“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ποιος υπογράφει τον πόλεμο που ξεκινά; Ποιο είναι το «μήλο της Εριδος»;

ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ
Σημειώστε μερικά πιόνια της σκακιέρας: Ναμπούκο, Τάφτνεφτ, Γκαζπρόμ, Λουκόιλ, Μπάσνέφτ, Ρούσνέφτ, Τοτάλ, Εξονμόμπιλ! Ποιος είναι ο «παίκτης» που θα αποφασίσει αν θα εμπλακεί ή όχι η Ελλάδα στον πόλεμο;
Είναι σαφές ότι η παγκόσμια κοινότητα έχει το σοβαρότερο μερίδιο της ευθύνης σε ότι αφορά τον “παθητικό” ρόλο, τον οποίον έχει διαδραματίσει στην τραγωδία της Συρίας. Παρά το γεγονός ότι οι “εξωχώριοι μισθοφόροι μαχητές της αντιπολίτευσης” στην Συρία, υποστηρίζουν τον έλεγχο πολλών σημαντικών τμημάτων του Χαλεπίου, και ενός προαστίου της Δαμασκού, τα στρατεύματα του Άσαντ εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι σε όλες τις μάχες. Έτσι η αντιπολίτευση, η οποία είναι εξοπλισμένη από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, δεν θα πρέπει να υπολογίζει στην ένοπλη επικράτησή της, δεδομένου ότι δεν μπορεί να αλλάξει την “εξίσωση” στο έδαφος.

ΤΟ ΠΑΖΛ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ-ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet
Η τρόικα ζήτησε από τώρα να υποθηκευτούν τα έσοδα των κοιτασμάτων σε ειδικό λογαριασμό
Επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου που επιβλήθηκε το 1897 μετά από την ήττα στον άτυχο ελληνοτουρκικό πόλεμο και της οικονομικής κρίσης του 1893, ζήτησε η Γερμανία και η τρόϊκα, κάνοντας ακόμα και τον ανέκαθεν υποχωρητικό στις αξιώσεις της Ε.Βενιζέλο να ανακράξει μετά από την έξοδό του από την σύσκεψη με Α.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη ότι «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».

Πούτιν προς Ερντογάν: "Έστω κι ένας Τούρκος να μπει στη Συρία, θα είναι σαν να μπαίνει στη Μόσχα"

Συνομιλία που δεν εξελίχθηκε καθόλου ευχάριστα για τον Τούρκο πρωθυπουργό είχαν Πούτιν-Ερντογάν. Σύφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aϊντινλίκ, που μεταφράζουν τα tourkikanea.gr, Πούτιν και Ερντογάν είχαν ένα μάλλον σκληρό διάλογο.  Σύμφωνα με το άρθρο του Χασάν Μπογούν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν έγινε ο εξής διάλογος: