“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

☦1821= 1+8+2+1=12 ναυτικά μίλια!!! Όλα το ομολογούν! "Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"

Δεν είναι παιχνίδι αριθμών, είναι το τέλος ενός ιστορικού κύκλου, είναι το τέλος του παιδαγωγικού κανόνα μας , είναι το τέλος και η ΑΡΧΗ. Αδελφοί η βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ θα είναι το προοίμιο της βεβήλωσης του ΑΙΓΑΙΟΥ ..
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Γνωρίζουμε ότι αυτά ετοίμαζε να τα κάνει ο Ερντογάν  από το καλοκαίρι του 2016, αλλά του έλαχε το πραξικόπημα.  Έκτοτε η  συμπόρευση του με την Ρωσία απέτρεψε και τα δύο αυτά γεγονότα.
Τώρα η αλεπού έκανε διπλή αναστροφή και ταυτίστηκε με τις δυτικές επιλογές εναντίον της Ρωσίας.

Έρχεται η “νέα μάχη” της Κρήτης, αλλά με τούρκους αυτή την φορά και με αφορμή την ενέργεια;

Ενδείξεις ότι η τουρκία περιορίζεται στην Λιβύη. Ακόμα και οι φίλοι της θα της βάλουν STOP.
«προσγειώθηκαν στην Σύρτη της Λιβύης λένε πηγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια δεκάδα τεράστια ρωσικά μεταγωγικά για να προστατεύσουν με έμψυχο δυναμικό και συστήματα τα ενεργειακά πεδία της Λιβύης»
«εν των μεταξύ η Ρωσία θα πωλήσει στην Αίγυπτο μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης»

Η Παναγία επιβλέπει από ψηλά με συμπόνια ως «υπέρμαχος στρατηγός» …

Η Αρχιστράτηγός μας

«Χαίρε, δι’ ής εγείρονται τρόπαια
Χαίρε, δι’ ής εχθροί καταπίπτουσιν»
Η Παναγία επιβλέπει από ψηλά με συμπόνια ως «υπέρμαχος στρατηγός» το ποίμνιο που δεινοπαθεί από φανερές ή αφανείς επιθέσεις των εχθρών και κυρίως του παλαιού τυράννου, του πονηρού, κατά τη γραφή του αγίου Φιλοθέου Κοκκίνου. Η μεσιτεία της είναι το υπέρλογο εκείνο μέσο που όχι μόνο τιμά το ανθρώπινο γένος, αλλά και το ενισχύει, αφού το απαλλάσσει από την κυριαρχία του αιτίου των κακών έξεων και συνηθειών. Οι πιστοί δέονται στην Θεοτόκο να καταστείλει τα πάθη της ψυχής τους και να απολεπτύνει σταδιακά το νέφος της σάρκας, το παχύ και γεώδες αυτό προκάλυμμα.

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι

Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι, Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω συμπεπηγότας λίθον. Πρώτῃ Ἰουλίοιο λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν.

Βιογραφία
Τα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.

Οι Άγιοι Ανάργυροι: «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ»

Η ιερά Καλύβη που για 63 ολόκληρα χρόνια (1923–1986) ασκήθηκε ο σύγχρονος αδάμαντας της νοεράς προσευχής και της καρτερικής ησυχίας, ο μακαριστός Γέροντας Θεοφύλακτος ο Νεοσκητιώτης (1897–1986), τιμάται επ’ ονόματι της Συνάξεως όλων των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων.
Σ’ αυτή την ιερή τους εικόνα ο Γέροντας Θεοφύλακτος από την αρχή της μοναχικής του αφιερώσεως έβαλε την καθιερωμένη μετάνοια και υποτάχθηκε στον ονομαστό Γέροντα Ιωακείμ Σπετσιέρη (1858–1943).