“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Άγιος Παΐσιος: ''Έλειψε το πνεύμα της θυσίας''

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν γεύτηκαν την χαρά της θυσίας και δεν αγαπούν τον κόπο. Μπήκε η τεμπελιά, το βόλεμα, η πολλή άνεση.
Έλειψε το φιλότιμο, η θυσία. Θεωρούν κατόρθωμα, όταν καταφέρνουν χωρίς κόπο να πετύχουν κάτι, όταν βολεύωνται. Δεν χαίρονται, όταν δεν βολεύωνται. Ενώ, αν αντιμετώπιζαν τα πράγματα πνευματικά, θα έπρεπε τότε να χαίρωνται, γιατί τους δίνεται ευκαιρία για αγώνα. Όλοι τώρα, μικροί-μεγάλοι, κοιτάζουν την ευκολία. Οι πνευματικοί άνθρωποι κοιτάζουν πώς να αγιάσουν με λιγώτερο κόπο. Οι κοσμικοί πώς να βγάλουν περισσότερα χρήματα, χωρίς να δουλεύουν.

Έρχεται μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση: Στις 31/12 καταπλέει στην Τουρκία θαλάσσιο γεωτρύπανο - Έρευνες σε Μεγίστη – Κύπρο

Ειδικός σχεδιασμός σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, καταρτίζεται από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια μείζονα ελληνοτουρκική κρίση που έρχεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ή μήνες στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο: Το πρώτο πλοίο γεωτρύπανο της Τουρκίας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο τέλη Φεβρουαρίου  του 2018, ξεκινά γεωτρήσεις σε νοτιοανατολικό Αιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βάσει των χαρτών που δημοσίευσε η τουρκική κυβέρνηση και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στα δυτικά του νησιού.

Η φυγή του Χριστού στην Αίγυπτο (ενδιαφέροντα στοιχεία από τον Άγιο Νικόδημο)

Στις 26 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου (τιμούμε δηλ. το πρόσωπό της καθώς συνέβαλε στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας) και η Φυγή στην Αίγυπτο.
Όταν οι μάγοι προσκύνησαν το Χριστό, αναχώρησαν για την πατρίδα τους, χωρίς να περάσουν από το βασιλιά Ηρώδη. Τότε άγγελος Κυρίου φάνηκε σε όνειρο στον Ιωσήφ και του είπε να πάρει το παιδί με τη μητέρα του και να φύγει στην Αίγυπτο (Ευαγγέλιο Ματθαίου, Β’ 13-18). Και έμειναν εκεί, μέχρι πού πέθανε ο Ηρώδης, για να επαληθευθεί έτσι εκείνο που ελέχθη δια του προφήτου Ωσηέ: «Ἐξ Αἰγύπτου ἐκάλεσα τὸν υἱόν μου» (Ωσ. Ια’ 1).

Η Τουρκική ΜΙΤ στον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Βρέξει-χιονίσει οι τούρκοι τον χαβά τους γιατί έχουν ανασφάλειες πόσο θα μείνουν στην περιοχή.
Για αυτό και συμμαχούν με τους Ρώσους για να εξουδετερώσουν τις προφητείες.