“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ

Κάποτε ο Γέρων παπα-Δανιήλ (τέλη 19ου αιώνος – αρχές εικοστού), του Ησυχαστηρίου του Οσίου Πέτρου του Αθωνίτου, επρόκειτο να κάνει Θεία Λειτουργία και από βραδύς πήγε στα όρια...του Ησυχαστηρίου του και φώναξε από τον φράκτη κάποιον γείτονα του Μοναχό, που ασκήτευε παρακάτω στον «Άγιο Συμεών τον Θεοδόχο», καλώντας τον να τον βοηθήσει στην Θεία Λειτουργία που θα επιτελούσε την άλλη μέρα πολύ πρωί. Ο Μοναχός ανταποκρίθηκε και του υποσχέθηκε ότι θα πήγαινε πολύ πρωί να τον συνδράμει στην Θεία Λειτουργία.

Δεν παρέβλεψε τον πόθο του

Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κοτσώνης,
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού
Φημολογείται ότι στην Σκήτη των Ιβήρων ήταν ένας μοναχός, ονομαζόμενος  Άνθιμος, τυφλός εκ γενετής. Άκουε τα θαύματα της Κυρίας Θεοτόκου της Πορταΐτισσας, που γίνονταν σ’ όλο τον κόσμο, και Την παρακαλούσε να τον θεραπεύσει. Από την πολλή ευλάβεια, που είχε στην αγία Εικόνα της Πορταΐτισσας, ζήτησε από έναν αγιογράφο να του ζωγραφίσει μία όμοια εικόνα. Ο αγιογράφος ετοίμασε τον πίνακα να τον εργασθεί. Όταν όμως έπαιρνε το κονδύλι να χαράξει το σχέδιο, το χέρι του μαρμάρωνε!

ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΑΝΩΘΕΝ “οι Ελληνικές Σημαίες να παρελάσουν στην Κωνσταντινούπολη” (1η δημοσίευση 11 Σεπτ. 2017)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είναι πρόκληση στις μέρες μας να λέγονται αυτά. Είναι πρόκληση να σηκώνεις κεφάλι στην επιβαλλόμενη μίζερη καθημερινότητα που μας δώρισαν οι τοκογλύφοι και οι Έμποροι των Εθνών, που αναρωτιούνται αν πεθάναμε ακόμα.
Είναι πρόκληση ο μικρόσωμος Άγιος Νέστορας να σηκώνει με την ευλογία του Αγίου Δημητρίου το πνευματικό ξίφος του στον αντίχριστο Λυαίο. Και όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους Αγίους του.

Είπε Γέροντας….

Είπε Γέροντας: - Το θέμα δεν είναι τί πρέπει κάθε φορά να κάνεις, άλλα και τί μπορείς εσύ να σηκώσεις
Διότι, αν μπεις σε καταστάσεις και πειρασμούς ανώτερους των δυνάμεων και αντοχών σου, θά καταπονηθείς, τόσο που κατόπιν θά παραπονιέσαι  στον Θεό γιατί δεν σε βοήθησε. Άλλωστε  δεν  μπορούμε όλοι να καρποφορήσουμε και να αποδώσουμε στο τέλειο. Άλλοι καρποφορούν εκατό φορές περισσότερο, άλλοι εξήντα, άλλοι τριάντα. Λέγει ό Χριστός: ό δε επί την καλήν γην σπορείς , ούτος έστιν ό τον λόγον άκοόων και συνιείς ,ός  δη καρποφορεί και ποιεί ο μεν έκατόν ο δε εξήκοντα ο δε τριάκοντα. (Ματθ., ιγ', 23)  apantaortodoxias.blogspot.gr

Η Μεγαλύτερη Γέφυρα της Ευρώπης στην Κριμαία που θα μεταφέρει τα ρωσικά στρατεύματα στην ΠΟΛΗ. Για αυτό θέλουν να την βομβαρδίσουν.

Όλα οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη. ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ και κάποιοι που ανέλαβαν ιστορικούς ρόλους ετοιμάζονται. Ποιος θα μας το έλεγε στις ημέρες μας να δούμε την ζεύξη του Κιμμέριου Βοσπόρου και αύριο- μεθαύριο αυτού με τον Ελληνικό Βόσπορο;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν οι Ρώσοι κάνουν τέτοια έργα έχουν και δεύτερα σχέδια στο μυαλό τους. Η γέφυρα του Ελληνικού Κέρτς ως το μεγαλύτερο γεωπολιτικό στρατήγημα των Ρώσων. Για αυτό και ακόμα δεν την έφτιαξαν και άλλοι  συστήνουν να βομβαρδιστεί.