“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΕΛΛΑΣ σε λίγο θα χαμογΕΛΛΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Καλοκαίρι του 2012 και οι βόμβες των μνημονίων έπεφταν η μια μετά την άλλη στην οικονομικά κατεχόμενη από υποχρεώσεις Ελλάδα.
Οι  γνωστοί νεοποχίτες χλεύαζαν στο διαδίκτυο μαζί με τους διεθνείς χορηγούς τους αναμεταδίδοντας μια γενικότερη ατμόσφαιρα κατάθλιψης «οι Έλληνες δεν σηκώνονται με τίποτε από τους καναπέδες τους» « αυτό είναι,  τελείωσαν»

Αιγύπτιος μετανάστης δίνει μαθήματα στην κυβέρνηση: «Είστε Έλληνες εσείς; - H Μακεδονία είναι ελληνική»

Θ.Π.: Σήμερα όλος περιέργως και μετά το μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας, όλα τα κανάλια ξέχασαν το Σκοπιανό και ως εκ «θαύματος» βρήκαν λέει σκάνδαλο στη NOVARTIS
Άθεη προσδιορίζεται η Κυβέρνηση αλλά… τα «θαύματα» τα κάνει το Μαξίμου !!!
Ακόμα και ένα Αιγύπτιος μετανάστης, ο Εμιλ, που ζει στην Ελλάδα εδώ και 32 χρόνια έδωσε το «παρών» στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και έδωσε μαθήματα Ιστορίας στην κυβέρνηση και το Ν.Κοτζιά για το πόσο σημαντικό είναι να μην εκχωρηθούν τα δικαιώματα της Μακεδονίας σε ένα βαλκανικό κρατίδιο που ουδεμία φυλετική, γλωσσική, ιστορική σχέση έχει με το αρχαίο ελληνικό βασίλειο.

Φύτευε αρετές και ξερίζωνε πάθη

Απάνθισμα από τον Άγιο Μακάριο
Ευτυχώς που οι άγιοι πατέρες της Ορθοδοξίας μας μιλήσανε διεξοδικά για τις αρετές, τις ανάσες  της ψυχής μας, γιατί σήμερα αυτά τα ιερά πρότυπα δυστυχώς έχουν εξοστρακιστεί από την καθημερινότητά μας.

Ο άγιος Μακάριος συμβουλεύει πως όσοι αγαπούν την αρετή χρειάζεται να αγωνίζονται ακατάπαυστα για την τήρηση των θείων εντολών.

Ό,τι και εάν κάνουν. Είτε τρώνε και πίνουν είτε προσεύχονται ή διακονούν.

Εργασία και προσευχή

Ανέβηκε κάποτε στο Σινά ένας μοναχός από μακρινή σκήτη και φιλοξενήθηκε στο ησυχαστήριο του Αββά Σιλουανού. Βλέποντας τους υποτακτικούς του να εργάζονται εντατικά, είπε στον Γέροντα κάπως υπεροπτικά:
–Μη εργάζεσθε την απολλυμένην βρώσιν. «Μαρία γαρ την αγαθήν μερίδα εξελέξατο».
Ο Αββάς Σιλουανός δεν του έδωσε απόκριση. Πρόσταξε τον μαθητή του Ζαχαρία να οδηγήσει τον ξένο σ’ ένα αδειανό κελί και να του δώσει ένα βιβλίο να διαβάσει.

Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο – Οι Τούρκοι μετακινούν πλωτό γεωτρύπανο από τον Βόσπορο στην Κυπριακή ΑΟΖ

Επικίνδυνη δράση στο Αιγαίο ξεκίνησαν σήμερα το πρωί  οι Τούρκοι με την μετακίνηση της πλωτής πλατφόρμας στον Βόσπορο,  ενώ τα Ίμια  φέρονται από τον ελληνικό τύπο ως «μέρος της τουρκικής επικράτειας» μετά  τον  24ωρο  ναυτικό αποκλεισμό τους από τουρκικά πολεμικά πλοία.