“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Το τέλος της Τουρκίας ως στήριγμα της Δύσης στη Μέση Ανατολή

Το τέλος των πολύτιμων συνόρων με επικίνδυνα κράτη
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας
Εδώ και αρκετά χρόνια η Άγκυρα «πουλάει» στη Δύση τη γεωγραφική της γειτνίαση με προβληματικές χώρες. Στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ήταν η ίδια η Σοβιετική Ένωση. Εκείνον τον καιρό, η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ που είχε σύνορα απευθείας με τη Σοβιετική Ένωση, με εξαίρεση, φυσικά, τα περιορισμένης έκτασης και σχετικά μικρής γεωστρατηγικής αξίας σύνορα της Νορβηγίας με τη Ρωσία στον απώτατο ευρωπαϊκό Βορρά.

Βόρειο Ιράκ: 100 χιλιάδες Χριστιανοί εκδιώχθηκαν από τις οικίες τους

Αύγουστος 7, 2014
Υπολογίζονται σε 100 χιλιάδες οι Χριστιανοί που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο βόρειο Ιράκ, ενώ οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τους σταυρούς από τις εκκλησίες.

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα «αρπάξουν» και την πρώτη κατοικία

Πώς το δημόσιο θα δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων για χρέη άνω των 500 ευρώ – Το κόλπο για να άρουν το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
Όσοι νομίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι μια απλή υπόθεση πλανώνται πλάνη οικτρά. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα καλοσχεδιασμένο κόλπο όπου το δημόσιο θα παίξει το ρόλο του κατασχέτη για λογαριασμό των τραπεζών αίροντας επί της ουσίας το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.

Βίντεο φρίκης: Ουκρανοί νεοναζί σκότωσαν με οβίδα Ορθόδοξο ιερέα στο Λούγκανσκ

Παράταση ενός μήνα στην καταβολή της α' δόσης του ΕΝΦΙΑ

Στόχος της παράτασης είναι να διορθωθούν τα λάθη χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ - Από Σεπτέμβρη ξεκινάει η πληρωμή των δόσεων
Παράταση ενός μήνα για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρρωθυπουργό.

“ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΜΕ! ”

"Θέλω να με φωνάζετε...." (Θαύμα της Παναγίας)

Έχουμε μια προσωπική μαρτυρία, της αείμνηστης γερόντισσας Μακρίνας, μοναχής, από την Πορταριά του Βόλου, που την διηγείτο τακτικά. Την άκουσα και γω, προσωπικά, παρουσία και άλλων χριστιανών.
Μια νεαρά σχετικώς κυρία, είχε υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να παραλύσει τελείως από τη μέση και κάτω, έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω, και ελαφρά από τη δεξιά της πλευρά. Το μυαλό της, όμως, και η ομιλία της δεν πειράχτηκαν καθόλου… 

Κίνδυνος με το φυσικό αέριο και την ενέργεια λόγω Ουκρανίας

Η ΕΕ σφίγγει ακόμα περισσότερο τα λουριά στον Πούτιν, αλλά και εκείνος δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και... πολλά, κρατώντας το «ισχυρό» χαρτί της ενέργειας κουνώντας το απειλητικά στους Ευρωπαίους.
Υπάρχει, άραγε, κίνδυνος ενεργειακού κραχ, τον προσεχή χειμώνα, σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στα άκρα; Όπως σημειώνει το Capital.gr, πρόσφατα το έγκυρο πρακτορείο Platts σημείωνε ότι η κατανάλωση λιθάνθρακα στη Βρετανία βρίσκεται σε χαμηλό τριετίας, οι εισαγωγές κάρβουνου βρίσκονται σε υψηλό 18μήνου.

Οπισθεν ολοταχώς για τον ΕΝΦΙΑ - Αποσύρεται ο φόρος ακινήτων από 4.000 οικισμούς σε όλη τη χώρα - Θα υπολογιστεί με τις αξίες γης του 2013

Την απόσυρση και αλλαγή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 4.000 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, εκεί όπου δεν υπάρχει σύστημα αντικειμενικών αξιών, αποφάσισε η κυβέρνηση. 
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα εξωφρενικά ποσά φόρου που καταλογίστηκαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων, το οικονομικό επιτελείο, με εντολή του πρωθυπουργού αναγκάζεται να προβεί άμεσα σε διορθώσεις.