“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Μήπως οι εκλογές στην Ελλάδα “έρθουν” από την Κύπρο;

Φώτο Μνημόσυνο από την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας για την τραγωδία της Κύπρου. Τρίτη Ιουλίου 22, 2014 www.kalavrytanews.com
Εδώ και πολύ καιρό η επικαιρότητα έχει ταυτίσει την ημερομηνία των επόμενων  Ελληνικών εκλογών με το γεγονός της ανάδειξης του Προέδρου της  Δημοκρατίας και της συγκέντρωσης των 180 ψήφων.
Και ενώ η παρούσα κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το παραπάνω ζήτημα, ξαφνικά μέσα στα τόσα προβλήματα “σκάει μύτη ο τούρκος” στην Κυπριακή ΑΟΖ και διεκδικεί αυθαίρετα μερίδιο επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων  χώρας μέλους της ΕΕ.

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης: “Η χάρις διατηρείται με την ταπείνωση”

Η χάρις διατηρείται με την ταπείνωση και την ευχαριστία εις τον Θεό. Η ταπείνωσις ότι «εγώ δεν είμαι άξιος κληθήναι υιός Σου, ποίησόν με ως ένα των δούλων σου» (Λουκ. 15,19).
Πηγή: Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης, Έκδοση Ι. Ησυχαστηρίου «Άγιος Εφραίμ» Κατουνάκια Αγίου Όρους, Α’ έκδοση 2000. www.diakonima.gr

Καλή δύναμη, αδέρφια, στα δύσκολα που έρχονται…

Μία λευκή σελίδα ιστορίας μας περιμένει όλους...
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 
Κλείσανε οι ουρανοί από τα σύννεφα που απλώθηκαν πάνω από τούτη την γη. Σφίγγουν οι καρδιές όλων γιατί ξέρουν πως σιμώνει το μεγάλο κακό. Χορεύουν οι δαίμονες γιατί κατάφεραν να χωρίσουν αδερφούς, και να τους βάλουν τον ένα απέναντι στον άλλο. Κλείνει ο χρόνος κι όλοι ετοιμάζονται…

Αμβρόσιος: "Στο μέλλον θα γιορτάζουμε την άλωση της Ελλάδας. Τα εγγόνια σας θα είναι γιουσουφάκια"

Για "άλωση της Ελλάδας" και "θρίαμβο του ισλάμ κατά των ορθοδόξων" από τους μουσουλμάνους μετανάστες, κάνει λόγο ο μητροπολίτης Αμβρόσιος στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου
Νέο "χτύπημα" από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, ο οποίος παραμονή της 28ης Οκτωβρίου ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, το επετειακό του μήνυμα.

Ο Λοβέρδος διέταξε ΕΔΕ γιατί δεν τον ενημέρωσαν πως έπρεπε να πάει στη δοξολογία (!!!)

Ενα απίστευτο αλαλούμ σημειώθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μην την εκπροσωπήσει κανείς στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αρχικά όλοι νόμιζαν πως στη δοξολογία θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

28η Οκτωβρίου 1940

ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ…. ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ… ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ !!!!

Αυτοκτόνησε άνεργος σε αποθήκη στον Έβρο - Τον βρήκαν κρεμασμένο στην περιοχή των παλιών σφαγείων!
Άνθρωποι που γνώριζαν τον αυτόχειρα λύνουν τη σιωπή τους και μιλούν για εκείνον και τα τελευταία λόγια που του είπαν...

Κ. Παπούλιας: “Υποφέρουμε το ξέρω, αλλά πρέπει να δώσουμε τη μάχη”

Σχόλιο Θ.Π.: Με μια διαφορά κ. Πρόεδρε!  Άλλη η “μάχη” του “μαχόμενου” στο Προεδρικό Μέγαρο και άλλη η MAXH εκείνου που κοιμάται με την οικογένεια του στο αυτοκίνητο, έξω στο δρόμο…!!! Δεν είναι το ίδιο. 
Και κάτι τελευταίο. Από τέτοιες ΜΑΧΕΣ κ. Πρόεδρε αναδεικνύονται οι ΗΡΩΕΣ !!!
Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, με ενότητα και αλληλεγγύη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης και υπογράμμισε πως το μήνυμα της ήταν πως "όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή".

Σπάνιο οπτικό υλικό από την Γερμανική Κατοχή και Το ΟΧΙ του κλήρου (της Ορθόδοξης Εκκλησίας)

Το βλέμμα της εξοικείωσης με τον θάνατο...
Δεν έχει διαφορά αν είσαι έτοιμος να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς... Απλά κοιτάς τον θάνατο με παγερό βλέμμα, χωρίς συναίσθημα, με κόρη διασταλμένη... Έτοιμος/η για ΟΛΑ!
Η σφαίρα που θα έτρωγε εντός ολίγων ωρών η Ελληνίδα γερόντισσα δεν ήταν τίποτε μπροστά σε αυτό που έζησε εκείνη την στιγμή ο γερμανός στρατιώτης! «Και κοίταξαν τον θάνατο κατάματα... Κι ο Χάρος εφοβήθηκε από τέτοιο θάρρος!» 
(O EΘNIKOΣ YMNOΣ THΣ EΛΛAΔOΣ)

Ξημέρωμα 28ης Οκτωβρίου 1940: Η εισβολή και οι πρώτες μάχες - Το Καλπάκι κρίνει τον αγώνα

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΗΡΩΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ VΙΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ
Ψηλά στην Ήπειρο, ο χειμώνας είχε ήδη έρθει. Στα Ιωάννινα, ο διοικητής της VΙΙΙ Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ), ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, βρισκόταν στο γραφείο του. Η ώρα είχε περάσει, αλλά ο έμπειρος στρατηγός, μαζί με τους επιτελείς του, βρίσκονταν σκυμμένοι επάνω από τους απλωμένους χάρτες τους, μελετώντας τους και ανταλλάσσοντας μόνο τα απαραίτητα λόγια.