“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΕΟΡΤΗ

Πως ξεκίνησε ο εορτασμός της Αγίας Σκέπης που τιμάμε στις 28 Οκτωβρίου
Η 28η Οκτώβριου ειναι διπλή γιορτη για την Ελλάδα και την Oρθόδοξη Eκκλησία. Γιορτάζουμε το ιστορικό "ΟΧΙ" του Ιωάννη Μεταξα στους Ιταλούς αλλά και την Αγία Σκέπη της Παναγίας. 
Στις 28 Οκτωβρίου 1940, απεστάλη στην Ελλάδα τελεσίγραφο δια του τότε Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού απο την ελληνοαλβανικη μεθοριο προκειμένου να καταλάβει λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας τα οποία θα διευκόλυναν τη μετέπειτα προώθηση του στην Αφρική. 

Εμφανίσεις της Παναγίας στα Ελληνικά στρατεύματα

Στον πόλεμο του ’40
Στο μέτωπο, σ’ όλη τη γραμμή, από τη γαλανή θάλασσα του Ιονίου μέχρι ψηλά τις παγωμένες Πρέσπες, ο ελληνικός στρατός άρχιζε να βλέπει παντού το ίδιο όραμα: Έβλεπε τις νύχτες μια γυναικεία μορφή να βαδίζει ψηλόλιγνη, αλαφροπερπάτητη, με την καλύπτρα της αναριγμένη από το κεφάλι στους ώμους. Την αναγνώριζε, την ήξερε από παλιά, του την είχαν τραγουδήσει όταν ήταν μωρό κι ονειρευόταν στην κούνια. Ήταν η μάνα η μεγαλόψυχη στον πόνο και στην δόξα, η λαβωμένη της Τήνου, η υπέρμαχος Στρατηγός.

Αφού μας “περισσεύουν” χρήματα γιατί δεν αγοράζει η Κύπρος Πολεμικά πλοία για να περιπολεί την ΑΟΖ;

Για να μας ζητούν χρήματα μάλλον φαίνεται να μας “περισσεύουν”. Μας περισσεύουν άραγε;
“Αγνοώντας επιδεικτικά την οικονομική κατάσταση Κύπρου και Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να αποφάσισε την αύξηση της συνεισφοράς των δύο χωρών στον κοινοτικό προϋπολογισμό.