“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Προ του ανοίγματος του 4ου θαλάμου στην Αμφίπολη και του ανοίγματος της ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου

Το ανεπανάληπτο ψηφιδωτό στην Αμφίπολη υποδεικνύει και κάτι άλλο  το γνωστό “ματαίοτης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης” και για τους γείτονες που πιστεύουν στο “κισμέτ” μιλάει και λέει “το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”
Τίποτε δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό. Λες και ένα αόρατο χέρι κατευθύνει τα πράγματα μέσα στην ιστορία και όχι μόνο τα κατευθύνει αλλά “κτίζει” και το ψηφιδωτό των εξελίξεων τους.

ΚΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Έστησαν μουσείο «Μαντάμ Τισό» με σταρ τον Μεγαλέξανδρο
Κακόγουστα κέρινα ομοιώματα σε... χολιγουντιανή εκδοχή των πιο σημαντικών προσωπικοτήτων της αρχαίας Μακεδονίας. Αντίγραφα γνωστών μνημείων της ίδιας περιόδου από... άλλες χώρες, που θα αποτελούν τα «ξεχωριστά» εκθέματα του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Διώξτε την κακομοιριά με την πνευματική λεβεντιά

-Γέροντα, όταν μου έρχωνται απανωτές δυσκολίες στον αγώνα μου, γογγύζω και με πιάνει λύπη.
–Ε, στην δύσκολη στιγμή φαίνεται η δύναμη του ανθρώπου. Μη φοβάσαι, μην πανικοβάλλεσαι, όταν συναντάς κάποια δυσκολία. Να ζητάς από τον Θεό να σου δίνη πνευματικό ανδρισμό, για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες στην πνευματική σου πορεία με θάρρος και να αγωνίζεσαι με λεβεντιά.
–Γέροντα, η λύπη που νιώθω αυτόν τον καιρό για την άσχημη πνευματική μου κατάσταση με παραλύει πνευματικά.

“Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια” ;;;

Ελένη Κούρκουλα: Μήπως ο κάθε Έλληνας δεν ήταν ένας μικρός "Τσοχατζόπουλος";
Συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών" παραχώρησε η ηθοποιός και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Ελένη Κούρκουλα. Μιλώντας για πολιτική, μεταξύ άλλων, αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα:"Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Ελληνας δεν ήταν ένας μικρός, μικρός, μικρός «Τσοχατζόπουλος»;

“Δεύτε τελευταίον προϋπολογισμόν...”

Τυπική διαδικασία θα αποτελεί από το χειμώνα του 2015 η ψήφιση του προϋπολογισμού από την ελληνική Βουλή.
Το νέο «πικρό ποτήρι» των Ελλήνων μαρτυρούν τα «ψιλά γράμματα» του...προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015, που.... συνέταξε το οικονομικό επιτελείο με βάση το «πατρόν» που της άφησε η τρόικα και αποκαλύπτουν το στενό πλαίσιο εποπτείας και παρακολούθησης των δημόσιων οικονομικών της χώρας από ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων από όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Να γιατί «καίγεται» η Τουρκία για το κυπριακό «οικόπεδο 9»

Των Δρ. Γεωργίου Φίλη και Δρ. Ηλία Κονοφάγου
Πολύ μεγάλο είναι το κοίτασμα που βρίσκεται στο οικόπεδο 9 της Κύπρου όπως εκτιμάται από ειδικούς, οι οποίοι δηλώνουν την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα των ερευνών της κοινοπραξίας ΕΝΙ-KOGAS στα θαλάσσια οικόπεδα 9, 2 και 3. Αυτή τη στιγμή, η κοινοπραξία Ιταλίας (ENI) – Νότιας Κορέας (KOGAS) έχει εστιάσει την προσοχή της στον στόχο «Ονασαγόρας» του θαλασσίου οικοπέδου 9.

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλη μια δυσάρεστη είδηση πιάνει κυριολεκτικά στον ύπνο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το Κυπριακό. Αυτή την φορά το «χτύπημα» έρχεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς μια χώρα της Ενωμένης Ευρώπης, η Ουγγαρία, προχώρησε σε αναγνώριση του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου και μάλιστα επέτρεψε το άνοιγμα πρεσβείας του ψευδοκράτους στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.

Ο Ερντογάν στο ντιβάνι του ψυχολόγου - Τι δείχνουν οι κινήσεις και οι αποφάσεις του

Στο OnAlert.gr πολλές φορές έχουμε χαρακτηρίσει τoν κ. Ταγίπ Ερντογάν μεγαλομανή, αλαζόνα, εμμονικό, υπερφίαλο, άνθρωπο με τεράστιο εγώ.Οι χαρακτηρισμοί αυτοί - που έχουν διαπεράσει πολλά σχόλια σε ρεπορτάζ ή αναλύσεις μας για την Τουρκία τα τελευταία χρόνια- δεν διεκδικούν ...ιατρική βούλα: Στηρίζονται βασικά σε ανάλυση γεωπολιτικών, διπλωματικών και  γενικά πολιτικών επιλογών του κ Ερντογάν στην σφαίρα της εξωτερικής πολιτικής.