“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

«Μεῖνον μεθ’ ἡμῶν»

Είναι πάντα κοντά μας ο Θεός !
Πόσες φορές! Πόσες φορές τα μαύρα σύννεφα της λύπης σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα της ψυχής μας! Πόσες φορές το πρόσωπο σκυθρωπάζει και τα δάκρυα του πόνου καυτά κυλούν από τα μάτια μας!
Πάλι δύσκολα τα πράγματα. Πάλι στενά όλα. Τίποτε δεν πάει καλά. Δεν μας βοηθούν οι δικοί μας. Μας ξέχασε και ο Θεός! Και καλά κάνει. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοια μας πρέπουν…
Είμαστε αδύνατοι οι άνθρωποι και όταν παρουσιασθεί κάποια δοκιμασία, τέτοιες μαύρες σκέψεις αρχίζουν να βασανίζουν το νου και να ταλαιπωρούν την ψυχή μας. Εύκολα τα χάνουμε τότε και απογοητευόμαστε.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΜΜΑΟΥΣ

Από τις ωραιότερες εικόνες και τις πιο ζωντανές, που μας παρέδωσε στο άγιο Ευαγγέλιό του ο ιατρός Ευαγγελιστής, είναι κι αυτή της πορείας προς Εμμαούς (βλ. Λουκ. κδ’ 13-35). Έντεκα περίπου χιλιόμετρα έπρεπε να βαδίσει ο Κλεόπας κι ο σύντροφός του, για να φτάσουν στο χωριό Εμμαούς. Δεν τους κούραζε τόσο η πορεία όσο η ψυχική τους κατάσταση.

Ο κ. Νταβούντογλου "σφήνωσε" στα ΣΤΕΝΑ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το “Στρατηγικό Βάθος” οπισθοχώρησε στα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ.
Η Διαχείριση των Στενών είναι και το μόνο αυτή την στιγμή  ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής. Όλα τα άλλα όπλα των τούρκων βλ. προσφυγικό, κουρδικό, συριακό φρόντισαν οι δυτικοί φίλοι τους να τα απενεργοποιήσουν ως ένα βαθμό και να τα στρέψουν μάλιστα εναντίων τους , όπως θα δούμε πιο ξεκάθαρα το επόμενο διάστημα.

Τό θαύμα τής επιστροφής ενός μοναχού πού άφησε το μοναστήρι του καί παντρεύτηκε...

Στήν άκρη τού γκρεμού. Λίγο ακόμη καί χάθηκε... 
Τό 2003 κυκλοφόρησε ἕνα χαριτωμένο ἁγιορείτικο βιβλίο. Περιέχει διδακτικές διηγήσεις, περιστατικά καί ἱστορίες ἀπό τήν ζωή παλαιτέρων καί νεωτέρων Πατέρων τοῦ Ἄθωνος. Τιτλοφορεῖται: " Ἁγιορείτικα ἀνέκδοτα καί διηγήσεις καί ὄχι μόνο...". 

Η Ρωσία στέλνει την φρεγάτα Ladny στην Συρία

Ενισχύει τον Στόλο της στη Μεσόγειο η Ρωσία καθώς στέλνει την φρεγάτα κλάσης Krivak, Ladnyy 861 εξοπλισμένη με ανθυποβρυχιακούς πυραύλους SS-N-14 ASW εν αναμονή της άφιξης του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».
Η φρεγάτα Ladny του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, απέπλευσε από το λιμάνι της Σεβαστούπολης και έφτασε στην Μεσόγειο στα πλαίσια ενός μεγάλου ταξιδιού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου.

Με το κομποσκοίνι και το καριοφίλι !

Η ξεχασμένη προσφορά του μοναχισμού
Είναι γνωστό πως αν θέλεις να δοκιμάσεις την «Ορθοδοξία και Ορθοπραξία» κάποιου, ρώτησέ τον τι γνώμη έχει για τον ορθόδοξο μοναχισμό, για τα μοναστήρια και τους καλογέρους.
Όποιος σέβεται τον μοναχισμό είναι Ορθόδοξος, όποιος τον διακωμωδεί ή κατηγορεί τους μοναχούς για ανθρωποφοβία ή δειλία, ουσιαστικά δεν είναι Ορθόδοξος Χριστιανός. (Το ίδιο ισχύει και για την Παλαιά Διαθήκη. Κι εδώ «σκοντάφτουν πολλοί, ιδίως οι νεοπαγανιστές).