“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ένα καινούργιο πολύ περίεργο επεισόδιο, δεύτερο κατά σειρά μέσα σε ένα μήνα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς, όπως αναφέρεται, για δεύτερη φορά έγινε ένοπλη προσβολή κατά του Τούρκου πρωθυπουργού ανεβάζοντας το θερμόμετρο στο εσωτερικό πολιτικό παρασκήνιο ενώ παραμένει άγνωστο τι ακριβώς έγινε καθώς οι πληροφορίες βγαίνουν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο από τι επίσημες πηγές. Ποιοι θα μπορούσαν να θέλουν την δολοφονία του Τούρκου πρωθυπουργού και κυρίως τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει μια τέτοια ενέργεια γενικότερα και στην ευρύτερη περιοχή που αφόρα και εμάς άμεσα, είναι μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα.

Θέλεις ΑΤΟΚΟ δάνειο 15.000 ευρώ με εξόφληση σε 4 χρόνια; - Γίνε Βουλευτής!!!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αιτήσεις νυν και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής. Περισσότεροι από 100, έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 15.000 ευρώ, τα οποία εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών, και μάλιστα… άτοκα!

Τα ομόλογα του Τζ. Σόρος και το "ομόλογο" του Θεού

Το γαμήλιο δώρο της ΕΛΛΑΔΟΣ στον Mr. Soros - ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ; ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ;
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
“Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, 83 ετών, παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη την μόλις 42 ετών, Ταμίκο Μπόλτον. Ο Σόρος και η Μπόλτον αντάλλαξαν όρκους σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του εκατομμυριούχου στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης. Στην τελετή παρευρέθηκαν μέλη των οικογενειών του ζευγαριού, συμπερι-λαμβανομένων των 5 παιδιών του Σόρος. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ και ηγέτες κρατών όπως ο πρόεδρος της Εσθονίας, Χέντρικ Τόμας Ίλβς, η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Παναγία η Ναυπακτιώτισσα

Η Παναγία Ναυπακτιώτισσα γνωστή και ως Παναγία της Ναυπάκτου ή Madonna di Lepanto είναι εικόνα της Παναγίας και ναός στενά συνδεδεμένος με την ιστορία της Ναυπάκτου, πιθανόν ήδη από τον 5ο αι.μ.Χ.

Η Περγαμηνή του Παλέρμο
Η υπόθεση της Παναγίας της Ναυπάκτου συνδέεται αναπόσπαστα με την ιστορική βυζαντινή περγαμηνή που φυλάσσεται στο Παλέρμο της Σικελίας και συγκεκριμένα στο αρχείο της Regia Cappella Palatina (Κρατικό Μουσείο τού Παρεκκλησίου τού Παλατιού). Η περγαμηνή αυτή αποτελεί αντίγραφο τού καταστατικού θρησκευτικής αδελφότητας τού ια΄αι, πού εδραστηριοποιείτο στην περιοχή των Θηβών[1] και με κέντρο τιμής και προσκύνησης την εικόνα της «Υπεραγίας Θεοτόκου της Ναυπακτιτίσσης» που φυλασσόταν στη Μονή των Ναυπακτιτισσών. Η περγαμηνή κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκε στο Παλέρμο έπειτα και εξ' αιτίας της επιδρομής των Νορμανδών στην πόλη των Θηβών το 1147. [1]

Βόμβα από τον ηγέτη της γαλλικής δεξιάς: Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης – Να βγει από τη Σένγκεν

Σοβαρές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του Ζαν Φρανσουά Κοπέ, διαδόχου του Νικολά Σαρκοζί στην ηγεσία της γαλλικής δεξιάς, ο οποίος προτείνει την αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν. Ο κ. Κοπέ με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία στη Λαμπεντούζα...επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση της συμφωνίας Σένγκεν και δηλώνει «Κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν μπορούν να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τιμωρηθούν».