“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Γαύδος: Παπάς φυλάει Θερμοπύλες για 48 χρόνια

Η Γαύδος είναι το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μια μικρή τελεία στον χάρτη στα νότια της Κρήτης. Εκεί 55 ψυχές φυλάνε εδώ και χρόνια Θερμοπύλες, μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα και την πιεστική καθημερινότητα. Άνθρωποι απλοί, που ζούνε ήσυχα τη ζωή τους σε έναν ευλογημένο τόπο.

Για Γκραν-πρι στην Τουρκία ετοιμάζεται η Ρωσία

Σκληρός ο Μάρτιος με αυτά που φέρνει…
Στην Γείτονα χώρα συμβαίνουν πράγματα και θάματα για τα οποία δεν έχουμε καθαρή εικόνα τι κρύβονται πίσω από αυτά. Οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις της Ρωσίας έχουν προκαλέσει ένα κοινωνικό ηφαίστειο που είναι έτοιμο να σκάσει στα χέρια του Σουλτάνου για αυτό και διέταξε να κλείσουν τουρκικά  ΜΜΕ.

Αυτή την στιγμή  η Κωνσταντινούπολη είναι  ένας θάλαμος αερίων από τα καπνογόνα.


Εμφανίστηκαν οι καβαλάρηδες της Αποκαλύψεως

Θ.Π.: Αύριο σε όλες τις εκκλησίες θα διαβαστεί το Ευαγγέλιο της Δευτέρας Παρουσίας της Κυρίου κατά Ματθ. κε’ 31-46. Ο Θεός να μας λυπηθεί….
Ή απλώς πρόκειται για παιχνίδια της φύσης;
Mετά το χέρι του Θεού ήρθαν οι… καβαλάρηδες της Αποκάλυψης!!! Συνεχίζονται τα… παράξενα παιχνίδια του καιρού στον ουράνιο θόλο, βάζοντας σε σκέψεις πλέον τους ανθρώπους, πως πρόκειται για σημάδια και όχι για… παιχνιδίσματα της φύσης!

ΑΝΤΕ και του χρόνου Ψυχοσάββατο στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ  που μου μεταφέρθηκε  από ΙΕΡΟΝ ΜΕΤΟΧΙΟΝ των ΑΘΗΝΩΝ την παραμονή του Σαββάτου των Ψυχών.
ΓΕΡΟΝΤΑΣ:
-ΑΝΤΕ και του χρόνου Ψυχοσάββατο στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .

-αν την ευχή αυτή σου την έδινα πριν πέντε χρόνια, θα ήταν απλώς μια καλή ευχή, τώρα όμως σου την δίνω γιατί θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

-ψυχοσάββατο μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σημαίνει  ζωντανή ένωση της στρατευόμενης με την θριαμβεύουσα Εκκλησία, σημαίνει ανάπαυση των ψυχών που σφάχτηκαν άγρια μέσα σε αυτήν και πότισαν με το αίμα τους τα μαρμάρινα κράσπεδα της κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Χριστός και Ευρώπη. Ένας δραματικός διάλογος

Αγίου Νικολάου Επίσκοπου Αχρίδος και Ζίτσης (†1956),  διά τού Αρχιμανδρίτου Ιουστίνου Πόποβιτς (†1979)
Ο Χριστός ρωτά με λύπη:
-Πώς μπορείτε εσείς οι άνθρωποι να ζείτε μόνο με τα ιμπεριαλιστικά, υλικά συμφέροντα, δηλαδή με την ζωώδη μόνο επιθυμία για την σωματική τροφή; Εγώ ήθελα να σας κάμω Θεούς και υιούς Θεού και σεις φεύγετε και επιδιώκετε να εξισωθείτε με τα υποζύγια.

“….ουκ απέθανον αλλά κοιμώνται”

Ψυχοσάββατο. Μέρα ξεχασμένη για τους πολλούς του κόσμου...
π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Ψυχοσάββατο. Μέρα ξεχασμένη για τους πολλούς του κόσμου. Ο θάνατος είναι άλλωστε για τη νοοτροπία της εποχής μας το τέρμα. Οι κεκοιμημένοι μάς πονούν, αλλά πρέπει να ζήσουμε. Να προχωρήσουμε. Και το μνημόσυνο είναι μόνο ατομική υπόθεση. Όταν συμπληρώνονται οι μέρες, οι σαράντα, ο χρόνος, θυμόμαστε. Πάμε στο ναό. Έρχονται και όσοι μας αγαπούν και όσοι αγαπούσαν τον κεκοιμημένο. Και φτάνει. Γιατί άραγε όλοι μαζί, να έχουμε δύο ημέρες το χρόνο στις οποίες να θυμόμαστε πάντας (όλους) τους κεκοιμημένους.

Ξεχωριστά θα κάνουν μπάνιο οι άνδρες από τις γυναίκες στην Γερμανία μετά τα κρούσματα βίας από μετανάστες

Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά ή πάμε ολοταχώς προς τα παλιά. Τελικά φαίνετε δεν είδαμε  ακόμα τίποτε με την επέλαση των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.
¨Σε ένα γερμανικό  θαλάσσιο πάρκο στην πόλη Norderstedt στο Schleswig-Holstein  μπήκανε νέοι  κανόνες για τους επισκέπτες του μετά  την πρόσφατη επίθεση βίας  σε νεαρές κοπέλες, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

“Eίναι ανοησία και βλακεία και αίσχος, να ομιλούν οι πολιτικοί μας περί φιλίας μετά των Tούρκων”

“Eάν μπορεί να συμμαχήσει το αρνί με το λύκο, άλλο τόσο μπορεί να συμμαχήσει και η Tουρκία με την Eλλάδα” 
Το θηρίο του ισλάμ προφητευμένο στην Αποκάλυψη

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου 
...Aνοίξτε την Aποκάλυψη. Ανοίξετε το κεφάλαιον 11, στίχους 7 έως 10.  Διαβάστε μία, δύο, τρεις φορές, και θα δήτε εκεί πέρα.  Ότι ο Iωάννης ο ευαγγελιστής είδε εν οράματι, μέσα από μίαν σκοτεινήν άβυσσον, να εξέρχεται ένα θηρίον! 

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Άγνωστοι πέταξαν δέκα κεφάλια ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ ΑΡΝΙΩΝ στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας!!!

«Αντίποινα» για όσα έγιναν στο Hotspot του Σχιστού ή ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ… για το μέλλον;
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που μας έστειλε αναγνώστης μας από τον Πειραιά, σήμερα το πρωί, Ιερείς που πήγαν να ανοίξουν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην πόλη βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα: ΔΕΚΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ ΑΡΝΙΩΝ κείτονταν μες τα αίματα, στα σκαλοπάτια της Εκκλησίας!