“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Βρήκανε Παπά (Δήμο), να θάψουμε πέντ’ – έξι…

Αυτό που διαδραματίζεται τον τελευταίο καιρό στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι κατά την αντίληψή μου ένα θέατρο του παραλόγου ή μάλλον καλύτερα ένα θέατρο του… δοσιλόγου. Σε αυτήν την κακοπαιγμένη παράσταση με άθλιες ερμηνείες και χιλιοειπωμένα κλισέ θεατές είμαστε όλοι εμείς, οι Έλληνες πολίτες. Τα νεύρα μας έχουν γίνει… κρόσσια και η υπομονή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Η αντίδραση, όπως είθισται κι από αρχαιοτάτων χρόνων στις κακές παραστάσεις, έχει αρχίσει ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία της με γιουχαΐσματα, γιαουρτώματα κι αλευρώματα. Η κατάσταση είναι αφόρητη και όλοι στην ελληνική κοινωνία νιώθουν πως πρέπει να δοθεί μια ανάσα δημοκρατίας με τις απαραίτητες εκλογές. Όσα σχήματα και προσχήματα να χρησιμοποιηθούν για την τροϊκανή (εσωτερικού κι εξωτερικού) κυβέρνηση συνεργασίας, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός πως η παρούσα Βουλή δεν αντιπροσωπεύει σε τίποτα την λαϊκή βούληση. Είναι με άλλα λόγια μια Βουλή… άβουλη, αποκομμένη τελείως από την θέληση του ελληνικού λαού. Δεν χρειαζόμαστε καμιά δημοσκόπηση και κανένα αισθητήριο, για να καταλήξουμε στο παραπάνω συμπέρασμα. Αυτήν την στιγμή στο ελληνικό Κοινοβούλιο υπάρχουν παραπάνω από 50 διαγραφέντες βουλευτές, έχουν δημιουργηθεί νέα σχήματα (ΔΗΜ.ΑΡ, ΔΗ. ΣΥ), αρκετοί έχουν παραιτηθεί, ενώ κάποιοι βουλευτές έχουν αλλάξει και στέγη. Στην αντιπροσώπευση δηλαδή δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό που πρόσταξε η κάλπη στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Επιπλέον, τις τύχες της πατρίδας μας διαχειρίζεται ένας άνθρωπος, ο οποίος λειτουργεί δίχως κανένα πολιτικό κόστος και χωρίς να λογοδοτεί στον ελληνικό λαό. Οι πολιτικοί μας τ (ρ) αγοί παρέδωσαν την πρωθυπουργία σε έναν τραπεζίτη που δεν έχει πείσει κανέναν πως πράττει προς όφελος του λαού κι όχι των τραπεζών.

Συγκροτείται μυστικός «απελευθερωτικός στρατός» στην Ελλάδα!

Η δύναμη του Ψαλτηρίου απέναντι στην κρίση που ταλανίζει τον ευλογημένο τόπο...Κύριος διασκεδάζει βουλάς εθνών, αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλάς αρχόντων (Ψαλμ. 32, 10)!
 Εξεζήτησα τον Κύριον, και επήκουσέ μου και εκ πασών των θλίψεών μου ερρύσατό μου... Ούτος ο πτωχός εκέκραξε, και ο Κύριος εισήκουσεν αυτού και εκ πασών των θλίψεων αυτού έσωσεν αυτόν (ψαλμ. 33, 5, 7)! Στη σύσταση ενός ιδιότυπου χριστιανικού στρατού ταχείας κρούσης και προσβολής του εχθρού με την καθοδήγηση γνωστού γέροντα ασκητή έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια με άκρα μυστικότητα ορθόδοξοι χριστιανοί σ’ όλη την Ελλάδα. Απώτερος στόχος τους είναι να θωρακίσουν την ευλογημένη αυτή χώρα και να αμυνθούν στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγουν εναντίον της με την χρήση αθόρυβων όπλων, αλλότριες δυνάμεις συνεργαζόμενες, όπως έχει διαπιστωθεί με μια κάστα νέων δοσίλογων της πατρίδας μας. Δοσίλογοι που λειτουργούν ως τυφλά όργανα συγκεκριμένων λεσχών και κέντρων του μυστηρίου της ανομίας. Αναλαμβάνουν να εκπληρώνουν και να εφαρμόζουν τις εντολές τους ξεπουλώντας ιερά και όσια της φυλής μας και βγάζοντας στο σφυρί ανεκτίμητους θησαυρούς μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν εφήμερες θέσεις εξουσίας. Σύμφωνα μάλιστα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες στις τρεις πρώτες σκληρές μάχες που έδωσαν μέχρι τώρα οι ορθόδοξοι αυτοί μαχητές στέφθηκαν νικητές. Κατατρόπωσαν τον εχθρό εξαναγκάζοντάς τον σε άτακτη υποχώρηση!  Μπορεί λοιπόν ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας, 89 χρονος σήμερα Χέρνι Κίσσιγκερ να καυχιέται με δηλώσεις του που φέρεται να έχει κάνει ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν νέα οπλικά συστήματα με τα οποία μπορούν τάχιστα να επιβάλλουν μια παγκόσμια κυβέρνηση στον πλανήτη (βλ. http://www.dailysquib.co.uk/index.php?news=3089 ) αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο!

Την ένδειξη «ΜΚ» τοποθετούν στις πινακίδες των αυτοκινήτων οι σκοπιανοί

Πινακίδες με την ένδειξη «ΜΚ» θα φέρουν από σήμερα τα αυτοκίνητα της πΓΔΜ. Μετά από απόφαση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας. Μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα από την πΓΔΜ δεν είχαν την ένδειξη «ΜΚ» όμως στα πλαίσια της γνωστής αναθεωρητικής και υπερεθνικιστικής πολίτικης της κυβέρνησης Γκρουέφσκι που αρκετοί ελληνικοί κύκλοι θεωρούν ως αξιόπιστο συνομιλητή για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος αυτό άλλαξε. Όσον αφορά τις περιπτώσεις που οι κάτοικοι της πΓΔΜ επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα οι ελληνικές τελωνειακές αρχές θα επικαλύπτουν την ένδειξη και θα τοποθετούν μία άλλη που θα γράφει FYROM. Για το θέμα αυτό η εφημερίδα  «Βεστ» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η Ελλάδα πρέπει να επιτρέπει είσοδο οχημάτων με ΜΚ, αλλά μπορεί να βάζει αυτοκόλλητο FYRΟM». Οι κάτοχοι αυτοκινήτων από τα Σκόπια που θα αποδέχονται να τοποθετείται αυτοκόλλητο επί της ένδειξης «ΜΚ» θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα χωρίς πρόβλημα και μόλις βγουν από το ελληνικό έδαφος θα μπορούν να το αφαιρούν, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Οι νέες πινακίδες διατίθενται για τα οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά, ενώ οι κάτοχοι οχημάτων που φέρουν τις υπάρχουσες πινακίδες δεν υποχρεούνται να τις αντικαταστήσουν.


Το blog ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ προτείνει κάτι πιο δίκαιο για τους φίλους μας τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. Αντί το αυτοκόλλητο στην πινακίδα τους να γράφει FYROM,  μπορεί να έχει την ακόλουθη επιγραφή…..

Ιερώνυμος: Υπάρχει η σιωπή της αδιαφορίας και η σιωπή της συνέσεως

Για την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό για τη νέα δανειακή σύμβαση και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εκκλησία στην κρίση που διέρχεται η χώρα, μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.  Για την επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο δήλωσε ότι «προσέχω να μην παρεμβαίνω μέχρι του να παρεξηγούμαι. Υπάρχει η σιωπή της αδιαφορίας -μακριά από εμένα- και η σιωπή της συνέσεως, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου». Η επιστολή ήρθε μετά από εσωτερική αγανάκτηση εξήγησε.  Παρακολουθώ την εξαθλίωση τη διάλυση του κράτους, δήλωσε, φέρνοντας παραδείγματα για σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν απλοί άνθρωποι. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «εδώ που φτάσαμε είναι παρά πολύ δύσκολα τα πράγματα. Φταίξαμε, να τα πληρώσουμε, αλλά ποιο δίκαιο μας λεει ότι είναι δίκαιο να υποθηκεύεται το μέλλον των εγγόνων μας; δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό το πράγμα; Εγώ δεν ψήφισα για τέτοια πράγματα και δεν έχω δώσει εξουσιοδότηση». Πρόσθεσε ότι ζούμε σε καθεστώς τραγικής τοκογλυφίας και αφαίμαξη από τους εταίρους μας.  «Έχουμε ιστορία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια, ντρέπομαι όταν ακούω ότι θα έχουμε επόπτη ή διοικητή είμαστε τόσο ανίκανοι; Πώς και πού θα ισχύσει ο αγγλικός νόμος. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη του οράματός μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.Όπως τόνισε ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την ιστορία και τις παραδόσεις του και έχει ευπάθεια στο μιμητισμό. «Δεν είναι άσχετο ότι η Μέρκελ είναι κόρη πάστορος προτεστάντη. Ο προτεσταντισμός λεει ότι κάποιοι έχουν γεννηθεί με την καλύτερη θέση και κάποιοι με την κατώτερη» ανέφερε για τη γερμανίδα καγκελάριο. Ανάφερε δε, ότι πράγματα που γράφονται όπως τα περί «συνωστισμού» στη Μικρασιατική Καταστροφή είναι «εγκλήματα που πληρώνουμε».

Μη μιλάς, κινδυνεύει … η Ελλάς

Ο Γιώργος Νταλάρας, καλύτερα να τραγουδάει παρά να μιλάει
Aπό το Χρήστο Κηρόπουλο
Ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας δεν υψώνει την φωνή του μερικές οκτάβες, μόνο για να μας τραγουδήσει, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία : «Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν, λίγο έξω απ' το σταθμό, θα θυμάμαι που μου είπες: γεια σου μάγκα σ' αγαπώ!». Ο καλλιτέχνης Νταλάρας, μας έμαθε να τραγουδάμε «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις, εκεί που πάει να σκύψει, ... νάτη πετιέται απο ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει». Ο Νταλάρας είναι αυτός που με περισσή μαεστρία μας διαβεβαίωνε ότι : «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού και στ' αγεριού το πόδι». Ο κ. Γιώργος Νταλάρας όμως, είναι γνωστό ότι δεν περιορίζεται στα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντά του, αλλά ως δημόσιο πρόσωπο αρθρώνει και πολιτικό λόγο.