“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εμείς ασχολούμαστε με τις Εκλογές… και οι Τούρκοι στήνουν γεωτρύπανο στο Αιγαίο !!!

Γεωτρύπανο μετακινούν οι Τούρκοι ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού; - Casus belli για την Ελλάδα η κίνηση (εικόνες,vid)
Από εχτές Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις πρωινές ώρες εθεάθη να περνάει ανοιχτά του Πλωμαρίου μια τουρκική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου.

Εκλογές και Άγιο Όρος

Αναδημοσιεύω άρθρο του Βασίλη Παπαναστασούλη στην Ελευθεροτυπία, παραμονές των Ευροεκλογών του 2014, επίκαιρο και σήμερα.
Προσευχή και... αποχή στο Άγιον Όρος
Δεν διαταράσσουν οι εκλογές των 18ης και 25ης Μαΐου την ιερά ησυχία και την πατροπαράδοτη μοναστική ζωή στο Άγιον Όρος. Στο αυτοδιοίκητο τμήμα του ελληνικού κράτους, στη Χερσόνησο του Άθω, το εκλογικό κλίμα δεν επηρεάζει την κατάνυξη και την προσευχή των μοναχών που παραδοσιακά, κατά κανόνα, απέχουν από την ψηφοφορία. Κάλπες δεν στήνονται στην Αθωνική Πολιτεία, που περιλαμβάνει 20 Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα, με περίπου 1.650 μοναχούς.

Το Ρωσικό Υποβρύχιο «Φάντασμα» περνά μπροστά από την Αγιά Σοφιά!

Το  Ρωσικό Υποβρύχιο «φάντασμα» για Τούρκους και Νατοϊκούς περνά αναδυόμενο το Βόσπορο μπροστά από την Αγιά Σοφιά… Το συνοδεύουν Τουρκικά Περιπολικά σκάφη
Το υποβρύχιο Kilo class Νοβοροσίσκ και συνοδεία της το πλοίο διάσωσης και Ελλιμενισμού  Sayany  πέρασαν  από τα Στενά των Δαρδανελίων μπροστά απο την Κωνσταντινούπολη χθες.
Νοβοροσίσκ είναι ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο και είναι το πρώτο από τα 6 υποβρύχια Ρωσία  θα να  αναπτύξει στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Επί του παρόντος, μόνο ένα από αυτά τα υποβρύχια επιχειρούν  στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.