“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτης στη Βουλή έβαλε τις φωνές στον Παπαδήμο - BΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Για πρώτη φορά συνέβη αυτό το πράγμα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ένας πολίτης από τα θεωρεία της Βουλής, φανερά αγανακτισμένος δεν άντεξε και άρχισε να φωνάζει απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. Ο αγανακτισμένος πολίτης άρχισε να...φωνάζει “αυτά είναι απαράδεκτα. Να ακουστεί και η φωνή των πολιτών τώρα! Άμεσα κινητοποιήθηκε η φρουρά της Βουλής και πλησίασαν τον πολίτη και τον απομάκρυναν με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο.


Φοβούνται στην Ιταλία για μετάδοση της έντασης

«Τα γεγονότα της Αθήνας αποτελούν σημαντική προειδοποίηση», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Άννα Μαρία Καντσελιέρι. «Παρακολουθούμε την κατάσταση της Ελλάδας με ανησυχία και προσοχή», συμπλήρωσε η ίδια. «Η Ιταλία πετυχαίνει μεγάλα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή της, αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λάβουμε υπόψη το τι συμβαίνει στην Αθήνα. Αν και η ιταλική κατάσταση, είναι διαφορετική», απάντησε στους δημοσιογράφους η Ιταλίδα υπουργός. Πάντως μια σπίθα είναι αρκετή. Ένα λάθος είναι μεγάλη αφορμή, όταν οι πολίτες μιας χώρας πιέζονται απο μέτρα λιτότητας.

Bild:"Δεν είμαστε ναζί"

Ενοχλημένοι είναι οι γερμανοί όταν τους αποκαλούμε ναζί και όπως γράφει σήμερα ένας από τους αρθρογράφους γερμανικής εφημερίδας οι κυβερνήσεις μας φταινε για ότι παθαίνουμε. Ενοχλημένοι είναι οι γερμανοί όταν τους αποκαλούμε ναζί και όπως γράφει σήμερα ένας από τους αρθρογράφους γερμανικής εφημερίδας οι κυβερνήσεις μας φταίνε για ότι παθαίνουμε. Το γερμανικό ταμπλόιντ συνοδεύει το σημερινό του θέμα για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου και των επεισοδίων με καυστικά σχόλια για τα συνθήματα στους δρόμους της Αθήνας. Οπως γράφει ο Ούγκο Μίλερ στο θέμα του με τίτλο: «Τέλος στην υποδαύλιση», οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν την Γερμανία για την σημερινή τους κατάσταση.«Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία δεν κυβερνιόντουσαν από το Βερολίνο. Κανένας καγκελάριος δεν πίεσε τις χώρες αυτές να ζούνε με δανεικά, αντί να επενδύουν στην οικονομία τους», λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος. Παρόλα αυτά, η Γερμανία διαθέτει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα στο μηχανισμό στήριξης. Δεν περιμένουμε να μας ευχαριστήσουν. Θα ήμασταν απλά ικανοποιημένοι αν δεν μας αποκαλούσαν ναζί» καταλήγει.

Κοινή δήλωση συνταγματολόγων για το κείμενο που ψήφισε η Βουλή

Γιατί το κείμενο που ψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής συνιστά Συνταγματική εκτροπή και παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις όχι μόνο τουΕλληνικού Συντάγματος αλλά και του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου εξηγούν με κοινή δήλωσή τους καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου.

Κοινή δήλωση Tων καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη, Ανδρέα Δημητρόπουλου, Γιώργου Κατρούγκαλου, Ηλία Νικολόπουλου, Κώστα Χρυσόγονου*

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία,παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:

Αμερικανός καθηγητής σε ΕΕ για Καστελόριζο: Συνετίστε την Άγκυρα!

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος μετακινείται σταδιακά το Καστελόριζο, αφού όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν την δυσανάλογη με το μέγεθός του σημασία, στον τομέα της εκμετάλλευσης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Μεσογείου. Με μια παρουσίαση του ζητήματος στο «National Review Online», ο διακεκριμένος Αμερικανός αναλυτής, Ντάνιελ Πάιπς, αναδεικνύει τη σημασία του Καστελορίζου, περιγράφει με μελανά χρώματα την «διπλωματίας των κανονιοφόρων» της Τουρκίας, ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ο τίτλος του άρθρου είναι «Kastelorizo – Mediterranean Flashpoint?» (Καστελόριζο – Μεσογειακό σημείο έκρηξης;) το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα του Φόρουμ Μέσης Ανατολής (Middle East Forum), διευθυντής του οποίου είναι ο Πάιπς, ο οποίος είναι και συνεργάτης τουΙνστιτούτου «Hoover» στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Stanford.

“Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ”

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ HACKERS ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τις 21 διαγραφές


46 Διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ

«Βροχή» οι διαγραφές. Το είπαν και το έκαναν. Τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Αντ. Σαμαράς προχώρησαν με επιστολές τους στη διαγραφή όσων καταψήφισαν το νέο μνημόνιο. Διαγραφές και από τον Γ. Καρατζαφέρη. Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 21 της ΝΔ και 2 από τον ΛΑΟΣ.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, Ά Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Ά Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Απόφαση σταθμός στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία το νέο μνημόνιο
Υπερψηφίστηκε με 199 ΝΑΙ και 74 ΟΧΙ από την ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση . Διαρροές των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα δημιουργούν ερωτήματα για το αύριο της πολιτικής σκηνής
Μεγάλο είναι το πλήγμα για τον Αντώνη Σαμαρά που άκουσε βουλευτές της ΝΔ όπως ο Χρήστος Ζώης, η Μαρία Κόλλια, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Παναγιώτης Μελάς να καταψηφίζουν παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία προειδοποιώντας τους αντάρτες ότι οι δρόμοι τους με το κόμμα της ΝΔ θα χωρίσουν.  Άγνωστο είναι επίσης τι θα συμβεί με τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και είπαν "ναι" στο νέο μνημόνιο.   

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ … ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Μ.  ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΝΔ
Β. ΤΟΓΙΑΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΠΑΣΟΚ

Το ιπτάμενο μνημόνιο...




Βαριά καταγγελία και από την Αλέκα Παπαρήγα

Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ δρουν συντονισμένα!
Σχολιάζοντας τους εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει "κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη".  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, "την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό".
Τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος επισημαίνουν ότι "ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν". Πιάνοντας το νήμα από την καταγγελία της Αλέκας Παπαρήγα ότι το μεγαλύτερο μέρος των κουκουλοφόρων είναι παρακρατικοί μηχανισμοί, το γραφείο τύπου του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι κρατικές υπηρεσίες "χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Αυτά είναι τα όπλα τους. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει".
"Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων", καταλήγει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Περισσό.

Π.Λαφαζάνης: "Ξένες μυστικές υπηρεσίες στα επεισόδια"!

Ξένες μυστικές υπηρεσίες έστησαν τα επεισόδια στην Αθήνα και στις μεγάλεις πόλεις της επαρχίας σήμερα κατήγγειλε πριν λίγο στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης. Χαρακτήρισε "συντονισμένα" τα επεισόδια και την προβολή τους από την τηλεόραση ως μία επιχείρηση κατατρομοκράτησης των πολιτών που είχαν κατέβει στις διαδηλώσεις και αυτούς που έβλεπαν από την τηλεόραση. Επεισόδια μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης είναι σε εξέλιξη σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Επεισόδια ξέσπασαν στην ουρά της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδες νεαρών άρχισαν να σπάνε πινακίδες και κάμερες τραπεζικών καταστημάτων στην οδό Μητροπόλεως και οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Ο κύριος όγκος της πορείας επέστρεψε στην πλατεία Αριστοτέλους.