“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

"Τι θα γινόταν αν ο Πατριάρχης ήταν αμερικανός κύριε Ερντογάν";

''Χαστούκι'' στην πολιτική Ερτογάν για την Χάλκη αποτελεί  άρθρο γνώμης στην αγγλόγλωσση εφημερίδα Hurriyet Daily News καθώς με επιχειρήματα αναδεικνύει ανάγλυφα την διεθνή διάσταση του προβλήματος - και όχι την δήθεν ελληνοτουρκική, όπως θέλει η Άγκυρα .

Στα χέρια της πρώτης γυναίκας – αστροναύτη η Ολυμπιακή Φλόγα 19 Οκτωβρίου 2013, 20:36

Την Ολυμπιακή Φλόγα κράτησε περήφανα η Βαλεντίνα Τερέσκοβα , η πρώτη γυναίκα – αστροναύτης, σήμερα στο Γιαροσλάβλ, την γενέτειρα πόλη της, σηματοδοτώντας την άφιξη της λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Σότσι, τον Φεβρουάριο του 2014. Η Ολυμπιακή διαδρομή που φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ των 65.000 χλμ, βρίσκεται ήδη στην 13η ημέρα, ξεκινώντας από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στις 7 Οκτωβρίου και με τελικό προορισμό το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, το Σότσι στις 7 Φεβρουαρίου, για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.  

Διαλύστε τις πέτρες στα νεφρά και διατηρήστε τα για πάντα υγιή

Η παρακάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να διαλύσετε τις πέτρες στα νεφρά σας και θα σας ανακουφίσει άμεσα από τους πόνους. Χωρίζετε σε 2 πράξεις:
Πρώτη πράξη: Στο πρώτο σύμπτωμα πόνου, αναμείξτε 60 ml ελαιόλαδο με 60 ml χυμό λεμονιού. Πιείτε το μονομιάς και έπειτα πιείτε 350 ml νερό (κατά προτίμηση φίλτρου) Περιμένετε 30 λεπτά

Βασικές αρχές της Αγιογραφίας και ανάλυση της θεολογίας της εικόνας της Θεοτόκου.

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου, στα πλαίσια των μαθημάτων Αγιογραφίας των Αγίων Εικόνων της Ορθοδοξίας μας, που έγινε την Παρασκευή, 04-11-2005. (κείμενο και βίντεο) (κατεβάστε την (click to download))

Μάθημα 1ο 
Βασικές αρχές της Αγιογραφίας και ανάλυση της θεολογίας της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στην αρχή των μαθημάτων μας θα κάνουμε ένα εικοσάλεπτο το οποίο θα το λέμε «θεολογία της εικόνας», γιατί η θεολογία της εικόνας είναι πάρα πολύ ουσιαστική για να ξέρουμε πώς θα αγιογραφούμε. Δεν περιγράφουμε απλώς γεγονότα και τα αποτυπώνουμε όπως μας ήρθε στο μυαλό. Η κάθε γραμμή που κάνουμε και χαράσσουμε είναι μια θεολογία, γιατί στην εικόνα ξεδιπλώνεται όλη η θεολογία των Πατέρων.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Γιώργου Θεοχάρη
Εξελίξεις αναμένονται μετά την άρνηση του ηγουμένου και του αντιπροσώπου της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου να μην παραστούν στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος δηλώνοντας "Απών" και από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που έγιναν στον Άθωνα παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου.

Eνισχύουν την "Ανάπτυξη", αυξάνουν το "Πλεόνασμα". Πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις καταθέσεων

Μετά τα χειρόγραφα κατασχετήρια στις τράπεζες για χρέη προς το δημόσιο, έρχονται οσονούπω και τα πολύ πιο σύντομα και αποτελεσματικά ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι έτοιμη η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία κάθε εφορία θα «φορτώνει» με ηλεκτρονικό τρόπο το κατασχετήριο για τον οφειλέτη και η τράπεζα θα το παραλαμβάνει άμεσα προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση του υπολοίπου του τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη. 

Νέος Μητροπολίτης Αργολίδος ο Ηγούμενος της Ι.ΜΟΝΗΣ Σαγματά Ἀρχιμ.Νεκτάριος Ἀντωνόπουλος!

Μὲ πολὺ  ἐνθουσιασμὸ δέχτηκε τὸ πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας  καὶ  οἱ Ἀργολιδεὶς ,πρὸ ὀλίγου, τὴν ἐκλογὴ ἀπὸ τὴν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας,  τοῦ γνωστοῦ Κληρικοὺ καὶ συγγραφέως π.Νεκτάριου Ἀντωνοπούλου, ὡς Μητροπολίτου ἈργολίδοςἈποτελεῖ για όλους μία ἄξια  καὶ εὐέλπιδα ἐπιλογὴ για τὸν συγκεκριμένο χῶρο, ἀφοῦ ἡ εὐλάβεια τῶν πιστῶν τῆς Ἀργολίδας μὲ τὴν ἔντονη Μοναστική καὶ πνευματικὴ ζωὴ ἐπιζητοῦσε μία τέτοια  προσωπικότητα για να κατευθύνει τὸ πηδάλιο τῆς στην ἱστορικὴ καὶ πνευματικὴ τῆς πορεία.
O ἀρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ἀντωνόπουλος γεννήθηκε τὸ 1952 στο Μαρούσι. Εἲναι πτυχιοῦχος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν. Ἀπὸ τὸ 1987 ζει στην Ἱερὰ Μονὴ Σαγματά. Χειροτονήθηκε διάκονος (1976) καὶ Πρεσβύτερος (1983).

Συνοδοιπόροι στην Τραγωδία και την Λύτρωση της Αγιοτόκου Ρωμιοσύνης μέσα στο “γεωπολιτικό γίγνεσθαι”.

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
Το παρακάτω κείμενο το αφιερώνω στην άγνωστη άστεγη που κοιμότανε βαθειά ξημερώματα σε είσοδο  πολυκατοικίας λίγες ώρες πριν πάρω το καραβάκι από την Ουρανούπολη για το Άγιο Όρος. Το αφιερώνω στον άγνωστο συνταξιδευτή  μου στο πλοίο που με την ιδιότητα του ως υπαλλήλου στην Παγκόσμια Τράπεζα με “διαφώτισε” σχετικά με τα πειραματικά κοινωνικά και οικονομικά  μοντέλα που εφαρμόζονται..
Το αποδίδω με την εκ βάθους Πίστη, Τιμή και  Σεβασμό στο  Πανίερο Θησαύρισμα της Ορθοδοξίας και της Ρωμηοσύνης μας της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ που προσκύνησα εκτός ιδικού μου προγράμματος σε μία Λαμπροφόρα Αγιορείτικη Αγρυπνία τελεσθείσα σε Ιερόν Κελλίον εγγύς της Καψάλας.