“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

☦ Ο χρόνος αυτός δεν θα χαθεί, εις πάντας τους αιώνες.

Ο χρόνος που ξοδέψαμε για την προσευχή του Ιησού, είναι ο πιο πολύτιμος από όλους τους πολύτιμους χρόνους, διότι τον επενδύουμε εις χρυσό, με τόκο άπειρο!

Ο χρόνος αυτός δεν θα χαθεί, εις πάντας τους αιώνες.

*Γέροντας Εφραίμ 

Δικαίος της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα του Αγίου Όρους*

apantaortodoxias

☦ Την Εκκλησία δεν τη φτιάξαμε εμείς, για να προστατεύσουμε τον Χριστό και την Ορθοδοξία, αλλά ο Χριστός έφτιαξε την Εκκλησία και μας έδωσε την Ορθοδοξία, για να σωθούμε! (✞) π. Ανανίας Κουστένης

☦Θαύμα Παναγίας Πορταΐτισσας - Και ψωμί και τυρί σταλμένα από την Παναγία

 ΦΩΤΟ: Ιερά Μονή Παναγίας Πορταϊτίσσης· Μετόχιον Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, Κορνοφωλιά

Ο κ. Άγ. Κ., κάτοικος Θεσσαλονίκης, μας γράφει: «Θα ήθελα κι εγώ, αν μου επιτρέπετε και έχω την ευλογία σας, να αναφερθώ σε ένα θαύμα της Παναγίας που συνέβη στη μακαρίτισσα τη μάνα μου, όταν ήρθε σαν προσκυνήτρια στην Ιερά Μονή σας, κατά την ανώμαλη περίοδο του εμφυλίου πολέμου 1946-49. Η μάνα μου καταγόταν από το Πρωτοκκλήσι. Είχε πέντε παιδιά· τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Μέναμε τότε στο Σουφλί, ως ανταρτόπληκτοι. Περνούσαμε πολύ δύσκολες μέρες.

☦Ένα περιστατικό ομαδικής παραίσθησης που προκάλεσε ο Διάβολος!

από το Γεροντικό

ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ιστορία διαβάζομε στη βιογραφία του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου:

Ένας άσωτος νέος στην Αλεξάνδρεια γοητεύτηκε από την ομορφιά μιας παντρεμένης γυναίκας, που ήταν παράδειγμα τιμιότητας και σωφροσύνης. Επειδή κατάλαβε πως ήταν αδύνατον να την παρασύρη στα δίχτυα του με άλλο τρόπο, πήγε σ’ ένα μάγο και του έταξε πολλά χρήματα, αν κατώρθωνε με τη σκοτεινή του τέχνη να τη φέρη στο σκοπό του. Ούτε έτσι όμως κατάφερε αυτό που ήθελε.