“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Οι Τούρκοι «εξαφανίζουν» Καστελόριζο απαιτώντας ΑΟΖ έως την Κρήτη και την Κύπρο

Οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων, διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ...
Οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων, διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα το οποίο διαθέτει και χάρτη.

Κρίση με την Αλβανία - Ε.Ράμα: "Ξεχάστε την ΑΟΖ - Δεν μας ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα"

Σχόλιο Θ.Π.: Ξεπληρώνει και με το παραπάνω, το τζαμί που του χτίζει ο Ερντογάν. Γι’ αυτό τον ενδιαφέρουν οι καλές «σχέσεις» μόνο με την Τουρκία… ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;;;; 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ
Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ο οποίος είπε αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, «δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας», δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις του για το κρίσιμο ζήτημα της ΑΟΖ.

Εάλω η Πόλις… Εάλω και η Τουρκιά;

29  Μαΐου  του 1453 - η αποφράδα ημέρα της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Αυτοκρατορίας των Ρωμηών.
29  Μαΐου 2015 η Ελλάδα “παρελαύνει” σε δήθεν χρεωκοπία και ο Αγαρηνός παρελαύνει για να ¨τιμήσει¨ την δολοφονική ρίζα της γενιάς του όπως κάνει κάθε χρόνο ανήμερα της άλωσης. Είναι όμως έτσι ;

Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, ο ομολογητής και θαυματουργός

Η μνήμη του τιμάται στις 27 Μαΐου
Βαρυφορτωμένο ξεκίνησε το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου 1924 το πλοίο «Βασίλειος Δεστούνης» από το λιμάνι της Μερσίνας της Μικράς Ασίας με προορισμό την Εύβοια. Δεν μετέφερε μόνο 800 πονεμένους ρακένδυτους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Στο αμπάρι του το πλοίο έκρυβε πολύτιμο θησαυρό. Ήταν ξύλινη (από κυπαρίσσι) λάρνακα με το τίμιο ιερό σκήνωμα του 40χρονου οσίου Ιωάννου του Ρώσου.
Οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει αυστηρά στους Χριστιανούς τη μεταφορά του αγίου από το Προκόπιο. Είχαν μάλιστα σφραγίσει τον ομώνυμο περικαλλή ιερό Ναό του. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ὉΣΙΟΥ ἸΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ

Το θαύμα του ασθενούς που συγκλονίζει...
Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου,ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στη Λάρνακα του Οσίου Ρώσου. Φορούσε πιζάμες και ένα ταξί τον περίμενε στην Βορεινή πύλη της Εκκλησίας. Όταν τελείωσε τη μυστική του συνομιλία με τον Όσιο, ξεκίνησε με αργά βήματα, σέρνοντας τις παντόφλες στο δάπεδο και προχωρούσε προς την έξοδο. Τον σταμάτησε ένας ιερέας της μονής και τον ρώτησε γιατί έκλαιγε τόση ώρα, γιατί δεν ήταν ντυμένος κανονικά και ήρθε στην εκκλησία με πιζάμες και αν επιθυμούσε να του έδινε δωμάτιο στον ξενώνα να αναπαυθεί για λίγο αν το είχε ανάγκη.