“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ "ανοίγει τον λάκκο" του Γ.Παπανδρέου: Η πρώτη "δίκη"


 Έρχεται η πρώτη εξεταστική που θα μπορέσει να καθίσει στο εδώλιο αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο. νομίζουν ότι κάνουν μια ευφυή πολιτική κίνηση που θα στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ανοίγουν το λάκκο τους: Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια εως το τέλος της εβδομάδας και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες εβδομάδες, θα ζητείται έρευνα για την περίοδο 2001 εως 2011 και συγκεκριμένα έως τη λήξη της θητείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών. Μα, αν στις άλλες περιπτώσεις ερευνηθούν και εντοπιστούν σφάλματα πολιτικής που οδήγησαν σε άσχημη οικονομική κατάσταση τον Οκτώβριο του 2009 από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα (άσχετο αν ερευνάται μόνο η περίδοσος του Γ.Παπακωνσταντίνου) θα ερευνηθούν αδικήματα που μπορούν να οδηγήσουν τους τυχόν αυτουργούς στο εκτελεστικό απόσπασμα ή σε ισόβια φυλάκιση, αν θεωρησουμε ότι έχει καταργηθεί η θανατική ποινή! Αδικήματα όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας, της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, κλπ  Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει επέλθει παραγραφή των όποιων ποινικών αδικημάτων τελέστηκαν έως το 2009 και συγκεκριμένα έως την τελευταία διακυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα η ουσία της έρευνας να επικεντρώνεται στον Γ.Παπακωνσταντίνου και φυσικά στον Γ.Παπανδρέου, του οποίου εκτελούσε εντολές. Στην εξεταστική θα δικαστεί το επαίσχυντο Μνημόνιο. Και βέβαια δεν θα τελειώσε σε αυτή την Βουλή...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ελληνοκυπριακά διαβατήρια στα «κατεχόμενα»


Οι Τουρκικές εφημερίδες «Γενί Ντουζέν» και «Βολκάν» συνεχίζουν τις αποκαλύψεις για μέλη της Τουρκικής Κυβέρνησης στα κατεχόμενα, που είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» δημοσίευσε αυτούσια έγγραφα, που δείχνουν ότι διάφοροι Υπουργοί στα κατεχόμενα, είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, τα έγγραφα αφορούν τον Υπουργό Δημοσιονομικών Ερσίν Τατάρ, τον Υπουργό Οικονομικών και Ενέργειας Σουνάτ Ατούν, τον Υπουργό Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού Κεμάλ Ντουρούστ και τον Υπουργό Υγείας Αχμέτ Κασίφ. Ενώ η εθνικιστική εφημερίδα «Βολκάν» αναφέρεται σήμερα στο ίδιο θέμα, γράφοντας ότι υπεύθυνος για τη διαρροή των εγγράφων αυτών στα ΜΜΕ, είναι ο Ασίμ Ακάνσοϊ, Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όταν ο Ταλάτ ήταν Πρόεδρος. Αφορμή, ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, κατά τη συνάντησή του με μέλη της επιτροπής εξωτερικών, ότι περίπου 100 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, κυρίως νέοι, είναι κάτοχοι διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εφημερίδα (που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα) είχε δημοσιεύσει χθες αυτούσιο το έγγραφο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποδεικνύει ότι και ο κ. Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος Κυπριακού διαβατηρίου.

http://www.newsbomb.gr/

Γ.Καρατζαφέρης προς κυβέρνηση: Στο εδώλιο επί εσχάτη προδοσία!


Άρχισαν τα όργανα: Επιτέλους κάποιος μέσα στη Βουλή τόλμησε να μιλήσει ωμά για "εσχάτη προδοσία" της κυβέρνησης, έστω και αν αυτός ο κάποιος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης που αρχικά είχε στηρίξει το Μνημόνιο και είχε υπερψηφίσει τις επιλογές της κυβέρνησης.
Στην πολιτική όμως το να ομολογείς τα λάθη σου δείχνει πάνω απ'όλα "θάρρος" και φαίνεται ότι αυτό το έχει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και η επιβολή επιζήμιων για το Έθνος νόμων και γενικά αυτά που αποδέχεται από το εξωτερικό σημαίνουν "νέο Γουδή", δηλαδή παραπομπή σε δίκη των κυβερνητικών στελεχών επί εσχάτη προδοσία!
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το «κούρεμα» του χρέους στο 60% θα σημάνει εξαέρωση των τραπεζών, ενώ πρόσθεσε πως το πρόγραμμα «Εύρηκα» θα σημάνει νέο Γουδί.
Σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι "Έχει ήδη αποφασιστεί το τέλος της χώρας".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

“ΤΣΑΦ” ή “ΜΠΑΜ”;


Όλοι περιμένουν το "τυχαίο" γεγονός που θα ρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου

Από τις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών θα προκύψει «το τυχαίο γεγονός» που θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παρακολουθούν με αγωνία αλλά και … ανακούφιση τη μία μετά την άλλη τις ομάδες των εργαζόμενων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.  Χαρακτηρίζουν μάλιστα «ομάδες κρούσης» τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ , στις αστικές συγκοινωνίες, στην καθαριότητα των δήμων και τους οδηγούς των ταξί που πολύ πιθανόν μετά το σημερινό υπουργικό να ξανακατέβουν στους δρόμους. Όπου να ‘ναι θα συμβεί το… τσαφ. Εκτός και αν είναι "μπαμ" που είπε και ο Παπανδρέου. Τυχαίο μεν, "μπαμ" δε... Και η διαφορά από το "τσαφ" στο... "μπαμ", είναι ότι το δεύτερο θα έχει την αύρα του Αιγαίου...
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Β. Πούτιν προς Ευρωπαίους: "Είστε δειλοί αν δεν στηρίξετε την Ελλάδα"!


Τελικά, αν μία χώρα δικαιούται τον τίτλο της ειλικρινούς στήριξης προς την Ελλάδα αυτή την εποχή είναι η Ρωσία, που, παρά την οργή κατά της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Γ. Παπανδρέου στον Β. Πούτιν, εξακολουθεί να ρίχνει το "ειδικό βάρος" της υπέρ της ελληνικής σωτηρίας. Ακόμα και από την μακρινή Κίνα που έκλεισε συμβόλαια ύψος 7 δισ. δολαρίων, ο Β. Πούτιν κατακεραύνωσε τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι "δειλιάζουν να στηρίξουν την Ελλάδα"! "Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν ανδρεία και να στηρίξουν χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση” δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε κινεζικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα την κρίση χρέους στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι "το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα". 
Περίπου 1- 1,5 τρισ. ευρώ απαιτούνται, σύμφωνα με τον Πούτιν, για την οριστική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης, “ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το σηκώσει η ευρωζώνη”, όπως εκτιμά ο ίδιος. Και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, πάντως, εκτίμησε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης χρειάζεται κονδύλια ύψους 1 τρισ. ευρώ.
"Οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, δυστυχώς. Οι χώρες των BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα", τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Και με δυο κουβέντες, είπε αυτά που ούτε καν διανοείται κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, κάποιος, ας πούμε Έλληνας (μόνο "στα χαρτιά") να πει στην τρόικα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr