“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

☦ “Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από μια ψυχή απελπισμένη. Γιατί οι απογοητευμένοι καταντούν στην αδιαφορία και εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια.” Ιερός Χρυσόστομος

☦ «Ένας νεαρός άνεργος ξύπνησε ένα πρωί και πήγε να ελέγξει τις τσέπες του παντελονιού του. Το μόνο που βρήκε ήταν λίγα δολάρια.»

 

"Ένας νεαρός άνεργος ξύπνησε ένα πρωί και πήγε να ελέγξει τις τσέπες του παντελονιού του. Το μόνο που βρήκε ήταν λίγα δολάρια. Αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει λίγο φαγητό και μετά ό,τι θέλει ο Θεός. Ήταν πολύ περήφανος για να ζητιανέψει νόμιζε ότι μόνο οι αδύναμοι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Καλύτερα να πεθάνει. Ήταν λυπημένος και απογοητευμένος γιατί δεν έβρισκε δουλειά και κανείς δεν ήταν πρόθυμος να τον βοηθήσει. Πήγε σε ένα κατάστημα, αγόρασε φαγητό και κάθισε σε ένα πάρκο, σε ένα παγκάκι.Ενώ προσπαθούσε να ανοίξει το πακέτο με τα τρόφιμα, είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα με λευκή γενειάδα, ντυμένο στα λευκά, να έρχεται προς το μέρος του. Πίσω του ήταν άλλα δύο παιδιά.Τη στιγμή που έφτασε μπροστά του, ο ο γέρος του ζήτησε ένα κομμάτι ψωμί με δάκρυα στα μάτια, είπε ότι ούτε αυτός ούτε τα παιδιά είχαν φάει για μια εβδομάδα. 

☦ "παρακαλέσαμε μάλλον «πιέσαμε» ένα Γέροντα να μας πει πότε έρχονται τα πολύ μεγάλα γεγονότα "

και μας είπε λόγο  :

- γνωρίζεις ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν δίνει χρόνους αλλά σημεία.

- μπορεί τώρα τα σκοτεινά κέντρα να τρομοκρατούν τον κόσμο  με καταθλιπτικές ειδήσεις που τους εξυπηρετούν, όπως με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος , πείνες , πανδημίες , πτωχεύσεις , δυσκολίες, αλλά δεν ήρθε ακόμα η στιγμή .

☦ Αληθινά Χριστούγεννα!

(ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠ’ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ)

Ίσως εφέτος η πατρίδα μας ζήσει αληθινά Χριστούγεννα...

Χρόνια τώρα, δεκαετίες, οι Νεοέλληνες περνούσαμε Χριστούγεννα που καμιά σχέση δεν ήταν δυνατόν να έχουν με τη Γέννα του Χριστού.

Επηρεασμένοι από την τακτική του δυτικού κόσμου, δεμένοι στο άρμα της υλιστικής νοοτροπίας και του ακατάσχετου ευδαιμονισμού είχαμε καταστήσει τη μητρόπολη αυτή των εορτών της ορθοδοξίας αφορμή αποθεώσεως της ύλης, του κοσμικού και σαρκικού φρονήματος. «Καλά Χριστούγεννα» λέγαμε, και στη συνείδησή μας το «καλά» είχε συνδεθεί με τα φώτα, τα δώρα, τα κεράσματα, τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, τα ρεβεγιόν, τα πάρτι, τα σαλόνια, δηλ. όλη την υλοφροσύνη, την κενοδοξία, την επιδειξιομανία, τη σαρκικότητα.

☦ Κυριακή Θʼ Λουκά: Η παραβολή του άφρονα πλουσίου

(Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς)

(Λουκ. ιβ’ 16-21)

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε στη γη για να θεραπεύσει τους ανθρώπους από τα φθοροποιά πάθη και τις ροπές τους. Τα πάθη κι οι ροπές είναι σοβαρές ψυχικές παθήσεις. Κλέβει ποτέ ένας γιός από τον πατέρα του; Όχι. Ο δούλος όμως κλέβει από τ’ αφεντικό του. Τη στιγμή που ο Αδάμ εγκατέλειψε την ιδιότητα του υιού κι απόκτησε την ιδιότητα του δούλου, το χέρι του απλώθηκε για να πιάσει τον απαγορευμένο καρπό.

☦ “Ο Χριστός δεν θεράπευε μόνο τα σώματα αλλά διόρθωνε και την ψυχή και δίδασκε την πνευματική και φιλοσοφημένη ζωή.” Ιερός Χρυσόστομος