“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

☦ Ο Άγιος Σάββας ο εν Καλύμνω αγιογράφησε την πρώτη εικόνα του Αγίου Νεκταρίου…

Ο Άγιος Σάββας εν Καλύμνω υπήρξε Εκείνος που ζωγράφισε την πρώτη εικόνα του Αγίου Νεκταρίου! Το έτος 1918 πηγαίνει στην Αίγινα, όπου διακονεί τον Άγιο που εορτάζουμε σήμερα μέχρι την κοίμησή Του. Η συγκαταβίωσή του με τον Άγιο Νεκτάριο συνέβαλε πολύ στην περαιτέρω πνευματική πρόοδο του Οσίου.

Γνώρισε την αυστηρή άσκηση του Αγίου μας, τους πολέμους των μικρών ανθρώπων, αλλά και την παροιμιώδη ταπείνωση και απλότητά Του.

☦ Να ο δρόμος. Να, η πύλη !!!

ΦΩΤΟ:  Η ΧΡΥΣΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΥΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΝΑΡΘΗΚΑ ΤΗΣ ΙΜ ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Γι’ αυτό όταν μας κατηγορούν, όταν μας συκοφαντούν, όταν μας πειράζουν, όταν μας ταπεινώνουν, όταν μας αδικούν, πρέπει κι εμείς να συγχωρούμε.

Με οποία καρδιά, με οποία δύναμη, με οποία διάθεση προσφέρουμε τη συγχωρητικότητά μας, όχι εκατονταπλάσια, άλλα μυριοπλάσια θα είναι τα αντίστοιχα αγαθά, που θα λάβουμε από τον Θεό.

☦ Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης: “Δεν ελέγχεται πια η κατάσταση. Μόνον από πάνω, ό,τι κάνει ο Θεός”

Θ.Π.: ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ…..

AΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟY, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ.

☦ Πίσω από την πόρτα του ναού

Ήταν ο άνθρωπος της παρέας. Πειράγματα, αισχρόλογα, αστεϊσμοί και άλλα πολλά ήταν στον ημερήσιο κατάλογο των κατορθωμάτων του.

Τα χρόνια περνούσαν και ποτέ του δεν συνδέθηκε με κάποιους ανθρώπους…ποτέ του δεν εμπιστεύτηκε κανέναν. Όλοι τον θέλανε για την παρέα αλλά μέχρις εκεί. Αλλά και ο ίδιος κανέναν δεν έπαιρνε στα σοβαρά, κανέναν δεν αισθανόταν δικό του άνθρωπο, φίλο του, οικείο του.

☦ Σαν τα καντηλάκια…

Οι εσωτερικοί άνθρωποι, επειδή έχουν ταπείνωση, είναι τα αληθινά αστέρια που κινούνται ιλιγγιωδώς αλλά αθόρυβα και ταπεινά, χωρίς να τα καταλαβαίνει κανείς πως κινούνται, ενώ είναι μεγάλοι πλανήτες. Κρύβονται δε και στα βάθη του Ουρανού και δίνουν την εντύπωση στους ανθρώπους ότι είναι αναμμένα καντηλάκια με ταπεινό φως.

(Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

☦ “Χαίρε σιγής δεομένων πίστις…”

ΦΩΤΟ: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ.

Κάθε χρόνο που στην εκκλησία λέμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, υπάρχει μια φράση που με συγκλονίζει, «Χαίρε σιγής δεομένων πίστις…». Χαίρε Παναγία μου, εσύ που ακούς τις προσευχές εκείνων που σιωπούν. Εκείνων των ραγισμένων που δεν έχουν λόγια να σου πουν αλλά εσύ ακούς τις κραυγές τους.

☦ “ Ὦ πανύμνητε Μῆτερ…."

☦ Εκεί μέσα που διαβαζόταν από το 626 μ.Χ ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ φεύγουν σοβάδες γιατί κάτι θέλουν να αποκαλύψουν.(τον ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ με τα δυο του ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΑΤΙΑ)

Φεύγουν σοβάδες ἀπὸ τὸν κεντρικὸ τροῦλο τῆς ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας

31 Μαΐ 2014

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/05/blog-post_193.html#more

Μὴ διασταυρούμενες πληροφορίες στὸ ἐπίπεδο ἀκόμα τῶν φημῶν (ἀπὸ στόμα σὲ στόμα) στὴν Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο γιὰ ἀποκόλληση λεπτοῦ στρώματος σοβάδων τῆς ἐσωτερικῆς τοιχοποιίας ἀπὸ τὸν κεντρικὸ θόλο τῆς Ἁγίας Σοφίας μετὰ τὸν πρόσφατο σεισμὸ στὸ ρῆγμα τῆς Ἀνατολίας. Τὸ ρῆγμα τῆς Ἀνατολίας, εἶναι ἕνα τεράστιο ρῆγμα καὶ ἡ σεισμικὴ δόνηση τῶν 6,5 Ρίχτερ ποὺ ἔπληξε τὸν θαλάσσιο χῶρο μεταξὺ Λήμνου καὶ Σαμοθράκης στὶς 12:25 τὸ πρωὶ τοῦ προηγούμενου Σαββάτου ἔγινε αἰσθητὴ μέχρι καὶ τὴν Κωνσταντινούπολη. Eφ' ὅσον δὲν ἐπαληθευθοῦν οἱ πληροφορίες αὐτὲς διατηροῦμε τὶς ἐπιφυλάξεις μας καθ' ὅτι στὴν θέση αὐτὴ καὶ κάτω ἀπὸ τὸ στρῶμα τοῦ σοβὰ πρέπει νὰ ὑφίσταται κανονικά το ψηφιδωτό τοῦ Παντοκράτορα. Ἀκόμα καὶ νὰ ἀληθεύει τὸ γεγονὸς αὐτὸ σίγουρα θὰ διαψευσθεῖ καθότι τὸ συμβὰν αὐτὸ συμβαίνει σὲ μία στιγμὴ ποὺ μερίδα τῆς τουρκικῆς γνώμης διατίθεται θετικὰ ὑπὲρ τῆς λειτουργίας τῆς ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σὰν τζαμί.

☦ "η Ελλάδα δεν είναι για τους σκοτωμούς αυτού του πολέμου , είναι κληρονόμος και άλλης ΑΓΙΑΣ γης" είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ σε νησιώτη ιερέα.

Είμαστε ολίγον κουρασμένοι αποβραδίς του Ακάθιστου, αλλά θεωρούμε υποχρέωση μας να σας μεταφέρουμε κάτι σημαντικό.

Παρουσιάστηκε σε ιερέα μας ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ Επίσκοπος Σμύρνης.

Ο Ιερέας μας τον γνώρισε γιατί τον ευσεβείτο παιδιόθεν  λόγω της μικρασιατικής καταγωγής του και του είπε:

" η Ελλάδα δεν είναι για τους σκοτωμούς αυτού του πολέμου , είναι κληρονόμος και άλλης ΑΓΙΑΣ γης"

☦ Τὴν ὡραιότητα τῆς παρθενίας σου - Ἦχος γ´

☦ «ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

ΡΩΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΑΣΙΔΙ, ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ:

-«ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΣΙΔΙ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ? ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ?»