“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Συνομιλίες στις ΗΠΑ “μας ενδιαφέρει σφόδρα το ενεργειακό σταυροδρόμι Αν. Μακεδονία – ΘΡΑΚΗ – ΣΤΕΝΑ, αλλά εσείς συνεχίστε την μεταρρύθμιση της δυστυχίας του Ελληνικού Λαού”

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΤΡΑΜΠ ίδια γεύση ή η ίδια πατάτα σαν τις άλλες που γεύτηκε ο Ελληνικός Λαός τα τελευταία επτά χρόνια.
“μας ενδιαφέρει σφόδρα το ενεργειακό σταυροδρόμι Αν. Μακεδονία – Θράκη - Αλεξανδρούπολη – ΣΤΕΝΑ, αλλά εσείς συνεχίστε την μεταρρύθμιση της δυστυχίας του Ελληνικού Λαού”

Μετά το πρωθυπουργικό ταξίδι στις ΗΠΑ εκτός από τα F-16 πιθανόν να αναβαθμιστεί και ο χρόνος παράδοσης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων του πολίτη;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στην Θέση που είναι κτισμένη η Ιερά Μονή της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης στην Αμοργό και πριν την τοποθετήσουν οι μοναχοί στο Θρονί της κατοικούσαν δαίμονες .
Μετά την έλευση της θαυματουργής εικόνας ΤΗΣ (που παρεμπιπτόντως  φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα) όλα τα πέριξ έγιναν πανέμορφα και θαυμαστά.

Με άθεους, με εκκλησιομάχους, με καταδιεφθαρμένους πολιτικούς «το έθνος δεν στέκη»

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς
Στον 2ο τόμο των «Απομνημονευμάτων του Κολοκοτρώνη» - (έκδ. Γ. Βαλέτα, σελ. 323 )-εντόπισα ένα πολύ ωραίο και διδακτικό επεισόδιο, που διαδραματίζεται κατά την Αγιασμένη Επανάσταση του ΄21. Το διηγείται ο Γεώργιος Τερτσέτης-τι σπουδαίος άνθρωπος- σε λόγο του στις 25 Μαρτίου του 1855, στην τότε Βουλή των Ελλήνων. Το μεταφέρω, ως έχει:

Η ζωή μας: Δρόμος πτώσεων και αναστάσεων

ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
του Αρχιμ.Παύλου Παπαδόπουλου
Όλοι οι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, διακατεχόμαστε από πάθη
Μερικά πάθη είναι φανερά και άλλα κρυφά. Συνήθως κατακρίνονται πολύ αυστηρά οι άνθρωποι που πέφτουν σε κάποιο φανερό πάθος ενώ μπορεί το κρυφό πάθος των κατηγόρων τους να είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό «μη κρίνουμε κατ’ όψιν», μην κρίνουμε δηλαδή τους άλλους απ’ αυτό που φαίνονται.

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

"᾿Ασπάζεται ὑμᾶς Λουκᾶς ὁ ἰατρός ὁ ἀγαπητός", γράφει στήν πρός Κολασσαεῖς (δ΄14) ἐπιστολή του ὁ ᾿Απόστολος Παῦλος, γιά τόν ῾Αγιο ᾿Απόστολο καί Εὐαγγελιστή Λουκᾶ, τοῦ ὁποίου, ἡ ᾿Εκκλησία μας ἑορτάζει τή μνήμη στίς 18 ᾿Οκτωβρίου.
Ο ᾿Απόστολος Λουκᾶς, πούδέν εἶναι ἀπό τούς "αὐτόπτας" τοῦ Λόγου,῞Ελληνας στήν καταγωγή καί τήν ἀνατροφή,ἔγινε συνέκδημος καί συνοδός τοῦ᾿Αποστόλου Παύλου καί μᾶς ἄφησε δύοβιβλία στήν Καινή Διαθήκη, τό φερώνυμοΕὐαγγέλιο καί τίς Πράξεις τῶν᾿Αποστόλων.῾Ο ῞Αγιος Λουκᾶς, ὀνομάζεται καί Εὐαγγελιστής τῆς Παναγίας, γιατί περισσότερο ἀπό τούς ἄλλους Εὐαγγελιστές, περιγράφει λεπτομέρειες καί παρέχει πολύτιμες πληροφορίες γιά τήν ῾Υπεραγία Θεοτόκο, στήν ἀρχή τοῦ Εὐαγγελίου του.