“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

☦ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ

Σε κάθε Θεία Λειτουργία, η Παναγία γονατίζει και μετά δακρύων ικετεύει το Χριστό και Υιό Της, υπέρ σωτηρίας των ανθρώπων που λειτουργούνται, όλου του κόσμου και των κεκοιμημένων μας (σεσωσμένοι και μη), ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι!

☦Το κατ’ ευδοκίαν θέλημα του Κυρίου μας.

Η μακαριστή κ.Αθηνά Σιδέρη λέγει για το άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη: «Ο γέροντας, μιλούσε πάντα με δέος για την αγάπη του Θεού.

Μου έλεγε το εξής: ότι θα εκπλαγούμε όταν βρεθούμε στην ουράνιο Βασιλεία.

Δεν θα μπορέσει ανθρώπινος νους, όλα τα μυαλά του κόσμου, να αποδώσουν το εύρος της αγάπης του Θεού. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη Του, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε οι άνθρωποι την αξία αυτής της αγάπης. Και κάνουμε ένα τεράστιο λάθος. Ότι ζητούμε πάντα να γίνεται το θέλημά μας.

☦ Μήν ἐμπορεύεσαι τή Χάρη

*Μήν ἐμπορεύεσαι τή Χάρη. Διότι τήν ἐγγύηση τῆς συγχωρήσεως ἀπό τόν Χριστό τήν ἔχεις. Τήν ἐγγύηση ὅμως τοῦ χρόνου, δέν τήν ἔχεις...*

_Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που λένε: ''Ας απολαύσουμε. ο Θεός είναι καλός. Ας απολαύσουμε σήμερα και θα μετανοήσουμε αύριο. Ποιός πήγε στον Θεό και δεν τον συγχώρεσε ο Θεός;''. Έτσι σκέφτονται και αμαρτάνουν. Πολλοί μάλιστα με την προοπτική ότι θα εξομολογηθούν π.χ. το Σάββατο, αμαρτάνουν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, για να τα πούνε όλα μαζεμένα._