΩΝΣΤ/ΝΟ

Είναι από εκείνες τις στιγμές που το πάγωμα στο στομάχι είναι τόσο ισχυρό και το μυαλό σταματάει να σκέφτεται. Από την άλλη όμως λες ότι κάτι πρέπει να κάνω και εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Ο μικρός Κων/νος από τον Μύτικα της Πρέβεζας στα τρία του μόλις χρόνια ξεκίνησε από την Τετάρτη την δική του μάχη μαζί με την οικογένεια του. Ένα μικρό πέσιμο την ώρα του παιχνιδιού και ο πόνος στην κοιλίτσα του μικρού Κων/νου έκαναν την οικογένειά του να ανησυχήσει και έτσι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας το βράδυ της Τετάρτης όπου οι γιατροί μετά από εξετάσεις δεν είχαν καλά νέα αφού η τιμή του αιματοκρίτη ήταν αρκετά χαμηλή.