“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Προς κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ “ΣΙΑ”, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Όσο και αν αυτό ακούγεται εκπληκτικό, κυρίως για τους διάφορους θλιβερούς τουρκολάγνους εδώ στην Ελλάδα και όμως είναι αλήθεια ότι στην σημερινή Σμύρνη έγινε… τελετή από Τούρκους για την μεγάλη πυρκαγιά και την σφαγή των χριστιανών κατά τα γεγονότα της άτακτης εισόδου των κεμαλικών στην πόλη εκείνες τις μέρες, 13-18 Σεπτεμβρίου του 1922. Μάλιστα γα την επέτειο της καταστροφής της ελληνικότατης Σμύρνης το 1922, έγινε και προβολή αυτής της τελετής με την χαρακτηριστική ονομασία, «Büyük İzmir Yangını», δηλαδή, «Η Μεγάλη Πυρκαγιά της Σμύρνης».

Καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ - Καλημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Απομένει να  μας πουν  “ώρα”  σύγκρουσης στην Συρία για να περιμένουμε και τα άλλα;
10 Σεπτεμβρίου 2014 “Έχω καταστήσει σαφές ότι θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της σχεδόν δεκαπεντάλεπτης ομιλίας του από το Λευκό Οίκο.

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΕΝΑΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

-καταστροφή των ηθικών και ψυχικών δυνάμεων του Έθνους-
Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία και μηνύματα  που έρχονται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3,4 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας. Παράλληλα ότι βάσει εκτιμήσεων η ανεργία υπερβαίνει το 30% του πληθυσμού, ότι δηλαδή ήδη τώρα 1 από τους 3 Έλληνες απασχολούμενους είναι άνεργος, και πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, ενώ 1 από τους 3 Έλληνες είναι συνταξιούχος. 

Που θα κτυπήσουν οι Αμερικανοί στην Συρία;

Χάρτης από arsenalfordemocracy.com
«το τρελοκομείο της Μέσης Ανατολής άνοιξε και μας περιμένει»
ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Με το Ροζ είναι η περιοχή που ελέγχει ο κυβερνητικός Στρατός της Συρίας.
Με το κίτρινο είναι η περιοχή που ελέγχουν Κούρδοι της Συρίας.
Με το GREY  είναι  η περιοχή μέσα στην οποία ενεργεί η ISIS στην Συρία (το πρώην  Ισλαμικό κράτος  του Ιράκ του Λεβάντε).
Με το GREEN  είναι οι θύλακες  στους οποίους δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές παλαιάς κοπής ή λεγόμενη από τους δυτικούς αξιωματική αντιπολίτευση  και άλλες αμφιλεγόμενες ισλαμικές ομάδες.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΡΓΟ-ΫΠΗΚΟΟ


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ ΣΟΧΟΥ
13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014