“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ιερέας της Σαηεντολογίας ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

ΙΕΡΑΤΕΙΟ  ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ  ΒΑΠΤΙΣΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Μετά την αποκάλυψη ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Alexander Turchinov τυγχάνει πάστορας της Εκκλησίας των Βαπτιστών, πληροφορούμαστε ότι και ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας Arseniy Yatsenyuk είναι  ιερέας (auditor) της  Εκκλησίας της Σαηεντολογίας .

Σχολεία χωρίς καθηγητές σε ακριτικά νησιά

Η έλλειψη εκπαιδευτικών στους Φούρνους οδηγεί μαθητές εκτός πανελλαδικών
Επτά από τους 22 μαθητές του Λυκείου Φούρνων έχουν ήδη εγκαταλείψει το σχολείο τους για σχολεία της Σάμου ή του Πειραιά
Λύση φαίνεται ότι βρέθηκε στο θέμα που αναστάτωσε τις προηγούμενες ημέρες το Λύκειο Φούρνων, με τις διαμαρτυρίες γονιών και μαθητών, που προτίμησαν να μη δώσουν εφέτος πανελλαδικές εξετάσεις καταγγέλλοντας κενά σε καθηγητές. Οπως αποφασίστηκε, ο χρόνος που έχει χαθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα καλυφθεί με τον διπλασιασμό των ωρών.

Έρχεται η σειρά μας;

Είναι προφανές ότι οι δυτικοί (αμερικανογερμανοί) δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα συμφέροντά τους. 
Η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει αυτό και μάλιστα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Πριν από περίπου 20 χρόνια στην τέως Γιουγκοσλαβία, οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τους καλοθελητές Ευρωπαίους ενεργοποίησαν, το φιλοναζιστικό καταπίστευμα που υπήρχε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πετσόκοψαν το γιουγκοσλαβικό κρατικό μόρφωμα για να ρίξουν στην αγκαλιά της Γερμανίας τη Σλοβενία και την Κροατία.

Το Γεωπολιτικό Μονοπάτι Των Ρώσων

ΑΡΚΤΙΚΗ- ΒΟΣΠΟΡΟΣ- ΣΟΥΕΖ
Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Από πού να αρχίσουμε, από πάνω, από κάτω ή από την μέση; Με το που θα έμπαινε η άνοιξη του 2014 η Αρκούδα μεριμνούσε να είναι σίγουρο το κάτω Στενό του μονοπατιού Ναυσιπλοίας της που λέγεται Στενό του Σουέζ και μάλιστα εν μέσω της δίνης των γεγονότων που προέκυψαν από την αραβική άνοιξη