“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 11 Οκτωβρίου η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εγκρίνει για τις πολεμικές δαπάνες της χώρας το αστρονομικό ποσό των 5,7 δις τουρκικών λιρών, δηλαδή περίπου δυο δισεκατομμύρια ευρώ, πόσο που κρίνεται υπερβολικά μεγάλο για μια οικονομία όπως η τουρκική που έχει αρχίσει να παρουσιάζει έντονα σημεία ύφεσης ενώ η ανεργία και ο πληθωρισμός έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα. 

Δεύτερο "1974": Η Λευκωσία ζητά να στείλουμε φρεγάτα και η κυβέρνηση δηλώνει "Η Κύπρος κείται μακράν"!

Να στείλει έστω ένα πολεμικό πλοίο στην ΑΟΖ για να υπάρξει μια μίνιμουμ αποτροπή από ελληνικής πλευράς και να φανεί ότι δεν έχει ξεχάσει την Κύπρο τώρα που του "Barbaros" και οι τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν την κυπριακή νότι ΑΟΖ, ζήτησε η Λευκωσία από την Αθήνα, αλλά η απάντηση της Ελλάδας ήταν αρνητική σε μία επανάληψη του 1974 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αρνήαθηκε να στείλει βοήθεια στην Κύπρο!

Πόσο μας λείπει ο Στρατηγός Γράψας… Την ώρα που Τούρκοι αλωνίζουν στη Μεσόγειο!

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς κατακρίνουμε συσκέψεις…
Ούτε βέβαια έχει κάποια σημασία η Παρουσία του Τσίπρα στο Πεντάγωνο λές και θα μας λύσει επιχειρησιακά προβλήματα, πολιτική κάνει ο Αλέξης και μάλιστα δεν νομίζουμε να καταλαβαίνει το μέγεθος της Κρίσεως !

"Πλέουμε" προς την "τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα" και οι "καπετάνιοι" δεν μιλάνε μεταξύ τους!

Σχόλιο Θ.Π.: Να διαβαστεί απ’ όλους το άρθρο αυτό. “Θα ‘ρθει…. ξαφνικά” και ξαφνικά θα βρεθούν όλοι ενώπιον των ευθυνών τους!!!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το πιο ανησυχητικό απ΄ όσα διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο, είναι ότι η επικοινωνία των δύο κομμάτων “εξουσίας” έχει διακοπεί τελείως, ακόμη και σε επίπεδο “συνεργατών των δύο προέδρων”. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης. Όσες διαφορές κι αν είχαν οι Καραμανλής-Παπανδρέου -οι πρεσβύτεροι- είχαν πάντα ανοιχτή γραμμή για τα εθνικά θέματα. Κάπως έτσι είχε προκύψει και το περίφημο “βυθίσατε το Χόρα”…

Δάκρυσαν οι Έλληνες στην υποδοχή της Παναγίας στο Μπραχάμι

Του Γιώργου Θεοχάρη
Πολλές ήταν οι στιγμές που ράγισαν καρδιές κατά την χθεσινή υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας - από την Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Ορους - (πιστό αντίγραφο) στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αττικής. Η πιο συναρπαστική στιγμή όμως ήταν όταν η εικόνα έφθασε στο προαύλειο του Ιερού Ναού και ο πιστός λαός συμμετείχε στην απαγγελία του Εθνικού Υμνου ενώ ορισμένοι δάκρυσαν ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι γερμανικές αποζημιώσεις και αυτοί που τις αρνούνται!

Γράφει ο Προκόπης Κωφός
Οι ευρωβουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας», της «Ελιάς» και του «Ποταμιού» μετά το πρόσφατο «όχι» που είπαν στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την άρνησή τους ψελλίζοντας κάποια «επιχειρήματα», πως δήθεν δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία και προεργασία και πως δεν είναι τώρα ο κατάλληλος χρόνος για τη διεκδίκησή τους.