“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Περισσότερα από 3.000 βότανα "πολεμούν" τον καρκίνο !!!

H κανέλα, το γαρίφαλο, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι δεν χρησιμεύουν μόνο για να νοστιμίζουν τα φαγητά και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο αλλά προστατεύουν και από τον καρκίνο. Περισσότερα από 3000 βότανα, που διαθέτει στη θεραπευτική της «φαρέτρα» η φύση, έχουν κάποια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τη λαϊκή παραδοσιακή ιατρική διαφόρων λαών για τη θεραπεία του καρκίνου, επισημαίνει...στο ΑΜΠΕ ο χημικός -υπεύθυνος του Εργαστηρίου Κυτταροκαλλιεργειών, Μοριακού Modeling και Σχεδιασμού Φαρμάκων, του Συμεωνίδειου Ερευνητικού Κέντρου, του Θεαγενείου, Γεώργιος Γερομιχαλός.

Γιατί είπατε OXI;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ

Νάσος Θεοδωρίδης: Άρθρο - ύβρις κατά του Κ. Ηλιάκη και των ελληνικών δικαίων στο Αιγαίο !!!
Αν οι καινοφανείς θεωρίες του Νάσου Θεοδωρίδη μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. για τον πόλεμο του 1940 προκάλεσαν θύελλα (έστω και αν το άρθρο δεν γράφτηκε χθες, αλλά το ... 2009) με την έκταση αναθεωρητισμού ιστορικών γεγονότων που δεν αμφισβητούνται ούτε από τους εχθρούς της Ελλάδας, τότε ένα άλλο άρθρο (το διαβάσαμε στο yened.wordpress.com) του ιδίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να απαντηθεί άμεσα από την ηγεσία του κόμματος.

ΣΔΟΕ: «Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την... έχασαν»

«Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την... έχασαν», έγραφε το κεντρικό ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής.
Οι πρώτες εκτιμήσεις απ' την ανάλυση της λίστας, εφ' όσον είναι γνήσια, οδηγούν στο πιο μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης και διαπλοκής. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι πράξεις και οι παραλείψεις των πολιτικών και όσων αξιωματούχων συμμετείχαν στην απόκρυψη της λίστας θεωρείται βέβαιο ότι θα ελεγχθούν από την Βουλή και την τακτική δικαιοσύνη. Μεταξύ των 2.059 ονομάτων περιλαμβάνονται τα ονόματα: Νικόλαος Παπανδρέου, Αικατερίνη Πελέκη, Σταυρούλα Κουράκου (το ίδιο όνομα έχει η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου), μεγάλων επιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών, δικηγόρων, ιατρών, μηχανικών, δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών, φοιτητών αλλά και πολλές νοικοκυρές. 

Ταξιάρχης Μιχαὴλ Μανταμάδου Λέσβου: Ἕνα ἀκόμα χειροπιαστὸ θαῦμα!!!

από savvasm
Ἕνα θαῦμα γιὰ πιστοὺς καὶ ἀπίστους!!!
Εἶναι ἡ ἴδια εἰκόνα τοῦ Ταξιάρχη Μιχαὴλ αὐτὸ ποὺ βλέπεται στὶς φωτογραφίες ἀπὸ τὸ ὁμώνυμο μοναστήρι  στὸ χωριὸ Μανταμάδος Λέσβου.Ὑπάρχει ὅμως μία πολὺ μεγάλη διαφορά!!! Στὴν ἐπάνω φωτὸ ὁ Ταξιάρχης εἶναι μὲ ἀνοιχτὸ τὸ στόμα, ἐνῶ στὴν κάτω μὲ κλειστό, ὅπως εἶναι καθημερινὰ ὅταν ἐπισκέπτεται κάποιος τὸν ἱερὸ ναὸ γιὰ νὰ προσκυνήσει. Τί ἔχει συμβεῖ; Ἡ ἐπάνω φωτὸ εἶναι τραβηγμένη πρὸ 20ετίας περίπου ἀπὸ προσκυνητὴ ποὺ εἶχε πάει ἐκεῖ γιὰ νὰ προσκυνήσει.Καθὼς περίμενε στὴ σειρά, καθ’ ὅτι πολὺς κόσμος συρρέει καθημερινὰ ἐκεῖ, μία γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν μὲ δάκρυα στὰ μάτια στὸν ἅγιο νὰ τὴν βοηθήσει σὲ ἕνα μεγάλο πρόβλημα ποὺ ἀντιμετώπιζε.Καὶ τότε ὅλοι οἱ παριστάμενοι ἔμειναν ἔκθαμβοι, ὅταν τὸ στόμα τοῦ Ταξιάρχη στὴν εἰκόνα ἄνοιξε σὰν νὰ τῆς μιλοῦσε.Ὁ προσκυνητὴς ποὺ προείπαμε,καθὼς εἶχε φωτογραφικὴ μηχανὴ μαζί του, ἀπαθανάτισε τὸ φοβερὸ αὐτὸ στιγμιότυπο.

To F-16 της Ομάδος ''ΖΕΥΣ'' σκορπά ρίγη συγκίνησης στη παραλία της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 "Ζευς" πάνω από τη παραλία της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσης της πόλης . Την επίδειξη πραγματοποίησε ο Σμηναγός Καραχάλιος με το "528" (337Μ) , υποστηρικτικό ρόλο για την επίδειξη είχαν, ο Σμηναγός Νικόλαος Δανιάς (Αφηγητής), ο Σμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης (Film Crew) και ο Σμηναγός Δασκαλομαρκάκης (Αξιωματικός Ασφάλειας Πτήσεων & Εδάφους) 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ακόμα άγνωστο θαύμα της Αγίας Σκέπης το 1940

Το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα και ο βοριάς σφύριζε μανιασμένα. Μέσα σ’ αυτή τη χιονοθύελλα, ένας στρατός προχωρούσε αποφασιστικά… σκαρφάλωνε σ’ απότομες πλα­γιές…Κατέβαινε γκρεμούς…βάδιζε ασταμάτητα και κουβαλού­σε στη ράχη του μεγάλο φορτίο. Ένα μικρό φαρμακείο, μια στρατιωτική κουβέρτα, ένα ζευγάρι κάλτσες, μια φανέλα. Αλλά και τ’ όπλο του με την ξιφολόγχη και τα φυσίγγια… Παρ’ όλο το βάρος, το χιόνι και τις λάσπες… συνέχιζε τη δύσκολη πορεία του και μόνο σαν έβρισκε κάποιο χάλασμα, ή κανένα προφυλαγμένο βράχο, σταμα­τούσε λίγο, για να ξεκουραστεί. Μέσα σ’ αυτές τις φοβερές συν­θήκες τα παλικάρια στον ιστορικό πό­λεμο του ’40, έγραψαν αθάνατες σελίδες ηρωισμού και θυσίας, πάνω στα Βορειοηπειρωτικά βουνά.

Σοφία Βέμπο:Η τραγουδίστρια της νίκης του ‘40

Σοφία Βέμπο, η γυναίκα – θρύλος. 
Η ελληνίδα τραγουδίστρια της νίκης του ’40, που δίκαια καταγράφηκε ως αθάνατη στη μνήμη μας, ήταν Αρχόντισσα, πατριώτισσα, μοναδική Κυρία. Καλλιτέχνης προικισμένη με ένα σπάνιο ταλέντο φωνής και ένα απόθεμα ψυχής, η Σοφία Βέμπο στη συνείδηση του ελληνικού λαού δεν υπήρξε μόνο μια μεγάλη τραγουδίστρια. Είναι ένας μύθος, άρρηκτα δεμένος με έναν άνισο, αλλά νικηφόρο πόλεμο, έναν πόλεμο που δίκαια ονομάστηκε ΈΠΟΣ. Έχουν περάσει επτά δεκαετίες από τότε που το Έπος αυτό βρήκε στο πρόσωπό της Σοφίας Βέμπο την ιδανική του έκφραση, μια έκφραση που συγκινεί ακόμα και κείνους που δεν έζησαν τις μέρες εκείνες που σημάδεψαν την Ελληνική Ιστορία

Χωρίς τον Γιάννη Μπουτάρη η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Πονάει το …δόντι του και δεν θα πάει στην παρέλαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά από... επίσκεψή του στο υποβρύχιο «Παπανικολής», προσθέτοντας πάντως –για να μας φύγουν όλες οι απορίες- ότι «και να μην πονούσε, δεν θα πήγαινα»… Σχολιάζοντας δε, την «γιορτή της Σημαίας» στην οποία επίσης δεν θα παραβρεθεί, δήλωσε προσβεβλημένος, αφού ο υπουργός αποφάσισε χωρίς καν να τον ενημερώσει, παρακάμπτοντας έτσι την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Δεν μου αρέσει το ‘αποφασίζουμε και διατάζουμε’. Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την γιορτή σε Ντίσνεϋλαντ», είπε 
nonews-news.blogspot.gr
agioritikovima

ΥΨΩΜΑ 731: ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (9.3.1941)

Διαβάστε την εκπληκτική και άγνωστη ιστορία των νέων Θερμοπυλών. Με 100.000 βλήματα σε ένα τόσο μικρό ύψωμα λογικά δεν έπρεπε να ζήσει κανένας οργανισμός... Κι΄ όμως οι Έλληνες μαχητές οπλίστηκαν με υπερφυσική δύναμη και νίκησαν ....
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  1940 : Ηχηρό «ΟΧΙ» βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός δια μέσω του στόματος του τότε δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στη φασιστική Ιταλία. Τότε λοιπόν, με το χαμόγελο στα χείλη, οι μεραρχίες της μικρής μας Ελλάδας αντιτάχθηκαν απέναντι στις μεραρχίες μιας μεγάλης αυτοκρατορίας με άφθαστο ηρωισμό και μαχητικότητα. Ψυχή εναντίον πυρός και σιδήρου. Μια άνιση αριθμητική μάχη. Οι ελπίδες λίγες για τους λίγους και πολλές για τους πολλούς. Η ψυχή όμως των Ελλήνων μαχητών μίλησε και το ηθικό εκτοξεύτηκε μετά τις πρώτες νίκες. Το θαύμα είχε γίνει. Η Ιταλική αεροπορία, που στην ουσία είχε και την εναέρια υπεροχή, τα άρματα τελευταίας για την εποχή τεχνολογίας, τα πολλαπλάσια σε όγκο πυρός βλήματα και σφαίρες, οι μυριάδες των μυριάδων στρατιώτες δεν κατάφεραν να κάμψουν την ελληνική ομοψυχία. Μα και η Ελληνική πλευρά, παρόλο που οργανώθηκε στρατηγικός άρτια και εκμεταλλεύθηκε κάθε σπιθαμή του εδάφους, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα μέσων, πυρός, εφοδιασμού και φυσικά έναν αντίπαλο εξοπλισμένο στο έπακρο και αριθμητικά ανώτερο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; Ν. Θεοδωρίδης: «Το αλβανικό Έπος ήταν μύθος»

Μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκάλεσε το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το άρθρο το αλβανικό Έπος χαρακτηρίζεται ως μύθος ενώ όπως αναφέρει ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις  Νάσος Θεοδωρίδης πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή.

28 Οκτωβρίου 1940 Έκτακτο Ανακοινωθέν


"Αἱ ἡμέτεραι δυνάμεις ἀμύνονται του πατρίου ἐδάφους" !!!

Θ.Π.