“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

☦ Η ΠΑΝΑΓΙΑ θα ζυμώνει το ψωμί στους Έλληνες για να μην πεινάσουν.

Όλα τα παρακάτω έγιναν ενώπιον της εικονιζόμενης τοιχογραφίας- αγιογραφίας της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  το μεσημέρι ανήμερα της γιορτής της στο γνωστό  προσκύνημα της στο  ΑΙΓΑΛΕΩ που  είναι ΜΕΤΟΧΙΟΝ  της Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν προλάβαμε να πάμε να προσκυνήσουμε το πρωί και έτσι βρεθήκαμε μεσημεριανές ώρες στην Χάρη της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ στο Αιγάλεω.
Ο κόσμος λίγος και οι πιστοί τρυγούσαν πνευματικό  μέλι  από την κατανυκτική ατμόσφαιρα που άφησαν  οι πανηγυρικές  παννυχίδες  του εσπερινού και της  πρωινής Θείας Λειτουργίας.

☦Η ΚΑΝΔΗΛΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ

Στη σεβάσμια μονή των Ιβήρων, κατά την ετήσια αγρυπνία της πανήγυρης της σεπτής εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας (15/28 Αυγούστου), είχε κληθεί να ψάλει ο περίφημος Ρουμάνος μουσικός και καλήφωνος Νεκτάριος, ο λεγόμενος Βλάχος. Η μονή, για να τιμήσει τον επισκέπτη, όπως ήταν συνήθεια, του παραχώρησε το δεξιό αναλόγιο. Αυτό δεν άρεσε στους ψάλτες της μονής, οι οποίοι ήθελαν να επιδείξουν τη μουσική τους κατάρτιση και τις ψαλτικές τους ικανότητες. Γι' αυτό δυσαρεστήθηκαν.

☦Όταν η Αγία Μαρίνα παρουσιάστηκε πριν το χειρουργείο ως η προσωπική ιατρός του μικρού Ανδρέα…

Η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας από την Κύπρο, η οποία έγινε γνωστη από τις τηλεοπτικές της εκκλήσεις για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευχαιμία.
Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.
Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους.

☦H θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας Μαϊστρου Έβρου.

Η θαυματουργή εικόνα της Αγ. Μαρίνας Μαΐστρου ήταν οικογενειακό κειμήλιο της Ειρήνης Αμπατζή. Όταν αυτή απεβίωσε στις 21 Σεπτεμβρίου 1932, οι κόρες της Σμαραγδή Καραγεωργίου, Αικατερίνη Μπουσδρούκη και ο γιος της Δημήτριος Αμπατζής, κατόπιν παραινέσεως του τότε Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως Γερβασίου, προσέφεραν τη θαυματουργή εικόνα στην εκκλησία του χωριού.
Από τότε ο Ιερός Ναός του Αγ. Γεωργίου Μαΐστρου έγινε και προσκύνημα της Αγ. Μαρίνας.