“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο Άγιος Παΐσιος και ο μικρός Αναστάσης

Η ευλαβής μητέρα σου σε πήρε από το χέρι ένα απόγευμα του Μάη να βρείτε τον παππούλη
Εκείνος ησύχαζε σε ένα κελί στη Σουρωτή, έτσι της είχαν πει, το δικό σου παιδικό κορμάκι βασανισμένο από χειρουργικές επεμβάσεις επιζητούσε τη χαμένη παιδική ανεμελιά. Η μητέρα σου δάκρυζε σιωπηλά καθ’ όλη τη διαδρομή, κι όταν η μοναχή σας συνόδευε στο ανηφορικό μονοπάτι προς το κελί του γέροντα, ο πόνος της, το κλάμα της, σπάραζε ακόμα κι αυτή τη φύση που αναγεννιόταν.

Οι Τούρκοι «ψάχνουν» κρίση στην υφαλοκρηπίδα, ο Στόλος στο Αιγαίο και ο ΥΕΘΑ σε ιπτάμενο ραντάρ

Ο Στόλος βρίσκεται από χθες στο Αιγαίο για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και την ίδια στιγμή οι προθέσεις της Τουρκίας προβληματίζουν.
Ο πλους του πλοίου EXPLORA για εργασίες πόντισης καλωδίου, που υποτίθεται θα ποντίσει καλώδια νοτιανατολικά της Κρήτης ενδέχεται να προκαλέσουν κρίση αν το ιταλικό σκάφος, νοικιασμένο από την Αγκυρα, επιχειρήσει σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα,

Επεισόδιο με τουρκικό πλοίο στην Άνδρο

Καρέ-καρέ η πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο! Πως διώχτηκε το τουρκικό πλοίο
Η πρόκληση των Τούρκων κατά τη διάρκεια της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ του ΠΝ, εκδηλώθηκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου, με την παρουσία του πλοίου υποκλοπών Tσαρνταλί (ÇANDARLI). Ο Τούρκος κυβερνήτης αγνόησε τις προειδοποιήσεις και εισήλθε με το πλοίο του στο πεδίο βολής την ώρα που τα πλοία του Στόλου μας έκαναν βολές εναντίον εναέριου “στόχου”. 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Kραυγή αγωνίας από το ΓΕΑ: "Κρύβουν τον ήλιο στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά τα UAV και οι βαλλιστικοί πύραυλοι των 2.500 χλμ"
Έναν άγνωστο πόλεμο που διεξάγεται νυχθημερόν στο Αιγαίο περιέγραψε ανώτατη πηγή της ΠΑ σε ομάδα δημοσιογράφων που κλήθηκε στο Επιτελείο προκειμένου να ενημερωθούν για την τακτική κατάσταση στο Αιγαίο.