“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ομοβροντία υπέρ της Ελλάδας από τους μεγάλους ξένους οίκους

Η ελληνική οικονομία στο επίκεντρο για καλούς λόγους
Αλλεπάλληλες, θετικές εκθέσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα από τους μεγάλους ξένους επενδυτικούς οίκους και hedge funds, διαμορφώνοντας στο εξωτερικό ένα αναπάντεχα ευνοϊκό κλίμα για το χρηματιστήριο, τα ομόλογα αλλά και τις άμεσες ξένες επενδύσεις. 

Πρέπει να προσευχόμαστε με πίστη για κάθε ζήτημα και να κάνουμε υπομονή, και ο Θεός θα μιλήσει

«Όταν ο άνθρωπος προσεύχεται με πίστη, υποχρεώνει τον Θεό κατά κάποιο τρόπο για την πίστη του αυτή να του εκπληρώσει το αίτημά του»
-Γέροντα, μένει ψυχρή η καρδιά μου στην προσευχή.
Είναι γιατί ο νους δεν δίνει τηλεγράφημα στην καρδιά. Ύστερα στην προσευχή χρειάζεται να εργασθεί κανείς δεν μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να φθάσει σε κατάσταση, ώστε να μη φεύγει καθόλου ο νους του. Θέλει υπομονή. Βλέπεις, άλλος χτυπάει την πόρτα, ξαναχτυπάει, περιμένει, και μετά ανοίγει η πόρτα. Εσύ θες να χτυπήσεις μια και να μπεις μέσα. Δεν γίνεται έτσι.

Απεταξάμην τον φασισμόν και Συνεταξάμην τον ΛΟΓΟΝ και ΘΕΟΝ

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Ο Παπά-Ηλίας έπρεπε εκείνο το Κυριακάτικο πρωινό και μετά την Θεία Λειτουργία να κάνει μία βάπτιση. Έβλεπε την Εκκλησία στολισμένη και χαιρόταν, αλλά μόλις άρχισαν να καταφτάνουν οι συγγενείς τα πράγματα άλλαξαν. Οι φωνές τους και οι ψίθυροι πριν ακόμα το μυστήριο  αρχίσει μετασχημάτιζαν το σκηνικό.

Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) – Λιβαδειά

Στο 103 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων είναι κτισμένη η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου ή ονομαζόμενη Μονή Πελαγίας. 
Τον χρόνο ίδρυσης, την ονομασία ή των ιδρυτή της Μονής κανένας δεν το ξέρει με ακρίβεια και όλες οι πληροφορίες απλά προέρχονται από την παράδοση. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «Πελαγία» Αντώνιο Βασιλείου ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης, ο οποίος εξελέγη Μητροπολίτης Θηβών το 1147, με το ήδη προϋπάρχον εκκλησάκι (στην περιοχή) συνέστησε την Μονή και την κατέστησε μετόχι της Ιεράς Μονής Σαγματά.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση φιλοξενούν πολυάριθμες μαρτυρίες σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση των αγγέλων. 
Μετά από τη πτώση των πρωτοπλάστων άγγελοι φυλάσσουν το Παράδεισο, άγγελοι διδάσκουν στον Αδάμ τον τρόπο καλλιέργειας της γης, ενώ άγγελοι εμφανίζονται στον Αβραάμ, στον Λωτ, κατά την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και σε πολλούς από τους προφήτες. Στο κείμενο της Καινής Διαθήκης οι άγγελοι μνημονεύονται σε πολλά χωρία, εκ των οποίων τα ενδεικτικότερα είναι κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και καθ΄ όλη την πορεία του Ιησού από την Γέννηση μέχρι και την Ανάληψή του.

Τα... ίδια, Παντελάκη μου!!!

Οι υπερωρίες του Καψή
«Δωράκια» με το καλημέρα στους υπαλλήλους του γραφείου του!
Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ με το κόστος λειτουργίας του πολιτικού του γραφείου, το οποίο φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 451.250 ευρώ τον χρόνο, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής άρχισε τις σπατάλες.

Προχωράμε προς έναν «άστατο» Οκτώβριο;

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα στα Δικαστήρια (και τη ΓΑΔΑ) της Αθήνας με συλλήψεις, προσαγωγές και απαγγελίες κατηγορητηρίων σε Βουλευτές και στελέχη της ΧΑ, η Ρώμη ‘αναστατώνει’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Διεθνείς αγορές με την ‘πτώση’ της Κυβέρνησης του κ Letta από την παραίτηση 5 Υπουργών του κ Berlusconi.