“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Του Αη Γιαννιού του νηστικάρη ...

Του Νηστικάρη η Κεφαλή λάμπει στο εικονοστάσι κι οι κατηφέδες γείρανε και αυτούς να τους αγιάσει …
H τελευταία γιορτή του καλοκαιριού …εκεί, που όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι μας έφταναν τα νυχτερινά βήματά μας …η περίφημη βόλτα ως τον Αϊ Γιάννη …κάθε βράδυ όλα τα παιδιά του χωριού ξεκινούσαμε με προορισμό τον …ουρανό του μικρού ξωκκλησιού στην άκρη του δρόμου λίγο πρίν τα αλώνια …εκεί δίπλα στην ξακουστή του βρύση με την μεγάλη γούρνα για να ποτίζονται τα ζα, σημείο αναφοράς και συνάντησης για ατέλειωτες γενιές μανιατών. Αμέτρητες και οι φορές που όλοι μας …ασεβείς κι αθώοι καθόμασταν στην σκεπή του κοιτάζοντας τον μανιάτικο ουρανό περιμένοντας αυτός να… ξεκρεμάσει ένα από τα άπειρα μικρά του φώτα και εμείς έπειτα να ευχηθούμε μυστικά για να πιάσει η ευχή…

Φεύγει ο Άγγλος από την ΕΕ (κλείνουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο) , έρχεται μπόρα στην Ευρώπη , χαλάζι στα Βαλκάνια, φουρτούνα στο ΑΙΓΑΙΟ και θεομηνία στην Τουρκία.

«πάλι η Ηρωδιάς μαίνεται πάλι την κεφαλή του Ιωάννου επιζητεί και την κεφαλή της Ελλάδος ποθεί»
31 Οκτωβρίου 2019 Brexit – Halloween- Θρίλερ. Αυτή η ημερομηνία δεν μπήκε τυχαία, σηματοδοτεί μέχρι τότε πολλά πράγματα σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.   
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Επισημάναμε κατ επανάληψη μετά το βεβαιωτικό δημοψήφισμα του Brexit το καλοκαίρι του 2016, ότι αλλάζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια και αλλάζουν τα ζύγια που κρατούσαν την τουρκία στο άρμα της Δύσης.