“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

☦ “Οι μαθητές Εκείνου που φόρεσε το ακάνθινο στεφάνι, ας μην έχουν αξίωση να φορούν στεφάνι από τριαντάφυλλα” Δροσοσταλίδες τ. Β΄

☦ Άγιος Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ: “Να πιστεύετε ακράδαντα στην πρόνοια του Θεού για σας, παρά τις όποιες θλίψεις και τους κόπους”

Όταν η ζωή γεμίζει από μόχθους αναδεύει μέσα στον άνθρωπο το αίσθημα πως βαραίνει πάνω του η κατάρα και η οργή του Θεού. Όταν όμως περάσουν αυτές οι δοκιμασίες, τότε θα δει πως η θαυμαστή πρόνοια του Θεού τον φύλαγε προσεκτικά σ’ όλες τις πτυχές της ζωής του. Χιλιόχρονη πείρα, που παραδίνεται από γενιά σε γενιά, λέει πως όταν ο Θεός δει την πίστη της ψυχής του αγωνιστή γι’ Αυτόν, όπως είδε την πίστη του Ιώβ, τότε τον οδηγεί σε αβύσσους και ύψη πού είναι απρόσιτα σ’ άλλους.

☦ Σαν τα καντηλάκια…

Οι εσωτερικοί άνθρωποι, επειδή έχουν ταπείνωση, είναι τα αληθινά αστέρια που κινούνται ιλιγγιωδώς αλλά αθόρυβα και ταπεινά, χωρίς να τα καταλαβαίνει κανείς πως κινούνται, ενώ είναι μεγάλοι πλανήτες. Κρύβονται δε και στα βάθη του Ουρανού και δίνουν την εντύπωση στους ανθρώπους ότι είναι αναμμένα καντηλάκια με ταπεινό φως.

(Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

☦ “Με την συκοφαντία ανεβαίνουμε στον Γολγοθά”

Δεν κουράστηκαν μόνο οι άνθρωποι, κουράστηκαν και οι πέτρες

Και ξαφνικά ζούμε την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης για να καλύψει το άδειασμα της ανθρώπινης νοημοσύνης, κοινώς το άδειασμα του μυαλού μας που επιτεύχθηκε με τόσα πλυντήρια προπαγάνδας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά δεν θα προλάβουν να πάρουν το φύραμα του θειικού δώρου της κοινής λογικής, κάτι υπάρχει και αυτό αντιστέκεται.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Την δεκαετία του 1920 κάθε πρωί που κατέβαινε μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  τα σκαλοπάτια του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (στο παλαιό εκκλησάκι), ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο ΠΛΑΝΑΣ έκανε τον Σταυρό του και μονολογούσε «Κύριε σώσε με από τον πειρασμό της σημερινής συκοφαντίας».

☦ "Σήμερα κατά πολύ ομοιάζει η ξηρανθείσα υπό του ΚΥΡΙΟΥ συκή με την ξεραΐλα του ψευτορωμαίικου"

"Μας ρώτησε ένας παππούλης από τα Ιεροσόλυμα και μας προέτρεψε να διαβάσουμε τα σχετικά από τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.

Όμως συμπλήρωσε ο ίδιος αυτός ο γέροντας ότι αυτή η ξεραΐλα του ψευτορωμαίικου θα το ξεπατώσει από τις ρίζες"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"Επείγεται λοιπόν προς το πάθος και βιάζεται να πιεί το ποτήρι του θανάτου, το σωτήριο για όλο τον κόσμο.

Έρχεται πεινασμένος για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, και δε βρίσκει σ᾽ αυτήν καρπό. Γιατί αυτήν υπαινίσσεται μεταφορικά η συκιά.