“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης ή Ρωμανίας

(Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός)
Τον 4ο μ.χ. αιώνα εμφανίζεται στην ιστορία ένα ολότελα νέο κρατικό μέγεθος και μαζί του γεννιέται ένας νέος κόσμος, η Αυτοκρατορία της ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ή ΡΩΜΑΝΙΑΣ. Στις 11 Μαΐου του 330 εγκαινιάζεται από τον αυτοκράτορά της Μέγα Κωνσταντίνο (230-337) η νέα πρωτεύουσα, που θα πάρει τιμητικά και το όνομα του ιδρυτή της (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ), χωρίς όμως να χάσει το πρώτο και κύριο όνομά τα (Νέα Ρώμη) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ είναι το ιστορικά ορθό και πλήρες όνομά της.

Γιατί το σκάνδαλο της Volkswagen είναι ο χειρότερος εφιάλτης της Μέρκελ και της Γερμανίας

Του Μάθιου Κάρνιτσνιγκ*
Από όλες τις κρίσεις που έχουν φτάσει στο τραπέζι της Άγγελα Μέρκελ τα τελευταία χρόνια -ξεκινώντας από την κρίση του χρέους και φτάνοντας στην προσφυγική κρίση-, καμιά δεν συνιστά τόσο μεγάλη πρόκληση για τη Γερμανίδα καγκελάριο όσο το σκάνδαλο της Volkswagen.

Δεν γίνεται να ζεις στη φύση και να είσαι άθεος

Χθες βράδυ κοιμηθήκαμε παρέα με βροχές και σκληρούς αέρηδες.
Το νερό κτυπούσε τα πορτοπαράθυρα και σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο προσπαθούσε να ξυπνήσει τους φόβους μας.

Δεν προλαβαίνει να τρωει χαστούκια από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν – Σάλταρε!

Έξαλλος έγινε, κυριολεκτικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν άκουσε τους Αμερικανούς να δηλώνουν, επισήμως, ότι δεν θεωρούν το PYD των Κούρδων της Συρίας, τρομοκρατική οργάνωση.
Το PYD είναι η πολιτική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις ένοπλες ομάδες τους, τις Λαϊκές Ομάδες Προστασίας (YPG).

Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ φαίνεται να αποτρέπει τουρκικό πολεμικό σκάφος φέτος παραμονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Πολλές φορές δεν μπορείς να ταιριάξεις την συγκίνηση, την λογική και την έκπληξη.
Αυτό σήμερα συνέβη και σε εμένα όταν ο φίλος μου Αναστάσης ζήτησε να με δει για να μου δείξει κάτι από το προσωπικό του αρχείο φωτογραφιών που τράβηξε φέτος παραμονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και συγκεκριμένα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνας της νήσου Σύμης.

Ο Πούτιν βάζει σε τάξη τους βιομηχάνους της χώρας του!

Σχόλιο Θ.Π.: Το συγκεκριμένο βίντεο αν αξιοποιηθεί κατάλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «άσκηση θάρρους» από τους Υπουργούς της "Ελληνικής Κυβέρνησης" κατά των επιχειρηματιών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, καναλαρχών κ.α. ΘΕΛΗΣΗ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...
Θα πάθετε πλάκα με το πως ο Πούτιν διαπραγματεύεται με τους Ρώσους βιομηχάνους...
Όταν κάνεις κουμάντο στην χώρα σου έτσι έχουν τα πράματα... Αλλιώς βαράς εσύ προσοχή σε τραπεζίτες και βιομηχάνους!

Η ΑΜΕΡΙΚΗ επιβάλλει “surer μνημόνιο” στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Πολλοί προσδιόριζαν για την 23 Σεπτεμβρίου κάποιο κορυφαίο γεγονός που θα είχε τον μέγιστο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πλανήτη  μας από εδώ και πέρα.
Μήπως λοιπόν αυτό το γεγονός έσκασε οφθαλμοφανώς μπροστά μας και δεν το αξιολογήσαμε όσο έπρεπε; Τα επιχειρηματικά και πολιτικά «θεμέλια» της Γερμανίας έχει τραντάξει το σκάνδαλο με τη Volkswagen, σχετικά με την εξαπάτηση σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της.