“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

-Γέροντα, γιατί στις γιορτές συνήθως συμβαίνει κάποιος πειρασμός;
-Δεν ξέρεις; Στις γιορτές ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι έχουν χαρά και κερνούν, δίνουν ευλογίες, δώρα πνευματικά στους ανθρώπους. Εδώ οι γονείς κερνούν, όταν γιορτάζουν τα παιδιά, η οι βασιλείς χαρίζουν ποινές, όταν γεννιέται κανένα βασιλόπουλο ,οι Άγιοι γιατί να μην κεράσουν;

Πρώτα θα μας κτυπήσει σαν σουλτάνος, μετά θα εξαφανιστεί σαν Ερντογάν και μετά η Ιστορία θα ξεχάσει την Τουρκία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Βρείτε έναν καλό Ψυχίατρο να μας πει τι σκοπεύει να κάνει  τις επόμενες ημέρες ο Ερντογάν στο ΑΙΓΑΙΟ,την Κύπρο, τι θέση σχέσης θα πάρει με την Ρωσία και τις ΗΠΑ;
Στα  χέρια του ο σουλτάνος φαίνεται να  κρατάει το τέλος της  Ελληνικής Μεταπολίτευσης με τα ¨τυχερά¨ και τα άσχημα της.

Άγιος Παΐσιος «Το ρέμπελο» Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στο προσφυγικό σωματείο «Σταυραετός», Αγλαντζιάς Λευκωσίας (09.12.2016) με θέμα «Ο φθαρμένος άνθρωπος της Νέας Τάξης»

Ο Θεός μιλάει μέσα από τη δυστυχία

Όπως ανακάλυψε ο Ιώβ, ο Θεός μπορεί να μιλήσει μέσα από τον πόνο. Ο πόνος είναι αναπόφευκτος σε μια ζωή που τελειώνει με το θάνατο και που διαβρώνεται από τα σύμβολα του θανάτου.
Μετά από μια σοβαρή αρρώστια της γυναίκας του κάποιος έγραψε: «Μετά από τρεις δεκαετίες συμπορευθήκαμε με αυτούς που πορεύονται μέσα από τις πεδιάδες του πόνου και ανακαλύψαμε ότι έχουν πολλά σκοτάδια και σκιές. Για πόσο καιρό είχαμε γλυτώσει!».