“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Άγιος Ιωσήφ: “Δος μου αυτόν τον ξένο…”

Ο Άγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας (31 Ιουλίου). Απόσπασμα από Ομιλία του Αγίου Επιφανίου.
Όταν βράδιασε, λέει, ήλθε ένας πλούσιος άνθρωπος που το όνομά του ήταν Ιωσήφ. Αυτός τόλμησε και παρουσιάστηκε μπροστά στον Πιλάτο, και του ζήτησε το σώμα του Ιησού. Παρουσιάστηκε ένας θνητός μπροστά σε έναν θνητό ζητώντας να λάβει τον Θεό. Ζήτα τον Θεό των θνητών.
Ο πηλός μπροστά στον πηλό, ζητά να λάβει τον πλάστη των όλων. Το χορτάρι, ζήτα από το χορτάρι την ουράνια φωτιά. Η τιποτένια σταγόνα, παίρνει από την τιποτένια σταγόνα τον απύθμενο ωκεανό. Ποιος είδε, ποιος ποτέ άκουσε αυτό το απίστευτο;

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Βλέπετε πώς απεικονίζετε η Δευτέρα Παρουσία στις εικόνες των Εκκλησιών ; Αν προσέξετε, θα δείτε ότι απ’ τον θρόνο του Θεού – απ’ τον ίδιο θρόνο – βγαίνουν δύο ποτάμια. Ένα λευκότατο, εντός του οποίου βρίσκονται οι ψυχές των σεσωσμένων, κι ένα κατακόκκινο, το οποίο είναι ο «πύρινος ποταμός». Σ’ αυτό μέσα βρίσκονται οι ψυχές των κολασμένων. Σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, η εικόνα αυτή, φανερώνει ότι όλοι θα δούμε το Θεό, αλλά η διαφορά θα είναι στο πώς, στον τρόπο με τον οποίο θα Τον δούμε.

Στο ΜΑΤΙ της Αττικής έγινε προσομοίωση πως θα αποτελειώσουν την Ελλάδα.

Αυτό δεν ήταν μια απλή πυρκαγιά , ήταν  τύπος ολοκαυτώματος  και ενδεικτική γενοκτονία γιατί μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν βρέφη- παιδιά και νεαρά άτομα. ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λίγες μέρες πριν την φονική φωτιά που έκανε στάχτη τα ανθρώπινα κόκκαλα με το υψηλότατο πυρίκαυστο φορτίο της , οι πλατείες και οι δρόμοι έσφυζαν από τις  ζωντανές φωνές αυτών  που διαμαρτυρόταν για τα δίκαια της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας. 
Ξαφνικά παγώσαμε. Ο λαός δεν μπορεί να διαχειριστεί συναισθηματικά τις εικόνες που βλέπει και βιώνει ένα κομφούζιο συναισθηματικό.

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ : οι ανθρωποθυσίες ξεκινούν με φωτιά και συνεχίζουν με τρομοκρατία και πόλεμο

Για τους νεκρούς που έρχονται το επόμενο διάστημα …τι πρέπει να πούμε; Όλος ο πλανήτης μας φλέγεται. Ο  παγκόσμιος πειρασμός  είναι ένα ΦΛΟΓΟΒΟΛΟ. Καθημερινά ο πονηρός αποδέχεται με ευχαρίστηση ανθρωποθυσίες από τους ακολούθους του.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Για τους ανθρώπους μας που έφυγαν άδικα στην φονική πύρινη εκατόμβη στο ΜΑΤΙ της Αττικής   ισχύει το ρηθέν  υπό του σεβ. Ιεροθέου Ναυπάκτου: «σέ στιγμές ἀγωνίας καί ὁ παρηγορητικός λόγος εἶναι ὀδυνηρός, δέν ἀντέχεται, ἀρκεῖ ἡ σιωπηλή ἀρχοντική παρουσία. Τοὐλάχιστον ὅταν θέλουμε νά μιλήσουμε, νά μιλᾶμε μέσα ἀπό τήν θεολογία τῆς «συμπάσχουσας καρδίας»

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ AirBnB φιλανθρωπίας για τα ορφανά της φονικής πυρκαγιάς του Λύρειου Ιδρύματος.

Μετά τον θάνατο των αθώων παιδιών και βρεφών στην Ανατολική Αττική από την φονική πυρκαγιά μας ελέγχουν και οι ψυχές των ορφανών παιδιών που έμειναν στο δρόμο. Εδώ και τώρα πρέπει καλοί μου άνθρωποι να βρεθεί λύση προσωρινή και μόνιμη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ίδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη.
«Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος είχαν επικοινωνήσει αρχικά με τον ιδιοκτήτη του μοναδικού ξενοδοχείου στο Μάτι, το οποίο δεν υπέστη ζημιές από τις φονικές πυρκαγιές προκειμένου να φιλοξενήσει 20-25 παιδιά στις εγκαταστάσεις του, δεδομένου ότι θα παραμείνει κλειστό.

Κανών ικετήριος προς την Θεοτόκον εις πάσαν θλίψιν, αθυμίαν και νόσον (όλο το κείμενο)

ΦΩΤΟ:Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ