“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: «Απαράδεκτη η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι»

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επικρίνει με ανακοίνωσή της, την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε από τη ΔΕΗ να εισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων, αν και το Πολυμελές Πρωτοδικείο έχει αποφασίσει περί του αντιθέτου με προσωρινά εκτελεστή απόφαση. Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν την παρέμβαση «απαράδεκτη» και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού. 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ελλάδα – Η βία θα βγει στους δρόμους και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα» !!!

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εμφανίζει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine μιλώντας για μια πρωτοφανή οργή η οποία σωρεύεται στα βαριά πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει. Το ίδιο άρθρο αναπαράγεται και απο άλλα site. Το παραπάνω αποτελεί εκτίμηση του Γερμανού ψυχιάτρου Georg Pieper, ο οποίος μαζί με τη δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας Melanie Mühl πέρασαν κάποιες στην Ελλάδα, με τη δεύτερη να συνοδεύει τον Γερμανό ψυχίατρο σε σεμινάρια που έδωσε αναφορικά με τα τραύματα που αφήνει η οικονομική κρίση στους ανθρώπους.

ΓΗ καλεί Στουρνάρα…. “Roger” !!!

Γ. Στουρνάρας: Αξιοζήλευτο το επίπεδο ευημερίας της Ελλάδας!
Αν δεν το γνωρίζατε, το μάθατε σήμερα: Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια και παρά την ύφεση, στην Ελλάδα διατηρείται το επίπεδο υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η επιτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να διατηρήσουν το δείκτη ευημερίας του ελληνικού λαού σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι τόσο μεγάλη, που…η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ψάχνουν να βρουν με ποιον τρόπο το καταφέραμε για να μας… αντιγράψουν! Οχι, δεν πρόκειται περί πλάκας. Αυτά ακριβώς είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας, που οργανώνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), στην Αθήνα! Προφανώς, ο υπουργός δεν έχει ακούσει τίποτε για τις αυτοκτονίες. Προφανώς, ήταν αλλού όταν ξεσηκωνόταν ο κόσμος κατά της απαράδεκτης ρύθμισης συνταγογράφησης δραστικής ουσίας -που επέβαλλε η τρόικα διά της τρικομματικής κυβέρνησης- προκειμένου να πλημμυρίσει η ελληνική αγορά με αμφιβόλου ποιότητας ανώνυμα γενόσημα, made in China, India, Israel, Bangladesh, για να θησαυρίζουν οι γερμανικές και ισραηλινές πολυεθνικές, εις βάρος των ζωών μας. 

Aρσένης: Ορατός ο κίνδυνος επαναχάραξης των συνόρων

Για κίνδυνο επαναχάραξης συνόρων, ακόμη, και για την Ελλάδα, αλλά και για προσπάθεια ουσιαστικής διάλυσης των εθνικών στρατών στην Ευρώπη, μιλά ο Γεράσιμος Αρσένης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος τοποθετήθηκε δημοσίως γι’ αυτά τα θέματα, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου. Ο κύριος Αρσένης τονίζει ότι είναι εγκληματικό λάθος να διαχωρίζεται η διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την εθνική ασφάλεια της χώρας. "Η κρίση ασφάλειας από το εξωτερικό θα έρθει ξαφνικά κι όχι σε χρόνο που εμείς θα επιλέξουμε", υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν έκρυψε την πολύ μεγάλη ανησυχία του για τη Θράκη και όσα συμβαίνουν εκεί.

Μέρκελ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα !!!

Τη στήριξή της προς την Ελλάδα εξέφρασε για μια ακόμη φορά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σε απόσπασμα συνέντευξής της στην αυριανή «Braunschweiger Zeitung» το οποίο προδημοσιεύεται, η κ. Μέρκελ αναγνωρίζει ότι αυτή την εποχή «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά» και σημειώνει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση. Η Γερμανίδα Καγκελάριος εκφράζει την κατανόησή της και για την συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής λιτότητας, ενώ δικαιολογεί και την απεικόνισή της ως Ναζί, ως «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης».

Ἡ Τρόικα ἔχει δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακοῦ στοιχείου τῆς Ἑλλάδας! Μιλᾶμε γιὰ πολὺ "σκληρὴ" ἐπαναδιαπραγμάτευση...

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε ἐθνικοῦ περιουσιακοῦ στοιχείου τῆς χώρας, χωρὶς ἐξαιρέσεις, ἀποκτᾶ ἡ Τρόικα βάσει τῆς δανειακῆς σύμβασης, ὅπως δημοσιεύτηκε τὴν Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στὸ Φύλλο Ἐφημερίδας Κυβερνήσεως, μὲ ἀριθμὸ 240, ὡς Πράξη Νομοθετικοῦ Περιεχομένου. Στὸ κείμενο ἀναφέρεται ρητά, ὅτι δὲν ἑξαιρεῖται κανένα ἀπολύτως περιουσιακὸ στοιχεῖο ἀπὸ τὴν κατάσχεση σὲ περίπτωση ποὺ ἡ χώρα δὲν ἐκπληρώσει τὶς ὑποχρεώσεις της. Ἡ ρύθμιση αὐτὴ οὐσιαστικὰ ἔρχεται νὰ συμπληρώσει τὸ ἄρθρο 14 παράγραφος 5 τοῦ πρώτου Μνημονίου (Μάιος 2010) ποὺ προβλέπει τὴν ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ καὶ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ παραίτηση ἀπὸ κάθε ἀσυλία ποὺ ἀφορᾶ τὰ περιουσιακὰ στοιχεῖα τῆς χώρας!

Τεχνητή «αισιοδοξία»

Παγκόσμια πρω­τοτυπία πρέπει να συνιστά η στάση της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη: να πανηγυρίζει επειδή πήρε με... έξι (!) μήνες καθυστέρηση μια δόση δανείου, έχοντας στο μεταξύ «γδάρει» τον ελληνικό λαό κατ' απαίτηση των δανειστών για να της δώσουν την καθυστερούμενη δόση. Στις 28 Ιουνίου έπρεπε να έχουν δώσει ΕΕ και ΔΝΤ τα 34,3 δισ. ευρώ βάσει της δανειακής σύμβασης. Πριν από τέσσερις μήνες, στις αρχές Σεπτεμβρίου, έπρεπε να έχουν δώσει άλλα 8 δισ. ευρώ και αυτόν τον μήνα έπρεπε να μας έδιναν και την τρίτη δόση - έτσι λέει η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Εφάπαξ από "χρυσάφι": 160.000 ευρώ έκαστος για τους υπαλλήλους της Βουλής

Περίπου 170 αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Βουλής θα μοιραστούν περίπου 30 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα
"Χρυσά" εφάπαξ θα λάβουν οι περίπου 165-170 αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους. Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, άρον άρον έφυγαν οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής υπό τον φόβο τα χρήματα αυτά να ψαλιδιστούν όπως έγινε με τις συντάξεις των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα από το 2010.

Πως η χρεοκοπία φέρνει την απογείωση της Ελλάδας... !!!

Ο υπέρ πίστεως αγώνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους. Κατά ένα αυθαίρετο τρόπο η βιωσιμότητα του χρέους ορίζεται στο 120% του ΑΕΠ... Βιωσιμότητα του χρέους σημαίνει πως τα έσοδα του κράτους επαρκούν για τις ανάγκες λειτουργίας του δημοσίου συν τόκους και χρεολύσια του χρέους. Η Ελλάδα το 2012 υπολογίζεται να κλείσει με το χρέος στα 340 δισ. ευρώ, ενώ το ΑΕΠ θα πέσει στα 200 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπονται στα 72,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 60,6 δισ. ευρώ θα είναι πρωτογενείς, δηλ. δεν θα αφορούν τόκους.

Είστε έτοιμοι για την αχρήματη κοινωνία;

Μήπως πρέπει να ανησυχήσουμε ή θα περιμένουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί σε μια κοινωνία φυλακή; Πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους...

Η Σιωνιστική Νέα τάξη ετοιμάζει τον παγκόσμιο Βασιλέα!

Νέα Τάξη Πραγμάτων ΕΝΑΝΤΙΟΝ Ρωσίας-Κίνας
Μια λαϊκή σοφία λέει, «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό το Γιάννη», και άλλη, «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι.» Αυτά για τη λυκοφιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Επάνω σε αυτές τις δύο λαϊκές ρήσεις, ισορροπούν ανέκαθεν οι σχέσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων, (ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ), με τη Ρωσία-Κίνα. Χάριν συντομίας αποκαλούμε Ν.Τ.Π. τη παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση, Global Governance, όπως μας έλεγε ο Jeffrey…… Υπάρχει οξύτατος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αυτών συγκροτημάτων, σε θέματα γεωπολιτικής, γεωοικονομίας, γεωενέργειας &γεωστρατηγικής. Ενδεικτικά με τα γεγονότα στον Αραβικό Κόσμο αναφέρουμε, η Μόσχα προειδοποιεί, «Η Συρία δεν θα γίνει νέα Λιβύη». Τα ΜΜΕ λένε, «Επεκτείνεται ο πόλεμος στη Συρία» και «Ρωσικά αντίποινα προς ΗΠΑ για τη Συρία.»

Ένας νυν και ένας πρώην πρόεδρος στη νέα λίστα

Το μυστικό ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου - Σταμάτη
Διακόσια ονόματα που «καίνε» εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος αλλά και μέλη των οικογενειών τους περιέχει η νέα λίστα Λαγκάρντ, την οποία έχει στη διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου. Τα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτουν ότι στα καινούργια στοιχεία για τη λίστα περιέχονται και ονόματα που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη λίστα, μάλιστα ο κατάλογος που βρίσκεται στα συρτάρια του πρωθυπουργού έχει ονόματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Ποῦ εἶναι ἡ παρρησία;

Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση
ΣΤΟ ΧΩΡΟ τῆς Ἐκκλησίας  παρατηροῦνται φαινόμενα ἀποστασίας καὶ ἀποτείχισης. Καλοπροαίρετοι κατὰ τὰ ἄλλα ἄνθρωποι, λόγῳ αὐξημένης εὐαισθησίας, διαφωνοῦν μὲ διάφορες πρωτοβουλίες καὶ ἐκδηλώσεις μεγαλόσχημων κληρικῶν (Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη, Ἀρχιεπισκόπου, Μητροπολιτῶν), κυρίως στὸ θέμα τοῦ οἰκουμενισμοῦ, καὶ ἐν ἀγανακτήσει εὑρισκόμενοι παίρνουν τὴ «γενναία» ἀπόφαση νὰ βγοῦν ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία, χωρὶς νὰ ξακαθαρίζουν ποῦ θὰ πᾶνε. Μάλιστα μερικοὶ ἄγαμοι κληρικοί, ἱερομόναχοι τοῦ κόσμου, ἐγκαταλείπουν τὴν Ἐκκλησία, ποὺ τοὺς τίμησε μὲ τὸ χάρισμα τῆς ἱερωσύνης καὶ προσχωροῦν σὲ κάποια παλαιοημερολογίτικη παράταξη καὶ αἰφνιδίως ἐμφανίζονται ὡς «ταπεινοὶ ἀρχιερεῖς καὶ ὁμολογητὲς τῆς πίστεως!», ἀδιαφορώντας γιὰ τὴν ἀντικανονική τους χειροτονία. Ἡ τακτικὴ εἶναι ψυχόλεθρη καὶ πρέπει νὰ ἐκλείψει.

"Δεν μαθαίνουμε την αλήθεια για την Ελλάδα..."

Ένα δημοσίευμα για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός Γερμανού ψυχολόγου.... «Μια κοινωνία στο κενό» είναι ο τίτλος του εκτενούς άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επίσκεψη του Γκέοργκ Πίπερ, ψυχολόγου ειδικευμένου στην αντιμετώπιση τραυματικών καταστάσεων, ο οποίος διαπιστώνει πως «η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά κάτω από την πίεση της κρίσης».