“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Είναι γεγονός, ότι το “casus belli” του Γ΄ΠΠ είναι η δολιοφθορά της γέφυρας της Κριμαίας, που οι Ρώσοι την προστατεύουν πλέον και ανθυποβρυχιακά.

Η  γέφυρα που συνδέει την Ρωσία και την Κριμαία στο Στενό του Κέρτς (Κιμμέριος Βόσπορος)  μεταξύ δυο θαλασσών της  Αζοφικής και της Μαύρης  θάλασσας θεωρείται από τους δυτικούς ως το σπουδαιότερο  γεωπολιτικό στρατήγημα στις μέρες μας, δείχνοντας την τάση των Ρώσων να επεκταθούν προς την Ουκρανία και τα Στενά του Βοσπόρου για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στα ξένα ΜΜΕ η πληθώρα των άρθρων που ομιλούν για τον Γ΄ΠΠ είναι πρωτόγνωρη, ενώ στην Ελλάδα περιμένουμε την ανάπτυξη και τα συστημικά μέσα χλευάζουν τους Άγιους Πατέρες  που προείπαν για τα επερχόμενα.

ΔΡΑΣΚΕΛΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Η πίστη στον Χριστό δεν είναι εύκολη υπόθεση. 
Την ασπάζονται μόνον εκείνοι που η γενναιότητα και η ανδρεία χαρακτηρίζουν τη ζωή τους. Κι αυτό γιατί ο Χριστός ανατρέπει τα πάντα: όλες τις επίγειες αγάπες και τις δεσμεύσεις του κόσμου τούτου, προκειμένου ο πιστός να βάλει στην πρώτη θέση την αγάπη στον Θεό και σ’ Εκείνον. «Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην Αυτού». Η προτεραιότητα όμως του Θεού φέρνει και την απόλυτη έκπληξη: ο πιστός έχει διαρκώς γεύση Θεού και «βλέπει» ότι κι αυτός γίνεται ένας μικρός Θεός!    pgdorbas.blogspot.com/2018/11/7_29.html