“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εξηγήσεις από τον υπ. Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου: Μου είχαν πει ότι θα αναβληθεί η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Για την αναβολή της συζήτησης για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λόγω κωλύματος του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και λόγω απουσίας του υπουργού Εξωτερικών, κ. Σταύρου Δήμα, ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, και για αυτό το λόγο – όπως αναφέρει – δεν παραβρέθηκα στη σημερινή σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Οικονομίας της Βουλής. Σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνει πως η πρόεδρος της επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου, τον ενημέρωσε τηλεφωνικά  για την προγραμματισθείσα για σήμερα συνεδρίαση της επιτροπής και του ζήτησε αν ήθελε να παραστεί στη σχετική συζήτηση. Ο κ. Παπαϊωάννου – όπως αναφέρει –διαβεβαίωσε την κυρία Παπανδρέου πως θα ανταποκριθεί στη σχετική πρόσκληση «αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης  συμπληρωματικό ρόλο έχει στο, τεραστίων διαστάσεων, αυτό ζήτημα». Ωστόσο, χθες, το βράδυ, πληροφορήθηκε ότι η συζήτηση θα αναβληθεί λόγω κωλύματος του κ. Βενιζέλου αλλά και λόγω απουσίας κ. Δήμα. «Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν παραβρέθηκα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής» επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης και καταλήγει: «Ο σχετικός θόρυβος και όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα  της μικροπολιτικής. Κρίμα.».

Ηλίας Σταμπολιάδης:"Έλληνες αντισταθείτε, η Ελλάδα προδίδεται, η επανάσταση του 1821 δεν έχει τελειώσει ακόμη!"

Τιμή προς τους ήρωες είναι η εύφημος μνεία που τους αποδίδουμε για τις πράξεις τους και κυρίως για την αυτοθυσία τους χάρη της ευημερίας της πατρίδας και της υπεράσπισης των ιερών και οσίων του έθνους μας. Αγωνίστηκαν και πολλοί θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα, σε έναν κόσμο αλλοίωσης των εννοιών των πράξεων και των λέξεων φθάσαμε δυστυχώς να αναρωτιόμαστε όχι για το ποιός είναι άξιος συνεχιστής του παραδείγματος, που οι ήρωες δίδαξαν με τις πράξεις τους, αλλά ποιος είναι άξιος να τους αποδώσει τις τιμές που τους ανήκουν. Ας θυμηθούμε για λίγο τα λόγια του κυρίου μας Ιησού Χριστού που τα δανειζόμαστε από στο Ευαγγέλιο. «Δεν είναι άξιος μου αυτός που με αποκαλεί κύριε - κύριε αλλά αυτός που εκτελεί το θέλημα του Πατέρα που με απέστειλε.» Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Τους ήρωες δεν τους τιμά αυτός που, λόγω της θεσμικής του θέσης, στέκεται προσοχή στην εξέδρα των επισήμων στις εθνικές επετείους, αλλά αυτός που με την εξουσία που του δίνει η θεσμική του θέση υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι σημερινοί «άρχοντες» είτε ως ηθικοί αυτουργοί και δράστες, είτε ως φυσικοί ή ιδεολογικοί διάδοχοι τους, έχουν φέρει τη χώρα στο γκρεμό και μέσα στον πανικό τους θυσιάζουν την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΜΑΝΗ, ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΝΘΟΣ

... κάτω από τον ήλιο τον Ελληνικό, απλώνεται η Πατρίδα μου, ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ, σκυθρωπή,,, Κατρακυλάνε οι πέτρες από τα βουνά της, ως την θάλασσα, την αδερφή τους. Απάνω στις απαρηγόρητες πλαγιές, ελαιόδεντρα βασανισμένα, ωσάν τις γριές από τα βάσανα τούτης της ζωής,,, στα πληγωμένα τους κορμιά είναι γραμμένη με μυστική γραφή, η μοίρα που κυβερνά την σκυθρωπή την Μάνη,,, κι εκεί κρυμμένο το ύψιστο δίδαγμα,,, η περηφάνεια,,, η ελευθερία,,,
Μάνη με λένε και ζω σε κάστρο δυνατό, παίρνω σπαθί καλά ακονισμένο για να φυλάξω την ψυχή μου, φτωχή ήμουν, πάντα φτωχή μα περήφανη,,, στη σκέπη μου η λατρεία των περαστικών,,, ωσάν μυθικό φωτοστέφανο, οι γκρεμισμένοι τοίχοι των πύργων μου εύκολα δεν μιλάνε στον περαστικό, τα λόγια έχουν μηδαμινή αξία, και τα στολίδια ακόμα πιο μηδενική, η ψυχή δεν έχει ανάγκη από πράγματα περιττά, η ομορφιά κεκρυμμένον αγαθόν, κράσπεδα λύπης είναι οι πέτρες μου,,, πικρό το μέλι που τρυγάνε οι μέλισσες στα βουνά μου,,, όμως τούτη η πίκρα, η φτώχεια σε τούτη τη φύση δεν φέρνει απελπισία,,, αγαπάω την Ελευθερία, το μεγαλύτερο αγαθό. Δυσεύρετη σε άλλα μέρη, όπου τα χρήματα ήταν πολλά και το καλό φαί, πλούσια σπίτια αλλά την είχαν διώξει,,, γιατί να τα αποχτήσω όλα αυτά εγώ ;;; Πάντα πρέπει να ξεπουλήσεις κάτι από την ψυχή σου,,, όχι, εμένα η φτώχεια πλουτίζει την ψυχή μου, τα περήφανα παιδιά μου, οι Κορώνες μου, ζουν στα αγαπημένα τους βουνά,
" Τέτοια Μεγαλοπρέπεια, τόση Μεγαλοσύνη, Σύνεση, Τόλμη, Λογική αλλά κι Ανδρειοσύνη, δε θα τα βρείτε πουθενά σ' όλης της γης τους τόπους, πολιτισμένους, βάρβαρους ή και σοφούς ανθρώπους. Στη Μάνη μόνο άνθισε αυτό το Σπάνιο Άνθος εκεί που Δόξα και Τιμή έχουν για μόνο πάθος ".......

η υπογράφουσα
Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα

«Οι Έλληνες έχασαν τα διπλάσια από Ιρλανδούς-Πορτογάλους»

Το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε διπλάσια σε σύγκριση με αυτό των Ιρλανδών και των Πορτογάλων, ανέφερε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ. «Ο ελληνικός λαός έχει ήδη κάνει πολύ μεγάλες θυσίες. Το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί σε διπλάσιο βαθμό σε σύγκριση με το εισόδημα στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία» τόνισε ο κ.Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με θέμα τη β' τριμηνιαία έκθεση για την Ελληνική οικονομία.

Αναπτυξιακά μέτρα τον Απρίλιο
Ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι μετά το PSI «είναι δυνατόν να υπάρξει μια νέα αρχή πάνω σε μια νέα βάση». Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, μετά και τη συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ηΕυρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τον Απρίλιο μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξηςκαι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Το άγνωστο παρασκήνιο της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή

Το έγγραφο της ΕΥΠ στο οποίο αποκαλύπτεται το σχέδιο της επίθεσης
Σειρά ερωτημάτων για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας - το 2008- του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκφράζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών που κατείχαν κρίσιμα πόστα εκείνη την περίοδο.  Σύμφωνα με πληροφορίες τότε είχε πράγματι υπάρξει προειδοποίηση του κ. Καραμανλή από ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη για πιθανό σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του, ενώ είχε ζητηθεί από την προσωπική του φρουρά να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ομως, από την άλλη πλευρά, παράγοντες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μιλούσαν για «ασαφείς πληροφορίες» και για περίεργα παιγνίδια ξένων παραγόντων πίσω από το «σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή». Η ποινική δίωξη βασίζεται σε πολυσέλιδο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που συντάχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2009 και το οποίο δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Στο έγγραφο υπάρχουν αναφορές για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού αλλά και σε νέο κύμα υποκλοπών με στόχο Ελληνες και ξένους πολιτικούς. 

Ο Παυλόπουλος κατήγγειλε ότι εκδότες συνεργάστηκαν με τους δολοφόνους για την πτώση Καραμανλή… και το ΒΗΜΑ απαντά με άρθρο “βόμβα”!

Χθες το βράδυ λοιπόν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Ευαγγελάτο (που τον βλέπουμε σε λίγο πάλι να ψάχνει για δουλειά…), ο Παυλόπουλος κάνει την δήλωση βόμβα: Στο σχέδιο αποσταθεροποίησης αποδίδονται και δημοσιεύματα εκείνης της εποχής…Τι είπε με απλά λόγια ο Παυλόπουλος που λόγω της θέσης του γνωρίζει πάρα πολλά; Ότι οι εκδότες που είχαν επιδοθεί στην Καραμανλοφαγία, ήταν στην ουσία συνεργάτες στο σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών για την ανατροπή / δολοφονία Καραμανλή…Εκεί λοιπόν που έπρεπε να έχουν πέσει τα τσιμέντα από αυτή την δήλωση – αποκάλυψη από έναν άνθρωπο που μόνο “ακραίος” δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αντίθετα ακόμα έχει την ρετσινιά της “παθητικής στάσης”, επικράτησε μία περίεργη σιωπή. Μία “ομερτά” θα έλεγε κάποιος. Εμείς θα επιμείνουμε ότι οι Έλληνες εκδότες διαχρονικά υπηρετούν την αλήθεια και το δίκαιο. Ουδέποτε θα χρησιμοποιούντο ως “βαποράκια” προδοτικών πολιτικών. Ουδέποτε θα έπαιζαν τον ρόλο του κομιστή εντολών ξένων δυνάμεων. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, είναι ακραίοι, φαντασιόπληκτοι, συνωμοσιολόγοι.

Ρωσία,ξύπνησεν γε ουν εκ του ύπνου ! ! !

"Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Α.Ρόντος γνώριζε την συνωμοσία δολοφονίας του Καραμανλή"!

Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση της συνωμοσίας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από «δυτικές μυστικές υπηρεσίες και του Ισραηλινούς», καθώς ο τότε διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, πριν λίγο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9», όχι απλά επιβεβαίωσε το βάσιμο της υπόθεσης και την αξιοπιστία της σχετικής πληροφόρησης από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά προχώρησε στην αποκάλυψη και ενός ονόματος: Αυτό του διαβόητου Άλεξ Ρόντου, το οποίο περιεχόταν μέσα στην ενημέρωση των Ρώσων, ότι ήταν «Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή»!
Μέσα στα έγγραφα που είχαν φτάσει από τις ρωσικές υπηρεσίες περιεχόταν το όνομα του Άλεξ Ρόντου, ως γνώστη της υπόθεσης αυτής. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες».

Στρατὴς Μυριβήλης - Τὸ «Τῇ Ὑπερμάχῳ» ὡς Ἐθνικὸς Ὕμνος

Κοντάκιον τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου, Ἦχος πλ. δ´. Αὐτόμελον.
Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια,
Ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια,
Ἀναγράφω σοι ἡ Πόλις σου Θεοτόκε.
Ἀλλ᾿ ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον,
Ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον,
Ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.
Πρὸς τὴν Παναγία, πρὸς τὴν Ὑπέρμαχο Στρατηγό, ἀποτείνεται τὸ θαυμάσιο βυζαντινὸ τροπάρι «Τὴ Ὑπερμάχω Στρατηγῶ», ποὺ στὴν πραγματικότητα εἶναι ὁ ἐθνικὸς ὕμνος τοῦ ἀγωνιστικοῦ Βυζαντίου. Καὶ σὰν ἐθνικό μας ὕμνο ἔπρεπε νὰ τὸ κρατήσει καὶ ἢ ἀπελευθερωμένη Ἑλλάδα τοῦ 21, ἂν οἱ λόγιοι καὶ οἱ πολιτικοὶ τῆς ἐποχῆς ἐκείνης εἶχαν τὴν ὀξυδέρκεια νὰ καταλάβουν τὴ σημασία ποὺ παίρνει ἡ Παράδοση στὴ ζωὴ τῶν ἐθνῶν καὶ δὲν ἔβλεπαν τὴν κλασικὴ Ἑλλάδα νὰ ἑνώνεται ἠθικὰ καὶ ἱστορικὰ μὲ τὸ ἀπελευθερωμένο Ἔθνος, δίχως τὴν ἔνδοξη καὶ μεγαλόπρεπη περίοδο τῆς Βυζαντινῆς χιλιετίας ποὺ μεσολάβησε καὶ σφυρηλάτησε τὴ νέα μας Ἑλληνοχριστιανικὴ συνείδηση. Δῆτε ὅμως. Αὐτὸ ποὺ δὲν ἔκαμε τὸ μεταεπαναστατικὸ κράτος τὸ ἔκαμε μόνος του ὁ Ἑλληνικὸς Λαός. Ἔτσι κάθε φορὰ ποὺ....ἕνα μεγάλο γεγονὸς τρικυμίζει τὴν ψυχή μας, τὸ βυζαντινὸ τροπάρι αὐθόρμητα ἀνεβαίνει στὰ χείλη μας καὶ σμίγει μὲ τοὺς στίχους τοῦ Σολωμοῦ. Καὶ πάλι αὐθόρμητα κάθε φορὰ ποὺ ἕνα ὑπόδουλο τμῆμα τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἑνώνεται μὲ τὴν ἑνιαία ἐλεύθερη πατρίδα, ὁ Ἑλληνικὸς Λαὸς ἀλληλοχαιρετᾶται μὲ τὴ θρησκευτικὴ φράση «Χριστὸς Ἀνέστη».