“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έκθεση - κόλαφος Κομισιόν: Έρχονται πρόσθετα μέτρα το 2015 – 2016

Έκθεση 11 σελίδων της Κομισιόν περιγράφει το μέλλον για την οικονομία της Ελλάδας και διευκρινίζει σε τι επίπεδα θα κυμανθεί το πλεόνασμα και το ΑΕΠ της χώρας. Τι αναφέρεται για το "φάντασμα" των νέων μέτρων
Νέα έκθεση - σοκ της Κομισιόν με ημερομηνία 7 Μαΐου που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Δευτέρα, προειδοποιεί για νέα μέτρα το 2015 και το 2016 προς κάλυψη της δημοσιονομικής τρύπας της ελληνικής οικονομίας. "Η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013 και το 2014, ωστόσο θα χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα για το 2015 και το 2016", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΤΕΝΟΥΣ - ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΘΗΒΩΝ

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Πούτιν-Νετανιάχου! Χαμός στην συνάντηση για τις εξελίξεις στην Συρία.

-Μην πουλήσεις S-300 στην Συρία! 
-Δεν είσαι σε θέση να μιλάς μετά τον βομβαρδισμό, μην τολμήσεις να σηκώσεις παλι αεροπλάνα κατά της Συρίας!!
Πρωτοφανής επίθεση Πούτιν στον Ισραηλινό ηγέτη, από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συνάντηση κορυφής.
Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Πούτιν στην Μαύρη Θάλασσα και η εξέλιξη θα πρέπει να προβλημάτισε πολύ τόσο τον Νετανιάχου, αλλά κυρίως τον Αμερικανικο παράγοντα. Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ρωσία, έγινε μετά από τηλεφώνημα του Πούτιν, τις ημέρες μάλιστα της επίσκεψης του Τζον Κέρυ στο Τελ Αβίβ!

Ισραηλινές εταιρείες στο Μαξίμου για πετρέλαιο-φυσικό αέριο

Οι εκπρόσωποι δύο ισραηλινών εταιρειών της Delek και της Ratio Oil πέρασαν σύμφωνα με πληροφορίες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να εκφράσουν εκ νέου στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον τους για να επενδύσουν στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων. Οι δύο εταιρείες μετέχουν ενεργά στις έρευνες αλλά και στη διαδικασία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στο γιγαντιαίο κοίτασμα Λεβιάθαν. 

Αι θλίψεις γεννούν την ταπείνωση (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Εις τι θα μας ωφελήσει εμάς αν μάθουμε ότι η φωνή ήταν του Πατρός η ο Θεός μιλεί δι’ αγγέλου για το ‘να και τ’ άλλο. Εις τι θα μας ωφελήσει εις τον δρόμο της σωτηρίας μας, αν γνωρίζουμε αυτό; Εσύ μιλάς θεολογικά. Τί θα μας ωφελήσει; Τίποτε. Θα σε προσβάλω. Άφησες τον δρόμο της ταπεινώσεως και πιάνεις υψηλά επίπεδα θεολογικά. Όχι. Άφησε αυτόν τον δρόμο κι ακολούθησε τον δρόμο της καλογερικής. «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». Άφησε αυτόν τον δρόμο της ερεύνης, διότι…
Ήρθε κάποιος στο σπίτι και λέει: «Πάτερ, το Σώμα που μεταλαμβάνομε είναι το Σώμα του Χριστού, το είπανε, λέει…» Λέω: «Πάτερ, δεν μπορούμε να θεολογήσουμε, διότι δεν είμαστε θεολόγοι. Μεταλαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού. Περισσότερο δεν μπορούμε να πούμε, μήπως και πέσουμε σε κάνα δογματικό λάθος και θα το βρούμε εμπόδιο μετά τον θάνατο μας».

Κατάργηση/κατάσχεση «νόμιμων όπλων»! Το σκεφτήκατε καλά; Μάλλον όχι...

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «κλιμάκωση» των προσπαθειών της Πολιτείας να «δυσκολέψει» την νόμιμη απόκτηση όπλου από μέρους των Πολιτών. Όχι πως ήταν ποτέ ιδιαίτερα εύκολο και χωρίς εμπόδια. Κι αυτό το «δυσκολέψει» είναι επιεικής έκφραση (sic!). Και βεβαίως δεν αφορά μόνο στα «σκοπευτικά πιστόλια». Ο «κλοιός» σφίγγει όλο και περισσότερο και γύρω από τα κυνηγετικά όπλα. Οι ενδείξεις δείχνουν ξεκάθαρα πως αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσυρσή τους από τα χέρια των Ελλήνων Πολιτών.

ΟΙ…ΦΙΕΣΤΕΣ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ!

από savvasm
Τα μεγαλεπήβολα σχεδία της κυβέρνησης: Ο  Αμερικανός πρόεδρος Μ. Ομπάμα στο Άγιο Όρος
”Το Άγιον Όρος είναι η ψυχή μας”, δηλώνει την ίδια ώρα στη Realnews ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας. Αλλά μέχρι τώρα η πολιτεία δεν έχει αποδείξει το παραπάνω καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει το Πανορθόδοξο μοναστικό κέντρο. Έντονη δυσαρέσκεια σε μερίδα των Αγιορειτών Μονών   προκάλεσε η πρόθεση  της κυβέρνησης  να προσκληθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος,  κ.  Μπαράκ Ομπάμα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κ. Μπαρόζο,  και αρχηγοί δυτικών κρατών της Ευρωπαϊκής ένωσης  στο Άγιο Όρος.

''Ιερώνυμε σήκω από τον αναπαυτικό καναπέ''

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
"Η φωνή της Εκκλησίας δεν ακούγεται" λέει ο Μητροπολίτης στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο καλεί να, αντισταθεί να "εγερθεί εκ του αναπαυτικού καναπέ της αρχιερωσύνης" και να "«ξυπνήσει από τη ραστώνη" και τους ογδόντα έναν Μητροπολίτες. Μάλιστα, τονίζει πως τα πολυδιαφημισμεάν συσσίτια της Αρχιεπισκοπής, δεν επιλύουν το πρόβλημα, ενώ τα χαρακτηρίζει "φούσκες".

Και άλλη εικόνα του Αγίου Γεωργίου μυρόβλυσε στην Κύπρο …

Άλλη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, αυτή την φορά στην πόλη της Λάρνακας, φαίνεται να αναβλύζει μύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντοιχισμένη από το 1853/4 μ.Χ. εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Καθολικό της ομώνυμης Ιεράς Μονής της Λάρνακας, στη είσοδο της πόλης, αναβλύζει μύρο. Το γεγονός αυτό αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. κ. Χρυσόστομος, τελώντας, χθες το πρωί, τα θυρανοίξια της ανακαινισμένης Μονής του Αγίου Γεωργίου του Κοντού, με την ευκαιρία της εκ μεταθέσεως εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

☠ Herr schäuble ☠: "Εάν δεν μιλάτε γερμανικά, πρόβλημά σας"!!!

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ TA ΜΜΕ
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble είναι κάθε άλλο παρά γνωστός για το επικοινωνιακό χάρισμά του. Όμως, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup προκάλεσε την κατακραυγή των δημοσιογράφων που καλύπτουν το γεγονός, αρνούμενος να απαντήσει ερωτήσεις στα αγγλικά.
“Εάν δεν καταλαβαίνετε γερμανικά, κρίμα”απάντησε σε δημοσιογράφους που θέλησαν να του κάνουν ερωτήσεις στα αγγλικά, για τη φοροδιαφυγή.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Νομίζω, ότι ήδη αρχίζουν να φαίνονται ορισμένα ίχνη…….”

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την επίσκεψη και επισήμανε "μας δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πράγματα πολύ χρήσιμα. Συμφωνώ απόλυτα πως έργο μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση, να αγωνιστεί κι όλοι μαζί αγωνιζόμενοι και ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση, όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου. Δε χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ !!!

ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ... ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΑΓΙΟΙ ... ΟΣΙΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ ΛΑΙΚΟΙ !!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ... ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ... ΘΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ... ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ !!! ΠΑΙΣΙΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ  ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ !!!