“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

☦ Μπορεί ο σουλτάνος να κόβει κεφάλια και μάλιστα ΑΓΙΩΝ μας στην επέτειο καρικατούρα της άλωσης, αλλά δεν έμαθε τίποτε για το δικό του κεφάλι

«Μία γυναίκα με τη ρόκα της θα διώχνει εκατό Τούρκους». Τα πανηγύρια άσκοπα τα έκανε ο σουλτάνος. ( βίντεο)
ΚΑΙ αν σκεφτούμε πόσους τούρκους θα διασκορπίζει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας τώρα ,  τότε τα πανηγύρια του σουλτάνου για να αναπτερώσει το φρόνημα του λαού του να κρατήσει αυτά που έκλεψε έγιναν άσκοπα και εις μάτην .
Στα γραφικά με λέιζερ που έπαιξε μπροστά στα πάνινα τείχη που έστησε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δείχνει η αμετροέπεια του να αποκεφαλίζουν την προτομή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και να βυθίζεται ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ μέσα σε βρωμόνερα πλην των άλλων καρικατούρων δήθεν ηρώων – βιαστών του πλιατσικολόγων.

Τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Πρώτης Οἰκουμενικῆς Συνόδου

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Αρχ. Ἀχρίδος
Σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας γιορτάζει τὴ μνήμη μίας πολὺ μικρῆς ὁμάδας μαθητῶν καὶ ὀπαδῶν Του. Σήμερα παρουσιάζει μπροστά σου μόνο τριακόσιους δεκαοκτὼ γλυκεῖς, εὐώδεις καὶ ἀμάραντους καρπούς. Μιὰ μικρὴ ἀλλά ἐκλεκτὴ ὁμάδα. Αὐτοὶ εἶναι οἱ τριακόσιοι δεκαοκτὼ ἅγιοι πατέρες τῆς Πρώτης Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ποὺ συνῆλθε στὴ Νίκαια τὸ 325 μ. Χ., τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορα Κωνσταντίνου τοῦ Μεγάλου, γιὰ τὴν ὑπεράσπιση, ἀποσαφήνιση καὶ βεβαίωση τῆς Ὀρθόδοξης Πίστης.

Διδακτική ιστορία: Πάτερ δεν θέλω να εξομολογηθώ, η μητέρα μου που περιμένει έξω...

Ο ιερέας περίμενε όρθιος τον επόμενο για την εξομολόγηση Είδε ένα νεαρό παιδί, γύρω στα δεκαπέντε, να προχωρά διστακτικό. Τον καλωσόρισε και του υπέδειξε να καθίσει στην καρέκλα απέναντί του.
Ο Εσταυρωμένος πάνω στο μικρό τραπεζάκι με το μικρό καντήλι τούς κοίταζε στοργικά και προστατευτικά. Η ατμόσφαιρα μύριζε λιβάνι από τον εσπερινό που μόλις είχε προηγηθεί.

☦ Αν θες να γλιτώσεις, φύγε… αν θέλεις να αγιάσεις, μείνε

Το 1933 ο περίφημος γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης σε ηλικία 21 ετών πήρε την μεγάλη απόφαση της ζωής του να εγκαταλείψει τον κόσμο και να γίνει μοναχός στο άγιο Όρος.
Έχοντας σαν οδηγό του την ανεπιφύλακτη πίστη και εμπιστοσύνη του στο Θεό έφτασε σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και απαράκλητες περιοχές του Άθωνα, τα Καυσοκαλύβια.